Ostrokyslá (čínska) polievka

stanislav747 - bez fotkystanislav747, 22. augusta 2015
Ostrokyslá (čínska) polievka
Foto: stanislav747

Nemám rád čínske oblečenie ani elektroniku. Ale čínsku kuchyňu rozhodne áno. A tento recept na národnú čínsku polievku je dôkazom, že je to skvelá Zobraziť celý popisNemám rád čínske oblečenie ani elektroniku. Ale čínsku kuchyňu rozhodne áno. A tento recept na národnú čínsku polievku je dôkazom, že je to skvelá kuchyňa. Doporučujem hlavne ľuďom, ktorí majú radi silný vývar, ostrú - štipľavú chuť a netradičné huby. Jednoducho nič pre slabé povahy.

20 minút
príprava

Suroviny

3 l
200 g
3 ks
100 g
200 g
5 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Na 2 hodiny namočíme do studenej vody huby - uchovec bazový (tzv. judášove ucho). Pozor - sušený svoj objem zväčší približne 3 násobne, nachystajte dostatočne veľký hrniec a dostatok vody.

  2. 2

    Urobíme si hydinový vývar. Kto chce polievku rýchlo, ten si dá zovrieť vodu do konvice, vleje do hrnca a pridá 2 kocky hydinového bujónu. Do toho pridáme nakrájaný uchovec bazový (judášovo ucho), nakrájanú mrkvu na kocky, nakrájané bambusové výhonky a na kocky nakrájané tofu. Pridáme Chilli papričky. Varíme 10 minút.

  3. 3

    Potom si do hrnčeka dáme vlažnú vodu a 1 kopcovitú lyžicu Solamylu, rozhabarkujeme a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Varíme ešte 2-3 minúty aby sa škrobová chuť zmenila na príjemnú, lahodnú.

  4. 4

    Nakoniec pridáme sójovú omáčku a ocot. Obidve podľa chuti . Kto chce ešte silnejší vývar, môže pridať aj vegetu. Výsledok by mala byť polievka rôsolovitej konzistencie, príjemne štipľavá, príjemne kyslá a dostatočne slaná.

Diskusia k receptu

ampara
Vyzerá dobre,ak Ti môžem poradiť,skús namiesto Solamylu použiť tapiokovú múku a vynechaj Vegetu.
elalea
...@stano... prosim ta vyhod z nazvu tu zatvorku s cinou a z uvodu tu vetu,ze je to narodna cinska polievka....touto polievkou nas tu v europe krmia vacsinou vietnamci v tych ich spinavych bistrach,lebo sa im to dobre predava....v Cinskej ludovej republike by si ju zbytocne hladal.....;-).pekny den ti prajem;-)
pumpel
A kde je natrhané kuracie mäso a "rozvidličkovaná plachtička" z vajíčka ? :)
buchtabuchta
Ja mám zas recept od čínskeho kuchára, do ktorého ide bravčové, a je to hotové za 20 minút, a vraj tiež originál, kde ide kuracie a polievka sa varí pomaličky celý deň. Naposledy keď som jedla ostrokyslú v ázijskej reštauácii, tak bola číra, nezahustená a bez vajíčka. Tak ako je to s tou originalitou?
2010
@buchtabuchta , slovensko ma co ja viem...tak najmenej 20 receptov na kapustnicu, aj cina co je plochou viac ako 180 x vacsia ako slovensko ma pravo na viac receptov na ostrokyslu polievku, @ampara a ta vegeta= glutamant tam patri aka najblizsia nahrada Ve- Tsinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia