Oškvarková nátierka fotorecept

pusta - fotkapusta, 18. decembra 2014
Oškvarková nátierka (fotorecept)
Foto: pusta

Zostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom zhone vypekania a vyvárania som sa rozhodla pre túto oškvarkovú nátierku na raňajky,ktorá Zobraziť celý popisZostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom zhone vypekania a vyvárania som sa rozhodla pre túto oškvarkovú nátierku na raňajky,ktorá je rýchlo hotová. Na vareche je veľa verzií oškvarkovej nátierky, dovolím si pridať tento recept, ktorý chutí mojim chlapom u nás doma, možno niekomu z vás príde vhod.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 ks
1 ks
2 CL kopcom
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V sekáčiku som rozsekala oškvarky takmer na krém, niekoľko hrubších kúskov som ponechala, máme radi, ked sú v nátierke také rustikálne kúsky.

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som vajcia uvarené na tvrdo, pokrájané na štvrtinky,...

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...cibuľu porájanú na štvrtinky,...

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...nechala som ich rozsekať a menšie kúsky,...

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..pridala som soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...plnotučnú horčicu a všetko som spolu premiešala.

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. Horčica
  8. 7

    Podávala som s čerstvo upečeným domácim chlebom na raňajky.

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    záber zblízka: kedysi som všetko mlela na klasickom mäsovom mlynčeku, toto je hotové oveľa rýchlejšie a jednoduchšie, sú to veľmi chutné a výdatné raňajky, pridávam verziu, ktorá chutí nám doma, možno som vám niečim pripomenula tú vašu, prajem Dobrú chuť :-)

    Oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

brambora
mozem aj v sekaciku "pomliet" oskvarky? ja som myslela, ze vhodne to je len v mlynceku. uz tak dlho mam chut na oskvarky, aj ich mali u masiara, len nemam mlyncek, tak som ich nikdy nekupila...
pusta1
@brambora , tiež som vždy mlela na mlynčeku, toto je však rýchlejšie, pohodlnejšie a oveľa menej umývania riadov, jemnosť, či hrubosť si odsleduješ.
meliem takto aj koreniny, pokrájam cibuľu a z mäsa si spravím jemnučkú farce na plnenie, iné spracovanie, sekám orechy.
v pohode môžeš spraviť túto nátierku pripraviť aj z oškvarkov kúpených od mäsiara, pridáš ochutenie podľa seba a máš chutnú, rýchlu, výdatnú nátierku pre rodinku :-)
dúfam, že som pomohla :-)
kakao
@grandma : Je mi z teba na vracanie, tvoje komentáre sa nedajú čítať — buď je to sprostá a neoprávnená kritika alebo lezenie autorovi receptu s prepáčením hlboko do …---redakciou upravene---
marcel83
@plk práveže bez masla to je samá masť z oškvarkov... Maslo to zjemní...
používateľ nemá avatar
plk
plk
No, uznavam. Za vyskusanie to maslo stoji. Dakujem za tip.
jozefj
Já si myslím že maslo tam patri,Veď to povedal marcel 83.On má vo väčšine prípadov pravdu.
pusta1
@plk , nemyslím si, že je vhodné miešať maslo s bravčovou masťou, dva rozdielne tuky, ktoré k sebe nejdú, skôr je vhodnejšie pridať domácu bravčovú masť, ani to nie je nutné, pokiaľ sú oškvarky domáce, čerstvé a dosť mastné.
masť a maslo zmiešané spolu sa bijú, nebránim ti vyskúšať však, ak chceš, ale pokazíš základnú chuť oškvarkovej nátierky.
pridala som nátierku tak, ako chutí nám doma, videla som už aj taký recept, aký spomínaš, iste je chutný, dokonca aj s paprikou kápiou a iné.
miesto toho ja dávam k nátierke zvlášť ešte kyslé uhorky, pokrájanú cibuľu, pokrájanú papriku, resp. inú čerstvú zeleninu i feferonky zvlášť na misu a každý si naberie, čo má rád.

pusta1
@jozefj , v komentári pre @plk som napísala o kombinácii masla a masti, pozri, ak chceš.
dakujem ti za pekné hodnotenie a 5*
ajuska155
podobne robím aj ja no ja dávam vždy to maslo, maslo sa pri mixovaní našľahá s oškvarkami a nátierka je taká vláčnejšia, jemnejšia :)
daninka309
hoci rada čítam vaše komentáre ,nedá mi neodpovedať na komentár,ktorý si nezaslúži ani kritiku a treba ho ignorovať a jasne hovorí o pisateľovi aký je človek a mal by sa hanbiť.Podľa mňa by ho redakcia mala vylúčiť z komentárov.A čo sa týka receptov sú výborné a veľmi rada hľadám inšpiráciu i medzi vami .Názory a nápady máte skvelé a inšpirujúce ,proste viac ľudí, viac chutí a nápadov.Prajem všetkým veľa tvorivej zmysluplnej činnosti.
rastodvesto
Super ! Ten nápad stým sekaním , použil som ručný , najprv som posekal len oškvarky a až potom som pridal cibuľu , vajíčko a horčicu . Pomazánka ostala jemnejšia ako z mlynčeka a navyše som to naraz v pomiešal.
Ďakujem za recept !