Osso Bucco dusené s jačmeňom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 31. októbra 2014

Na Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz zacina coraz viacej prac vonku a tak hladam Zobraziť celý popisNa Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz zacina coraz viacej prac vonku a tak hladam recepty kde musim stat co najmenej pri sporaku. V tomto recepte sa maso dusi v rure pomaly so zeleninou, jacmenom a zemiakmi.

4-6
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
1/4 šálky
1 PL
2 ks
2 ks
2 PL
2 PL
1/2 šálky
1/3 šálky
2 ks
1 vetvička
800 g




Postup

  1. 1

    Osso Bucco som umyla a vysusila papierovou utierkou. Maso som potom obalila v muke rozmiesanej s cervenou paprikou a mletym korenim.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalene maso som opiekla z obidvoch stran na rozohriatom oleji. Ten vacsi kus vyzera ze je spaleny. To je ale tien, lebo sa stocil.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opecene maso som odlozila do misky. Na oleji kde som opekala maso som na slabom ohni poprazila cibulu nakrajanu na vacsie mesiaciky. Ked uz bola cibula oprazena pridala som worcerstersku omacku.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K cibuli som pridala pokrajanu ocistenu mrkvu. Mrkvu som este poprazila s cibulou.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked bola mrkva oprazena dala som naspat do hrnca maso, paradajkovy pretlak a oplachnuty jacmen.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jacmen na pouzitie v kuchyni je tu dostat kupit pod nazvom Pearl Barley. Je tu oblubeny, pouziva sa hlavne do polievok.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maso som zaliala cervenym vinom a vodou. Vsetko som posolila, okorenila a pridala som dva bobkove listy a vetvicku citronoveho tymianu. Hrniec som prikryla a dala som ho do vyhriatej rury 150 C.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maso sa takto dusilo 2 hodiny. Po dvoch hodinach som k masu pridala ocistene pokrajane zemiaky. Zemiaky som sa snazila nakrajat na podobnu velkost ako bola nakrajana mrkva.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemiaky som premiesala s masom. Hrniec som prikryla a dala som ho naspat do rury na dalsiu hodinu. Hotove jedlo som posypala posekanou petrzlenovou vnatkou. Ja som maso dusila v rure, nemala som starosti, ze sa mi nieco pripali. Moze sa to robit aj na sporaku, vtedy ale treba na to dohliadat a obcas premiesavat. Jacmen sa rozvaril, bol makky a daval jedlu prijemnu chut.

    Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

alex37
hmmm, dala by som si povedať, skvelá práca :-)
mijaita
Ja miluju pšenici, jeden recept tu mam, nějak to sfzuzuju, protoze tvuj se mi take libi. Jen to osso sehnat. I kdyz kus klizky koupim kdekoliv. Holt bude bez kosti.
jerica
@palokuchki , Danielka, som v robote, hladná ako policajt, škvŕka v bruchu a tu taká ponuka, ani stravné lístky a priplatiť si k takému exscelentnému jedlu by nestačilo, len i si prisadnúť a dať si s tebou :-) ukladám si do "vynikajúce " k tomu aj osmička na ležato *****
eviana
@palokuchki , Danielka, ja síce už poobede, ale teda Pavlovov recept napriek tomu spustil tento Tvoj nádherne podaný i nafotený recept... úžasná inšpirácia za 5*, ďakujem :)
babav
Danielka mas to u mna za >ako 5*.Krasne prezentovany recept!
pusta
krásny recept, perfektná príloha :-)
*****
izabella929
@palokuchki...tento tvoj recept ma veľmi zaujal, hlavne pre použitie jačmeňa v spojení s mäsom....veľmi zaujímavé a chuť si dokážem predstaviť, lebo rada používam v jedlách jačmenné krúpky...robievali sme v zime aj jaterničky plnené jačmenými krúpkami s mäsom a veľmi som ich mala rada...báječné jedlo Danielka...)
mariamka
nadhernee jedlo,, ta kosticka ako vytrrca :) nerobila som v zivote osobuco, ale na vareche sa clovek vela uci, mozno by sprvu slo ako pise @mijaita , kym sa odhodlam na taku profi pracu, aku mas ty, mila @palokuchki
jarunka
To musi byt dobrota, urcite sa az rozplyva vustach. Pohladam masko a vyskusam.
palokuchki
@jerica , @eviana , @babav , @pusta , @izabella929 , @mariamka , @renulienka , @tatranka , @cookeatlove , @jarunka , dakujem vam za vase mile komentare. Velmi ma potesili. Som rada, ze vas tento recept oslovil. @jerica , Jarmilka ako rada by som ta pozvala na obed. Len skoda, ze je to tak daleko. @mijaita , dakujem za odpoved. @mariamka , ak budes mat moznost kupit tellacie lytko naporcovane s tou spikovou kostou nevahaj ho kupit. Urcite budes spokojna. Ale ak to nemas moznost dostat, tak urob ako spomina @mijaita .
havino
@Danielka , ja mám osso buco v pamäti už veľmi dávno, aj prosím mäsiara, aj slúbil, že nareže, no ale čas letí a zabúda sa, ja asi skúsim s tou kliškou ako @mijaita radí, aj ked viem, že kosť dá svoje do chuti čo to, no uvidím, ale rada by som skúsila, krásny recept
palokuchki
@frezia68 dakujem, tvoj komentar ma potesil. @havino , Tanicka, no ved skus ako sa ti bude dat. S tou kliskou urcite nic nepokazis. Ja to mam lahsie. My ked doma zabijeme byka muz vie, ze lytko chcem uz len takto narezat. Ani sa ma na to uz nepyta.
manya
keď objavím super recept, nedá mi nevyskúšať, potrebné suroviny, okrem kosti, som mala, tak náš dnešný obed je podľa tvojho receptu a musím potvrdiť, že je vynikajúci, vďaka @palokuchki ; nabudúce bude aj s kosťou;
staja
Zaujalo ma toto jedlo, rozhodla som sa vyskúšať, hoci som nemala všetky suroviny. Ale mala som narezané bravčové kolienko z pliecka, také chudšie aj s kosťou. Postup som dodržala, len bez pšenice, ktorú som nemala. Dusila som to v rímskom hrnci na 140°C cca 3 hod. Bolo to skvelé, mäkučké, šťavnaté, podávala som so slovenskou ryžou, ktorú má manžel veľmi rád. Vďaka za inšpiráciu @palokuchki , mám nové jedlo, ktoré budem určite opakovať.
katka78
Osso bucco máme radi. Svoje prvé som robila podľa @2010 (in bianco), ale skúšala som aj vašu milanese verziu s paradajkami, obe veeeľmi chutné! Skúsim aj túto s jačmeňom.
Kto je v BA, mäso mali včera v Tescu Zlaté piesky, ale dostať aj cez www.cerstvo.sk, predajňa je na Rajskej - pri kamennom námestí. (Slovenská produkcia).
petra23232
Skvelé jedlo, pripravovala som ho niekoľkokrát a vždy s veľkým úspechom. Ďakujem krásne za skvelý recept
1x 45678




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia