Osie hniezda
Autor receptu: redakcia
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.
10 porcií |
90 minút príprava |
11 minút na 195 °C |
Postup
- Ručne spracujeme zvlášť jedno aj druhé cesto. Obe cestá rozvaľkáme a tukové cesto vložíme do druhého cesta a prekladáme. Najskôr trikrát (akoby na polovičku, znovu a znovu), potom odložíme do chladu na asi 15 minút a znovu rozvaľkáme, vzniknuté jedno cesto opäť prekladáme, odložíme do chladu, znovu rozvaľkáme a prekladáme a odložíme.
- Potom opäť rozvaľkáme, potrieme plnkou (suroviny zmixovať), zvinieme a nakrájame asi 2 cm slimáčiky, ktoré pečieme pri 195 stupňoch Celzia asi 11 minút.
- Náš tip: Osie hniezda sú receptom pre skúsené gazdinky, príprava cesta zaberie asi jeden a pol hodiny.