Orieškové rožteky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 23. septembra 2013
Orieškové rožteky
Foto: droetker

Komerčný recept

25
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na náplň:
200 g
3 ks
2 bal.
Na cesto:
300 g
1 bal.
25 g
1/2 ČL
150 ml
40 ml
1 ks
Na potretie a posypanie:
1 ks
1 PL
Ešte potrebujeme:
 (30 x 40)




Postup

  1. 1

    Na prípravu náplne pomelieme orechy a piškóty, pridáme vanilkový cukor, mlieko a premiešame.

  2. 2

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vodu, olej a vajce. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na prúžky široké asi 11 cm a tie potom rozrežeme na trojuholníky. Náplň rozdelíme lyžičkou do pripravených trojuholníkov. Stočíme a vytvoríme rožteky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: 180 °C <br> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br> Plynová rúra: stupeň 3 <br> <br> Doba pečenia: asi 30 minút

  4. 4

    4. Ešte teplé rožteky posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Rohlíčky s tou orieškovou náplňou si viem predstaviť, a bola by som rada, ak by sa aj mne podarili také ako sú na obrázku. Len orechy treba nazbierať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia