Osie hniezdo

Osie hniezdo
Foto: babav
babavBabav, recept pridal: 6. júna 2010 15:38Ďalšie jeho recepty

Velka buchta naplnena makovou plnkou a lekvarom.

Suroviny

8
porcií
25+75
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie a cukor,nechame 10 minut vykysnut.Do misy dame zvysne suroviny a zamiesime vlacne cesto. Nechame vykysnut na teplom mieste (aspon 1 hodinu).

Okruhlu formu vymastime maslom.1/4 cesta rozvalkame na kruh, ulozime na dno formy a potrieme lekvarom .Zvysne cesto rozvalkame na tenko ,pokrajame ho na 4 platy(priblizne 5x50 cm).Dva platy natrieme makovou plnkou ,zvysne dva lekvarom.Makovy plat stocime a dame do stredu formy.Postupne prilepujeme striedavo zvysne naplnene platy.Nechame este 15 minut kysnut .

Upecieme vo vyhriatej rure .5 minut pred dopecenim potrieme hniezdo rozpustenym maslom.
Osie hniezdo  - obrázok 3

Upecene osie hniezdo posypeme cez sitko praskovym cukrom , pripadne ozdobime cerstvym ovocim.Na mojom su broskyne.
Osie hniezdo  - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

17 komentárov k receptu
  • honestka, 6. júna 2010 o 20:58
    raz ju vyskusam, pretoze vsetko co je v nej mi chuti.


  • klaura, 6. júna 2010 o 21:18
    teda, vyzerá skvele tento recepis ...


  • babidka, 6. júna 2010 o 21:47
    uzasne ! tak toto urcite upeciem co najskor , moj drahy ma slabost na kolace z kysnuteho cesta...:-) no a ja tiez :-)


  • tinca, 6. júna 2010 o 22:08
    @babav nápaditý recept a vyzerá tak,že by som si hneď schrumla


  • enerrgizer, 6. júna 2010 o 22:14
    niet čo dodať...KK, potom dám fotku, nepochybujem, že je to výborné.


  • michsamant, 7. júna 2010 o 07:59
    @babav , tieto tvoje kolace...mnam!


  • esi, 7. júna 2010 o 08:18
    Určite vyskúšam.Prikladám do KK


  • marienka44, 7. júna 2010 o 09:22
    75 g masla ide do cesta alebo na potretie misy? Nie je to jasne z receptu.


  • zitar, 7. júna 2010 o 11:35
    určite upečiem, už aj oči by ho zjedli, tak dobre vyzerá


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • evanaaa, 7. júna 2010 o 11:55
    Maslo treba asi aj do cesta, na vytretie misy, ale aj na potretie koláča pred dopečením. Asi ho treba rozdeliť? Treba upresniť.


  • babav, 7. júna 2010 o 12:27
    Dakujem vam vsetkym za pozornost ! 75 g masla ide do cesta ,
    na vymastenie misy a potretie povrchu kolaca pred dopecenim treba pridat este kusok masla navyse.


  • sovka62, 7. júna 2010 o 19:19
    Zaujímavý tvar, neuveriteľné akí sú varecháci nápadití. Určite vyskúšam.


  • bambulka51, 8. júna 2010 o 17:31
    osie hniezdo sa dá kúpiť ,zbožňujem ho:)))))))


  • kaja13, 20. júna 2010 o 15:51
    určite upečiem, vyzerá výborne a chutiť bude minimálne tak dobre ako vyzerá :-)


  • cariba, 22. júna 2010 o 13:52
    Kombinácia mak,lekvár a orechy v kysnutom ceste sú vynikajúce. Ešte som síce nikdy nepiekla, len kupovala, ale toto osie hniezdo upečiem určite. Škoda že tam nie sú orechy. Čo by sa stalo, keby jeden plát bol orechový?


  • babav, 22. júna 2010 o 16:24
    @cariba , kludne mozes robit aj jeden orechovy a jeden tvarohovy.Potom budes mat naozaj krasne osie hniezdo :-) .


  • ursula4, 3. marca 2011 o 17:00
    ja tieto osie hniezda pečiem z troch plniek:maková 2x,orechová 2x a 1x tvarohová,ale skúsim aj tieto s lekvárom



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist