Plnené oriešky
Oriešky so slaným karamelom
Autor receptu: palma
12 porcií |
120 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup- Kondenzované mlieko v konzerve dáme variť do hrnca s vodou na 2,5 hodiny. Potom ho necháme vychladnúť, otvoríme konzervu a dobre premiešame.
- Skaramelizované kondenzované mlieko vymiešame s tuk na pečenie na hladký krém, pridáme štipku soli a na chvíľu odložíme do chladničky.
- Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme mleté orechy, škrob a kakao a opatrne premiešame.
Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s okrúhlym nadstavcom a vytláčame krúžky vo veľkosti dvojeurovej mince na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 10 minút, potom znížime teplotu na 100 stupňov a sušíme ešte 15 minút. Necháme úplne vychladnúť a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka.
- Na záver môžeme oriešky jemne pocukrovať. Najlepšie sú na druhý deň, keď jemne zvlhnú.
|