Ostriež s rozmarínom a paradajkami fotorecept

marianne - fotkamarianne, 22. októbra 2013
Ostriež s rozmarínom a paradajkami (fotorecept)
Foto: marianne

Inšpirácia: web. Je to výborna,šťavnatá rybka.Pôvodne píšu s čerstvými paradajkami,ale na trhu sú už biedne,tak som dala sušené domácej výroby. Už som mala paradajkový Zobraziť celý popisInšpirácia: web. Je to výborna,šťavnatá rybka.Pôvodne píšu s čerstvými paradajkami,ale na trhu sú už biedne,tak som dala sušené domácej výroby. Už som mala paradajkový absťák,treba napraviť.

15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
6 ks (alebo sušené paradajky)
2 ks nakrájaný na plátky
3 vetvičky
 (alebo olivový olej)




Postup

  1. 1

    Rybu umyjeme pod tečúcou vodou,osušíme,posypeme soľou a potlčeným korením.

    Ostriež s rozmarínom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dno misy vytrieme maslom alebo oliv.olejom.Poukladáme paradajky čerstvé 3 plátky,sušených podľa chuti a na plátky pokrájaný cesnak.

    Ostriež s rozmarínom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch položíme rybu,ktorú zakryjeme zvyšnými paradajkami respektíve sušenými a cesnakom.Poukladáme vetvičky rozmarínu.Ak dávame čerstvé paradajky,pokvapeme ešte oliv.olejom alebo maslom.Ak sušené,netreba,pretože sú naložené v oliv.oleji,mastné dosť.

    Ostriež s rozmarínom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme 1/2 dl vody.Prikryjeme alobalom.Dáme piecť na 15 minút zakryté alobalom,potom 5 minúť pečieme odokryté.Netreba to prešvihnúť s pečením,tento čas jej bohato stačí.Je akurát.

    Ostriež s rozmarínom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s opekanými zemiakmi a citrónom na pokvapkanie.

    Ostriež s rozmarínom a paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

caterina
piect rybu so susenymi paradajkami som este neskusala. Musi to byt velmi chutne!
eviana
@marianne , ejha ejha, krásny recept, výborná ryba, úžasné suroviny... to musela byť fajná bašta, tlieskam a hviezd plné nebo dávam :)
kecemis
To vyzera prudko chutne. Ryby mozem v akejkolvek uprave a v akomkolvek mnozstve. Urcite vyskusam, paci sa mi tento recept. Vdaka.
mariamka
pekne jednoduche suroviny, rybka viac nepotrebuje, neviem, ci zozeniem ostrieza, ale urcite vyskusam :)
afataga
som cumela ako puk, ale potom mi doslo, ze ten biely kopec je asi ta ryba :-), moze byt dobre
paploska
nooo bolí ma hrdlo, tak že nemôžem ani prehltnuť, ale toto by som asi zvládla :-))) mňam, ja ryby môžem na každý spôsob. a tento vyzerá výborne.KK
pusta
@marianne , ostriež je úžasne chutná rybka, upravila si ho tak, aby si dala vyniknúť jeho chuti - teda fantasticky :-)
palec hore za tento nádherný receptík (y)
marianne
Dakujem vsetkym:-) @mariamka ak mas niekde poblizku METRO,tak ich je tam dost...@salinka ved som pozerala ci tu uz nie je a nenasla som.Tvoja vyzera tiez velmi jedlo.Da sa to aplikovat na akukolvek rybu.Nasla som ju na receptoch.sk,trosku som ju upravila.
salinka
@marianne , to je len dobre, že si ju pridala, rybiek nie je nikdy dosť! A navyše si ma inšpirovala:-) Nemal ostriež veľa kostí?
marianne
nemal absolutne ziadnu kosticku @salinka ,maju tam krasne filety z neho,ziadna zmrazena voda...:-)
caterina
@marianka tak som vcera vyskusala pecenu rybu so susenymi paradajkami a je to velmi zaujimava chut. Nemala som sice ostrieza, ale pstruha a urobim urcite opat, kedze ryby mavame aj parkrat za tyzden ;) dik za rcp
marianne
@caterinka to ma velmi tesi...ja paradajky strasne lubim,takze davam casto aj do rybiek a cez zimu mam nasusene svoje rajciny,vzdy lepsie ako tie zimne bez chuti z marketu....dakujem,ze si vediet dala:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia