Orieškové semifredo s malinami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25-30 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si na teflónovej panvici dozlatista urestujeme oriešky, pridáme hnedý cukor a skaramelizujeme. Keď sa cukor roztopí, vylejeme zmes na mastný papier a dáme vymraziť.
  2. Potom zmes rozmixujeme alebo nasekáme. Z práškového a vanilkového cukru a žĺtkov vyšľaháme penu a pridáme mascarpone a vanilkový struk (dužinu).
  3. Potom vyšľaháme šľahačku a sneh z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli. Pred koncom pridáme po troške cukor.
  4. Všetky suroviny aj oriešky zľahka, ale dôkladne zmiešame, najlepšie cukrárskou stierkou. Potom vylejeme do formy a necháme zmraziť.
  5. Príprava malín: Cukor necháme zvariť s bielym vínom na polovicu na sirup a do vychladnutého pridávame maliny. Dekorujeme mätou alebo medovkou.