Orieškové hrudky

ivinecka - bez fotkyivinecka, 13. marca 2010

Tento recept som našla pred pár rokmi v jednom českom časopise a keďže bolo pred Vianocami, mala som bielka nazvyš, tak mi prišiel recept Zobraziť celý popisTento recept som našla pred pár rokmi v jednom českom časopise a keďže bolo pred Vianocami, mala som bielka nazvyš, tak mi prišiel recept vhod. Odvtedy ho robím stále, keď sa mi zvýšia bielka. Je to neopísateľná chuť po orieškoch a parížskej šľahačke.

40 minút
na 130 °C

Suroviny

3 ks
2 ČL
200 g
160 g
20 g
5 dl
100 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme krém - Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme ju cez noc vychladnúť. Z bielkov a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh, po lyžiaciach doň zapracujeme cukor, pridáme mleté orechy a vanilkový puding.

  2. 2

    Hmotou naplníme sáčok so širokou hubičkou. Plech vyložíme papierom na pečenie a nastriekame naň malé kopčeky. Dáme do rúry vyhriatej na 130 C a pečieme asi 40 minút.

  3. 3

    Dokončime si krém - Smotanu vyšľaháme na hustý krém a zlepujeme ním vychladnuté hrudky po dve. Hotové ich ešte ozdobíme kakaom.

Diskusia k receptu

kuchticka
Tento recept robim kazde vianocne sviatky iba trochu obmeneny. Peciem vianocku zo 4 zltkov, bielky odlozim . Na potretie vianocky potrebujem dalsi zltok a tak ma 5 bielkov, ktore uslaham, pridam cukor, 2 lyzice hrubej muky rozmiesane s orechami (umletymi) a zakvapkam rozpustenym maslom (asi 5 dkg), alhko zamiesam do bielkov a napln robim kavovu. Volame to moka pacicky, lebo to pecivo sa trochuroztecie na placicku a potom ich zlepujem.
Najchutnrjsie vianocne pecivo.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tuhý sneh sa nešľahá nad parou???
veronika353
Bílkový sníh do trubiček z lístkového těsta šlehám nad párou, jinak by z těch trubiček vytekl.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia