Oškvarkové pagáče

amazuina - fotkaamazuina, 9. apríla 2012
Oškvarkové pagáče
Foto: amazuina

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z droždia, vlažného mlieka, a trošku cukru si urobime kvások, necháme chvílu nakysnúť.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme zmäknutý palmarín, 3 žľtky, smotanu, 2 KL soli, a vlažného mlieka podľa potreby, aby nám vzniklo cesto nie veľmi tuhé.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 2
  3. 3

    Cesto necháme vykysnúť a vyvalkáme na tenšie.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme mletými škvarkami.Ja som ich trochu rozriedila masťou, lahšie sa natieraju a použila som len 1 kelínek.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme celý plát.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 5
  6. 6

    Stočíme ako štrúdlu.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 6
  7. 7

    Prekrojíme na dva kusy aby sa dali lahšie vyvalkať.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 7
  8. 8

    Rozvalkáme, vykrajujeme a uložíme na plech vystlaný papierom...potrieme vajíčkom.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 8
  9. 9

    Tu sú upečené, vidíte že naozaj sú lístkové. To je tá finta, že ich netreba 3x prekladať.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 9

Diskusia k receptu

beci62
robievam prekladané pagáče už dlho ale ten nápad - fakt geniálne - určite vyskúšam
cien
Pozerala som tu viacero receptov na oškvarkové pagáče, a musím skonštatovať že tento sa mi zdal pre mna osobne najlepší najednoduchší ... to rolovanie do tvaru štrúdle je výborný nápad, ulahčí to robotu ako neustále prekladanie. Určite vyskúšam a dám vedieť či bol výsledok taký ako má byť :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia