Oriešková lahôdka

Oriešková lahôdka
Foto: rajcinka
rajcinkaRajcinka, recept pridal: 6. januára 2010 18:03Ďalšie jeho recepty

Tento recept obľubujú hlavne moje deti a vždy zmizne skoro z chladničky

Suroviny

40
minút
príprava
10
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, potom postupne pridáme cukor a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhankou. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trošku potrieme olejom. Rovnomerne rozložíme posekané orechy a rozotrieme cesto. Dáme upiecť do ružova.

Z 1 l mlieka trochu odlejeme a zvyšok dáme variť s 9 žĺtkami a 9 PL kryštálového cukru. V ostatnom mlieku rozmiešame puding. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme ochladnúť vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí postupne pridávame k maslu. Dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao.

Piškótový korpus obrátime orechovou stranou nahor a potom potrieme tenkou vrstvou nutely. Potom kladieme kôpky krému, striedame biely a kakaový, tak aby vznikla šachovnica. Nakoniec krém vidličkou premiešame, tak aby vznikla mramorová vzorka. Na krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom. Dáme dobre vychladiť



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

35 komentárov k receptu
  • cara, 7. januára 2010 o 08:57
    toto je skor zname ako kinder kolac


  • rajcinka, 7. januára 2010 o 09:03
    Ja neviem, ale ja ho mám takto v mojich receptoch


  • prezyvka, 7. januára 2010 o 20:55
    podľa mňa, je to najlepší zákusok na svete, ale ja tam dávam 200 g nutely a 150 g posekaných orechov a 2 šľahačky v prášku, lebo tie dlhšie vydržia


  • rajcinka, 8. januára 2010 o 08:33
    To je už podľa chuti, ale my moc umelú šľahačku nemusíme, tak preto klasika


  • 1ariana, 10. januára 2010 o 20:11
    Ja som ho piekla včera, ale po ochutnaní sa mi zdá, že som ho už piekla. Možno som mala recept na zákusok kinder bueno. Inakje skutočne veľmi chutný a nedá sa mu nič vytknúť. Tiež dávam prednosť klasickej šľahačke, aj keď prášková vydrží dlhšie. V prípade tejto lahôdky to ale nie je treba, lebo u nás sa rýchle zje.


  • odetka, 5. februára 2010 o 20:48
    Skvelý recept, dnes som ho urobila už po druhýkrát.. celej rodine veľmi chutí..


  • jana321, 20. septembra 2010 o 19:26
    aj ja ho poznám ako kinder koláč a je výborný u nás všetkým chutí.


  • orchidea, 22. novembra 2010 o 17:06
    Tak to je skutočná lahôdka, vyskúšala som a bolo to výborné, určite upečiem zase a to už čoskoro. Krásny a výborný recept.


  • rajcinka, 22. novembra 2010 o 17:13
    to ma teší
    Ivet


  • kacickajaja, 25. januára 2011 o 14:47
    Je božský.


  • cica2, 6. februára 2011 o 20:05
    fíííha, vyzerá supér! Vďaka za receptík:)


  • rajcinka, 7. februára 2011 o 08:37
    a je aj veľmi dobrý......... potom povedz


  • 3sandra3, 20. marca 2011 o 19:50
    pekný koláčik, dnes som ho jedla u mojej sestry, je vynikajúci


  • neskuseny, 15. mája 2011 o 16:48
    Po Vašich komentároch sme sa spolu s priateľkou rozhodli vyskúšať tento recept a sme veľmi nespokojný s výsledkom.
    Začali sme plnkou to bolo ešte v pohode. Ale už pri ceste bol problém. Píšete PRIDÁVAME CUKOR K SNEHU problém AKÝ CUKOR???? Keď všetok sa dal do pudingu?
    Ďalší problém bol pri pečení. Vôbec nepíšete aká má byť hrúbka cesta. A pri 160 C a 10 min. pečenia nebol vôbec upečený. To ste piekli v akej trúbe???


  • rajcinka, 16. mája 2011 o 08:23
    Zdravím, no problém je v tom, že každá skúsená kuchárka dá cukor podľa pudingu. V tom vôbec nevidím problém. Keď tam ide 2 1/2 sáčika zlatého klasu tak tam ide práškový cukor podľa návodu. Ešte sa mi nestalo, že by niekto nebol spokojný.... No čo už. A cesto sa mi vždy podarilo. Možno máte iný šporák. Ono je každý šporák dobre otestovaný svojou gazdinkou, tak sa to niekedy nedá presne napísať.


  • neskuseny, 17. mája 2011 o 12:21
    Zlaty klas neni vobec v recepte uvedeny. Je tam vanilkovy puging a to je podla mna rozdiel.
    Inac otazka znela aky cukor do snehu a nie do pudingu.
    Dost by ma zaujimalo ci sa cesto niekomu upieklo za desat minut na 160 C.


  • rajcinka, 17. mája 2011 o 12:50
    zdravím. Ja tento recept robím dosť často. Vždy sa mi upečie.Niekedy dám puding, niekedy zlatý klad. Vôbec v tom nevidím problém........Ani v cukre nie je v tomto prípade rozdiel.


  • angiek, 17. mája 2011 o 15:28
    rajcinka, v navode pisete, ze davate 9 PL cukru do mlieka na plnku, tak kolko ide do cesta s bielkami? to by aj mna zaujimalo, dakujem


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 17 komentárov)
  • hubarka35, 17. mája 2011 o 18:40
    no žienky milé presne ten istý receptik ako pridávala @sandratamer-jedna výnimka ona tam má aj bbkeksy a volá sa kinder koláč....a do toho pudingu je v rozpise 9pl práškového cukru,čo tu nieje-či chýba....no a puding si myslim je jedno či vanilkový alebo zlatý klas....


  • rajcinka, 18. mája 2011 o 08:26
    Asi 2 pl


  • ejmy911, 30. novembra 2012 o 14:17
    Mna by zaujimala aka muka-hladka,či polohruba??Dakujem :)


  • gubics, 12. decembra 2012 o 08:52
    Aby nevznikli nedorozumenia, recepty by sa mali písať tak, aby to to pochopil aj začiatočník.(Ako tu vysvitlo z komentárov,tak to nepochopili) Pre nás staré gazdinky, (to staré som myslela ako skúsené,aby som niekoho neurazila), nemôže byť problém otázka, ktorú tu reklamoval "neskúsený". A čo sa týka rúry, tam by bolo potrebné uviesť, či je to teplovzdušná alebo iná rúra, lebo nepečú rovnako, a tiež by som dala poznámku, že piecť do skúšky vpichu.


  • evanaaa, 13. decembra 2012 o 22:19
    Veru, je v tom trochu chaos, ale stačilo by, ak by boli suroviny rozdelené a písané tak, aby bolo vidno, ktoré idú do cesta, ktoré do krému, atď. Lebo ozaj nevidieťm koľko cukru ide do snehu, keď je tam len jedna dávka a tá ide do pudingového krému. Do šľahačky už zrejme nejde žiaden cukor.


  • rajcinka, 14. decembra 2012 o 07:06
    Ja v tom nevidím žiadny chaos. Treba vedieť niečo aj robiť.


  • lubka272, 27. decembra 2012 o 18:52
    Ja by som to tiež rozdelila ako píše evanaaa


  • gionima, 8. januára 2013 o 13:06
    no chutne vyzera a vyskusam :) tiez som len nevedela kolko cukru do bielku ale tusim si tu uviedla v komentaroch 2 pl tak uz sa tesim na vysledok ..


  • gionima, 8. januára 2013 o 13:11
    tak som si pozrela aj iny recept a je to 9 pl lyziciek .


  • pee1pee, 6. marca 2013 o 10:43
    juj....ten vyzerá výborne...ten upečiem na narodeninovú oslavu svojej tety....už sa naňho teším...


  • veve39, 6. marca 2013 o 17:03
    kolacik vyzera velmi dobre, recept je skutocne neuplny, neudava presny obsah cukru (kolko cukru at do snehu), ako uz bolo autorke viackrat napisane - je problem recept doplnit/opravit ?


  • mracik9, 7. marca 2013 o 17:39
    @veve39 ,čítaj,určite nato prídeš,9 bielkov a 9 pl cukru


  • jitka123, 9. marca 2013 o 12:47
    ahoj, poradi mi nekdo kdo jiz pekl tento zakusek? nevis si rady: dam varit trochu mleka s cukrem a zloutkama - jak dlouho? co s tim potom? zamicham do pudingu vanilkoveho i kakaoveho? diky


  • jitka123, 9. marca 2013 o 12:49
    uz jsem pochopila :o)) do mleka s cukrem a zloutkama zamicham i vanilkovy puding a dam varit do zhoustnuti, pak pulku odeberu a pidam kakao.. snad jsem to uz dobre pochopila, tak jdu na to..


  • bimbozmt, 24. marca 2013 o 09:35
    A to mam prevarene mlieko s tymy zltkami potom zmiesat s vychladnutymi pudinkami ci ako?


  • kamilisko, 26. marca 2013 o 14:25
    tento koláčik je vynikajúci ...


  • hany2, 4. apríla 2013 o 11:18
    aka múka tam ide?



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist