Ostrokyslá polievka

fi0na - fotkafi0na, 6. decembra 2013
Ostrokyslá polievka
Foto: fi0na

Konečne som sa odhodlala uvariť moju obľúbenú sopľovku. Dúfam, že som už vychytala všetky muchy :) ospravedlňujem sa za fotku

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (nemusí byť)
300 g
1 balenie
2 hrste
7 ks
2 ks
1/2 konzervy
 (nemusia byť)
2 ks
 (hustejšia)
 (koľko znesiete :))
 (môže byť aj obyčajný)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť 3 litre vody s kuracím mäskom (prsia, stehna, kľudne aj krídla). Kto chce môže pridať kocku slepačieho bujónu. Pokiaľ sa nám bude mäsko variť, nakrájame si tofu, mrkvu, huby, výhonky, kápiu a zázvor na malinké kocky. Judášovo ucho je potrebné mať už pred krájaním namočené v teplej vode aspoň 30 minút.

  2. 2

    Keď bude mäsko uvarené vyberieme ho a do vývaru pridáme mrkvu, huby, výhonky. Varíme. Mäsko si medzitým očistíme od kože a pokrájame taktiež na malé kúsky. Pridáme naspäť do vývaru aj s kápiou, zázvorom a chilly, ochutíme pretlakom, sójovkou, octom cukrom a soľou. Sójovka je slaná, tak so soľou opatrne. Dochucujeme až pokiaľ nedosiahneme želanú chuť.

  3. 3

    Polievku stiahneme na slabý plameň a pridáme do polievky tofu (tofu sa dáva až nakoniec, aby polievka bola číra a nie zakalená) Rozmiešame si solamyl v troche vody a za stáleho miešania prilievame do polievky. Keď chceme polievku hustejšiu, kľudne pridáme druhú dávku solamylu. Necháme prejsť varom. Vajíčka prídu na rad ako posledné. V miske ich rozmixujeme a opatrne vlejeme do polievky. Nemiešame, aby vajíčka ostali vo väčších kúskoch a nemali sme z toho „rascovú“ polievku. Na ozdobu polievky použite nasekanú mladú cibuľku.

Diskusia k receptu

eviana
@fi0na , vitaj v kruhu milovníkov ostrokyslej. Tvoja polievka vyzerá famózne, joooj... aj hneď by som si za tanier dala, mňam :) 5*
bejja
Pràve teraz sme dokončili polievku. :) Ja mám trošku iny recept, ale aj tvoja vyzera chutne. :)
fi0na
mam rada hustú neoklamanú sopľovku :) v každej čínskej ju varia inú, snažila som sa docieliť chuť tej, ktorá mne chutí najviac, a to je tá "zázvorová" ako ju volám :)
enss
Už Tvoja prvá veta ma utvrdila v tom, že také niečo nebudem nikdy variť ani jesť.
godless
enns na predsudky nieje pri vareni miesto...
Inak co ten pretlak? Robil som bez, neviem ci ho mam skusit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia