Osie hniezdo

Osie hniezdo
Foto: babav
babavBabav, recept pridal: 6. júna 2010 15:38Ďalšie jeho recepty

Velka buchta naplnena makovou plnkou a lekvarom.

Suroviny

8
porcií
25+75
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie a cukor,nechame 10 minut vykysnut.Do misy dame zvysne suroviny a zamiesime vlacne cesto. Nechame vykysnut na teplom mieste (aspon 1 hodinu).

2

Okruhlu formu vymastime maslom.1/4 cesta rozvalkame na kruh, ulozime na dno formy a potrieme lekvarom .Zvysne cesto rozvalkame na tenko ,pokrajame ho na 4 platy(priblizne 5x50 cm).Dva platy natrieme makovou plnkou ,zvysne dva lekvarom.Makovy plat stocime a dame do stredu formy.Postupne prilepujeme striedavo zvysne naplnene platy.Nechame este 15 minut kysnut .

3

Upecieme vo vyhriatej rure .5 minut pred dopecenim potrieme hniezdo rozpustenym maslom.
Osie hniezdo  - obrázok 3

4

Upecene osie hniezdo posypeme cez sitko praskovym cukrom , pripadne ozdobime cerstvym ovocim.Na mojom su broskyne.
Osie hniezdo  - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • honestka, 6. júna 2010 o 20:58
    raz ju vyskusam, pretoze vsetko co je v nej mi chuti.


  • klaura, 6. júna 2010 o 21:18
    teda, vyzerá skvele tento recepis ...


  • babidka, 6. júna 2010 o 21:47
    uzasne ! tak toto urcite upeciem co najskor , moj drahy ma slabost na kolace z kysnuteho cesta...:-) no a ja tiez :-)


  • tinca, 6. júna 2010 o 22:08
    @babav nápaditý recept a vyzerá tak,že by som si hneď schrumla


  • enerrgizer, 6. júna 2010 o 22:14
    niet čo dodať...KK, potom dám fotku, nepochybujem, že je to výborné.


  • michsamant, 7. júna 2010 o 07:59
    @babav , tieto tvoje kolace...mnam!


  • esi, 7. júna 2010 o 08:18
    Určite vyskúšam.Prikladám do KK


  • marienka44, 7. júna 2010 o 09:22
    75 g masla ide do cesta alebo na potretie misy? Nie je to jasne z receptu.


  • zitar, 7. júna 2010 o 11:35
    určite upečiem, už aj oči by ho zjedli, tak dobre vyzerá


  • evanaaa, 7. júna 2010 o 11:55
    Maslo treba asi aj do cesta, na vytretie misy, ale aj na potretie koláča pred dopečením. Asi ho treba rozdeliť? Treba upresniť.


  • babav, 7. júna 2010 o 12:27
    Dakujem vam vsetkym za pozornost ! 75 g masla ide do cesta ,
    na vymastenie misy a potretie povrchu kolaca pred dopecenim treba pridat este kusok masla navyse.


  • sovka62, 7. júna 2010 o 19:19
    Zaujímavý tvar, neuveriteľné akí sú varecháci nápadití. Určite vyskúšam.


  • bambulka51, 8. júna 2010 o 17:31
    osie hniezdo sa dá kúpiť ,zbožňujem ho:)))))))


  • kaja13, 20. júna 2010 o 15:51
    určite upečiem, vyzerá výborne a chutiť bude minimálne tak dobre ako vyzerá :-)


  • cariba, 22. júna 2010 o 13:52
    Kombinácia mak,lekvár a orechy v kysnutom ceste sú vynikajúce. Ešte som síce nikdy nepiekla, len kupovala, ale toto osie hniezdo upečiem určite. Škoda že tam nie sú orechy. Čo by sa stalo, keby jeden plát bol orechový?


  • babav, 22. júna 2010 o 16:24
    @cariba , kludne mozes robit aj jeden orechovy a jeden tvarohovy.Potom budes mat naozaj krasne osie hniezdo :-) .


  • ursula4, 3. marca 2011 o 17:00
    ja tieto osie hniezda pečiem z troch plniek:maková 2x,orechová 2x a 1x tvarohová,ale skúsim aj tieto s lekvárom



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist