Oriešková zmrzlina - varená

jonas2 - bez fotkyjonas2, 21. júla 2015

Ak zmrzlinu uvaríme tak je jemná a krémová. Ak nie može stať že bude mať v sebe ladíky a bude skoro ako dreň.

12
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 8 °C

Suroviny

180 ml
250 ml
60 g
1 bal.
5 ks
12 ks
1 ks celé




Postup

  1. 1

    Keď máte všetky suroviny pripravené použite mixér nato aby ste suroviny premiešali a zárovň orechy rozsekali. Ako prvé nalejte do mixéra mlieko a smotanu na šlahanie. Potom pridajte cukor a vanilkový cukor. A nakoniec orechy vlašské a tiež mandle.

  2. 2

    Pridajte vajce ktoré budeme musieť samozrejme uvariť preto je to varená zmrzlina. Vajce rozbite a dajte do mliečnej zmesy. Všetko vymixujte a nie moc rýchlo aby sa mlieko a smotana náhodou nezgrclo.

  3. 3

    Keď ste zmes vymixovali pekne vystierkujte do malého hrnca a dajte variť na osmičku . Teplotu môžete merať teplomerom na zaváranie alebo teplomerom na varenie. Keď teplota dosiahne medzi 70 stupňov a 90 stupňov celsia tak hrnec odklonte z platne.

  4. 4

    Zmes prelejte do sklenej mušky a dajte chladiť do špajze alebo na niaky chladné miesto okrem chladničky . Bude sa to chladiť max. 2 hodiny takže zatiaľ môžete umyť riad.

  5. 5

    Keď sa zmes vychladila môžete na zmrzlinu použiť váš zmrzlinovač alebo kto nemá može ju dať do mrazničky a každých 7 minút premiešavať dokedy zmrzlina nedosiahne správnu konzistenciu.

  6. 6

    Servírujte s matou alebo s grankom ako chcete. Kopčeky môžete nakladať zmrzlinovou naberačkou alebo lyžičkou. Dobrú chuť ..

Diskusia k receptu

joel
To musí byť super, zajtra skúšam, ale verím, že to bude výborné....
evanaaa
Úplne stačí aj bez varenia - a bez vajca, robila som asi tri druhy, bola výborná, ale stačilo vymixovať, no ak je vace, tak radšej variť, to je jasné, ale aj bez vajca sa dá, nebude chýbať.