Oriešková lahôdka
Autor receptu: rajcinka
Tento recept obľubujú hlavne moje deti a vždy zmizne skoro z chladničky
40 minút príprava |
10 minút na 160 °C |
Postup
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, potom postupne pridáme cukor a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhankou. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trošku potrieme olejom. Rovnomerne rozložíme posekané orechy a rozotrieme cesto. Dáme upiecť do ružova.
- Z 1 l mlieka trochu odlejeme a zvyšok dáme variť s 9 žĺtkami a 9 PL kryštálového cukru. V ostatnom mlieku rozmiešame puding. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme ochladnúť vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí postupne pridávame k maslu. Dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao.
- Piškótový korpus obrátime orechovou stranou nahor a potom potrieme tenkou vrstvou nutely. Potom kladieme kôpky krému, striedame biely a kakaový, tak aby vznikla šachovnica. Nakoniec krém vidličkou premiešame, tak aby vznikla mramorová vzorka.
Na krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom. Dáme dobre vychladiť