Ostro-kyslá polievka

lali87 - fotkalali87, 11. augusta 2013
Ostro-kyslá polievka
Foto: lali87

Tradičná čínska ostro-kyslá polievka na slovenský spôsob, robievame ho na našej škole varenia v Zepter Slovakia...

10
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-4 ks
2 ks
1 hrsť namočené
250 g
2 ks
150 g
350 g
1 ks väčšia
2 PL
100 g
3-4 PL
3-4 PL
2-3 PL
2 l




Postup

  1. 1

    Príprava začína už deň vopred : kuracie prsia buď uvarte, spravte ich na pare alebo iba zalejte vriacou vodou, aby sa dalo mäsko natrhať na tenké pásiky. Netrhajte ich príliš dlhé, max. tak 2-3 cm. Uložte ich potom do sklenenej nádoby a pridajte sójovú omáčku, mäsko má mať v polievke farbu do hneda, práve od omáčky. Vyvákuujte, mäsku sa otvoria póry a omáčka sa dostane hlbšie, nechajte odstáť cez noc. Mrkvu, zeler a bambusové výhonky nakrájajte na tenučké pásiky, je s tým síce dosť roboty, ale oplatí sa to. Kapustu a cibuľu nasekajte na kocky cca 1x1 cm, šampiňóny na tenučko, takisto chilli papričky. Na obrázku som zabudol doplniť hrsť shi-take hríbov, ktoré zalejte vriacou vodou, aby zmäkli.

    Ostro-kyslá polievka - obrázok 1
  2. 2

    Nahrejeme si hrniec ( najlepšie Zepter, pretože dlho drží teplo, to budeme potrebovať !!! ), opražíme nasucho chilli papričky, pridáme mäso a orestujeme. Pridáme bambusové výhonky, zeler, mrkvu, cibuľu a shi-take aj s vodou a podusíme cca 5 minút. Prikryjeme a dusíme ďalších cca 5 minút. Pridáme šampiňóny, zalejeme vriacou vodou ( cca 2 litre ) a spolu povaríme, kým nám nezmäkne kapusta ( cca 10 minút ).

  3. 3

    Nakoniec dochutíme cukrom, octom, sójovou omáčkou, vegetou a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Necháme opäť prevrieť ešte pár minút. !!! POZOR !!! Polievka by nikdy nemala úplne vychladnúť, treba ju jednoducho strážiť, aby ostala aspoň vlažná, pretože po vychladnutí a opätovnom ohriatí to už proste nie je ono, takže radšej spraviť menej, alebo pohostiť kamarátov/kamarátky ;)

    Ostro-kyslá polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
Dala som si ju minule v restike-cinskej. No idem s pravdou von: katastrofa to bola.Uz po prvej lyzici som vedela,ze nic pre mna...bola so nejaka solamilova priesvitna zahustena kysla voda divnej chute o kuracine ani nechyrovali,len nejaka zrazena bielkovina tam plavala a spolocnost jej mrkva robila... ale v tvojom prevedeni by som sa este raz ukecat dala..mozno aj nad tou vegetou by som oko zazmurila,inak ju nepouzivam....skusim podla Tvojho receptu,lebo inak ta polievka obsahuje vsetko,co mam rada,uz davno ju chcem vyskusat...
honestka
velmi oblubena aj u nas je vzdy vynikajuca a husta nie zo solamylu ale z ingredients ktore tu dostaneme bezprostredne. varim doma, ale vzdy nam chuti aj ta "ich" original, hlavne v nasej oblubenej restike.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia