Oriešková lahôdka

rajcinkaRajcinka, 55 ročná žena, Bratislava, 6. januára 2010 18:03
Ďalšie jej recepty »

Oriešková lahôdkaFoto: rajcinka

Tento recept obľubujú hlavne moje deti a vždy zmizne skoro z chladničky

40 min
príprava
10 min
na 160 °C

Suroviny

9 ks
9 pL
3 pL
3 PL
1/2
1+1/2 PL
100 g
1 l
2 1/2 ks
300 g
2 PL
5 PL
1 ks
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, potom postupne pridáme cukor a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhankou. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trošku potrieme olejom. Rovnomerne rozložíme posekané orechy a rozotrieme cesto. Dáme upiecť do ružova.

  2. 2

    Z 1 l mlieka trochu odlejeme a zvyšok dáme variť s 9 žĺtkami a 9 PL kryštálového cukru. V ostatnom mlieku rozmiešame puding. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme ochladnúť vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí postupne pridávame k maslu. Dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao.

  3. 3

    Piškótový korpus obrátime orechovou stranou nahor a potom potrieme tenkou vrstvou nutely. Potom kladieme kôpky krému, striedame biely a kakaový, tak aby vznikla šachovnica. Nakoniec krém vidličkou premiešame, tak aby vznikla mramorová vzorka. Na krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom. Dáme dobre vychladiť

ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (4,1 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist