Oriešková lahôdka

Oriešková lahôdka
Foto: rajcinka
rajcinkaRajcinka, recept pridal: 6. januára 2010 18:03Ďalšie jeho recepty

Tento recept obľubujú hlavne moje deti a vždy zmizne skoro z chladničky

Suroviny

40
minút
príprava
10
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, potom postupne pridáme cukor a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhankou. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trošku potrieme olejom. Rovnomerne rozložíme posekané orechy a rozotrieme cesto. Dáme upiecť do ružova.

2

Z 1 l mlieka trochu odlejeme a zvyšok dáme variť s 9 žĺtkami a 9 PL kryštálového cukru. V ostatnom mlieku rozmiešame puding. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme ochladnúť vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí postupne pridávame k maslu. Dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao.

3

Piškótový korpus obrátime orechovou stranou nahor a potom potrieme tenkou vrstvou nutely. Potom kladieme kôpky krému, striedame biely a kakaový, tak aby vznikla šachovnica. Nakoniec krém vidličkou premiešame, tak aby vznikla mramorová vzorka. Na krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom. Dáme dobre vychladiť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cara, 7. januára 2010 o 08:57
    toto je skor zname ako kinder kolac


  • rajcinka, 7. januára 2010 o 09:03
    Ja neviem, ale ja ho mám takto v mojich receptoch


  • prezyvka, 7. januára 2010 o 20:55
    podľa mňa, je to najlepší zákusok na svete, ale ja tam dávam 200 g nutely a 150 g posekaných orechov a 2 šľahačky v prášku, lebo tie dlhšie vydržia


  • rajcinka, 8. januára 2010 o 08:33
    To je už podľa chuti, ale my moc umelú šľahačku nemusíme, tak preto klasika


  • 1ariana, 10. januára 2010 o 20:11
    Ja som ho piekla včera, ale po ochutnaní sa mi zdá, že som ho už piekla. Možno som mala recept na zákusok kinder bueno. Inakje skutočne veľmi chutný a nedá sa mu nič vytknúť. Tiež dávam prednosť klasickej šľahačke, aj keď prášková vydrží dlhšie. V prípade tejto lahôdky to ale nie je treba, lebo u nás sa rýchle zje.


  • odetka, 5. februára 2010 o 20:48
    Skvelý recept, dnes som ho urobila už po druhýkrát.. celej rodine veľmi chutí..


  • jana321, 20. septembra 2010 o 19:26
    aj ja ho poznám ako kinder koláč a je výborný u nás všetkým chutí.


  • orchidea, 22. novembra 2010 o 17:06
    Tak to je skutočná lahôdka, vyskúšala som a bolo to výborné, určite upečiem zase a to už čoskoro. Krásny a výborný recept.


  • rajcinka, 22. novembra 2010 o 17:13
    to ma teší
    Ivet


  • kacickajaja, 25. januára 2011 o 14:47
    Je božský.


  • cica2, 6. februára 2011 o 20:05
    fíííha, vyzerá supér! Vďaka za receptík:)


  • rajcinka, 7. februára 2011 o 08:37
    a je aj veľmi dobrý......... potom povedz


  • 3sandra3, 20. marca 2011 o 19:50
    pekný koláčik, dnes som ho jedla u mojej sestry, je vynikajúci


  • neskuseny, 15. mája 2011 o 16:48
    Po Vašich komentároch sme sa spolu s priateľkou rozhodli vyskúšať tento recept a sme veľmi nespokojný s výsledkom.
    Začali sme plnkou to bolo ešte v pohode. Ale už pri ceste bol problém. Píšete PRIDÁVAME CUKOR K SNEHU problém AKÝ CUKOR???? Keď všetok sa dal do pudingu?
    Ďalší problém bol pri pečení. Vôbec nepíšete aká má byť hrúbka cesta. A pri 160 C a 10 min. pečenia nebol vôbec upečený. To ste piekli v akej trúbe???


  • rajcinka, 16. mája 2011 o 08:23
    Zdravím, no problém je v tom, že každá skúsená kuchárka dá cukor podľa pudingu. V tom vôbec nevidím problém. Keď tam ide 2 1/2 sáčika zlatého klasu tak tam ide práškový cukor podľa návodu. Ešte sa mi nestalo, že by niekto nebol spokojný.... No čo už. A cesto sa mi vždy podarilo. Možno máte iný šporák. Ono je každý šporák dobre otestovaný svojou gazdinkou, tak sa to niekedy nedá presne napísať.


  • neskuseny, 17. mája 2011 o 12:21
    Zlaty klas neni vobec v recepte uvedeny. Je tam vanilkovy puging a to je podla mna rozdiel.
    Inac otazka znela aky cukor do snehu a nie do pudingu.
    Dost by ma zaujimalo ci sa cesto niekomu upieklo za desat minut na 160 C.


  • rajcinka, 17. mája 2011 o 12:50
    zdravím. Ja tento recept robím dosť často. Vždy sa mi upečie.Niekedy dám puding, niekedy zlatý klad. Vôbec v tom nevidím problém........Ani v cukre nie je v tomto prípade rozdiel.


  • angiek, 17. mája 2011 o 15:28
    rajcinka, v navode pisete, ze davate 9 PL cukru do mlieka na plnku, tak kolko ide do cesta s bielkami? to by aj mna zaujimalo, dakujem


  • hubarka35, 17. mája 2011 o 18:40
    no žienky milé presne ten istý receptik ako pridávala @sandratamer-jedna výnimka ona tam má aj bbkeksy a volá sa kinder koláč....a do toho pudingu je v rozpise 9pl práškového cukru,čo tu nieje-či chýba....no a puding si myslim je jedno či vanilkový alebo zlatý klas....


  • rajcinka, 18. mája 2011 o 08:26
    Asi 2 pl


  • ejmy911, 30. novembra 2012 o 14:17
    Mna by zaujimala aka muka-hladka,či polohruba??Dakujem :)


  • gubics, 12. decembra 2012 o 08:52
    Aby nevznikli nedorozumenia, recepty by sa mali písať tak, aby to to pochopil aj začiatočník.(Ako tu vysvitlo z komentárov,tak to nepochopili) Pre nás staré gazdinky, (to staré som myslela ako skúsené,aby som niekoho neurazila), nemôže byť problém otázka, ktorú tu reklamoval "neskúsený". A čo sa týka rúry, tam by bolo potrebné uviesť, či je to teplovzdušná alebo iná rúra, lebo nepečú rovnako, a tiež by som dala poznámku, že piecť do skúšky vpichu.


  • evanaaa, 13. decembra 2012 o 22:19
    Veru, je v tom trochu chaos, ale stačilo by, ak by boli suroviny rozdelené a písané tak, aby bolo vidno, ktoré idú do cesta, ktoré do krému, atď. Lebo ozaj nevidieťm koľko cukru ide do snehu, keď je tam len jedna dávka a tá ide do pudingového krému. Do šľahačky už zrejme nejde žiaden cukor.


  • rajcinka, 14. decembra 2012 o 07:06
    Ja v tom nevidím žiadny chaos. Treba vedieť niečo aj robiť.


  • lubka272, 27. decembra 2012 o 18:52
    Ja by som to tiež rozdelila ako píše evanaaa


  • gionima, 8. januára 2013 o 13:06
    no chutne vyzera a vyskusam :) tiez som len nevedela kolko cukru do bielku ale tusim si tu uviedla v komentaroch 2 pl tak uz sa tesim na vysledok ..


  • gionima, 8. januára 2013 o 13:11
    tak som si pozrela aj iny recept a je to 9 pl lyziciek .


  • pee1pee, 6. marca 2013 o 10:43
    juj....ten vyzerá výborne...ten upečiem na narodeninovú oslavu svojej tety....už sa naňho teším...


  • veve39, 6. marca 2013 o 17:03
    kolacik vyzera velmi dobre, recept je skutocne neuplny, neudava presny obsah cukru (kolko cukru at do snehu), ako uz bolo autorke viackrat napisane - je problem recept doplnit/opravit ?


  • mracik9, 7. marca 2013 o 17:39
    @veve39 ,čítaj,určite nato prídeš,9 bielkov a 9 pl cukru


  • jitka123, 9. marca 2013 o 12:47
    ahoj, poradi mi nekdo kdo jiz pekl tento zakusek? nevis si rady: dam varit trochu mleka s cukrem a zloutkama - jak dlouho? co s tim potom? zamicham do pudingu vanilkoveho i kakaoveho? diky


  • jitka123, 9. marca 2013 o 12:49
    uz jsem pochopila :o)) do mleka s cukrem a zloutkama zamicham i vanilkovy puding a dam varit do zhoustnuti, pak pulku odeberu a pidam kakao.. snad jsem to uz dobre pochopila, tak jdu na to..


  • bimbozmt, 24. marca 2013 o 09:35
    A to mam prevarene mlieko s tymy zltkami potom zmiesat s vychladnutymi pudinkami ci ako?


  • kamilisko, 26. marca 2013 o 14:25
    tento koláčik je vynikajúci ...


  • hany2, 4. apríla 2013 o 11:18
    aka múka tam ide?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist