Osie hniezdo

Autor receptu: babav

Velka buchta naplnena makovou plnkou a lekvarom.

8
porcií
25+75 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie a cukor,nechame 10 minut vykysnut.Do misy dame zvysne suroviny a zamiesime vlacne cesto. Nechame vykysnut na teplom mieste (aspon 1 hodinu).
  2. Okruhlu formu vymastime maslom.1/4 cesta rozvalkame na kruh, ulozime na dno formy a potrieme lekvarom .Zvysne cesto rozvalkame na tenko ,pokrajame ho na 4 platy(priblizne 5x50 cm).Dva platy natrieme makovou plnkou ,zvysne dva lekvarom.Makovy plat stocime a dame do stredu formy.Postupne prilepujeme striedavo zvysne naplnene platy.Nechame este 15 minut kysnut .
  3. Upecieme vo vyhriatej rure .5 minut pred dopecenim potrieme hniezdo rozpustenym maslom.
  4. Upecene osie hniezdo posypeme cez sitko praskovym cukrom , pripadne ozdobime cerstvym ovocim.Na mojom su broskyne.