Osie hniezdo
Autor receptu: babav
Velka buchta naplnena makovou plnkou a lekvarom.
8 porcií |
25+75 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie a cukor,nechame 10 minut
vykysnut.Do misy dame zvysne suroviny a zamiesime vlacne cesto.
Nechame vykysnut na teplom mieste (aspon 1 hodinu).
- Okruhlu formu vymastime maslom.1/4 cesta rozvalkame na kruh,
ulozime na dno formy a potrieme lekvarom .Zvysne cesto rozvalkame
na tenko ,pokrajame ho na 4 platy(priblizne 5x50 cm).Dva platy
natrieme makovou plnkou ,zvysne dva lekvarom.Makovy plat stocime
a dame do stredu formy.Postupne prilepujeme striedavo zvysne naplnene platy.Nechame este 15 minut kysnut .
- Upecieme vo vyhriatej rure .5 minut pred dopecenim potrieme hniezdo
rozpustenym maslom.
- Upecene osie hniezdo posypeme cez sitko praskovym cukrom ,
pripadne ozdobime cerstvym ovocim.Na mojom su broskyne.