Oriešková lahôdka

Oriešková lahôdka
Foto: rajcinka
rajcinkaRajcinka, recept pridal: 6. januára 2010 18:03Ďalšie jeho recepty

Tento recept obľubujú hlavne moje deti a vždy zmizne skoro z chladničky

Suroviny

40
minút
príprava
10
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, potom postupne pridáme cukor a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhankou. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trošku potrieme olejom. Rovnomerne rozložíme posekané orechy a rozotrieme cesto. Dáme upiecť do ružova.

2

Z 1 l mlieka trochu odlejeme a zvyšok dáme variť s 9 žĺtkami a 9 PL kryštálového cukru. V ostatnom mlieku rozmiešame puding. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme ochladnúť vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí postupne pridávame k maslu. Dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao.

3

Piškótový korpus obrátime orechovou stranou nahor a potom potrieme tenkou vrstvou nutely. Potom kladieme kôpky krému, striedame biely a kakaový, tak aby vznikla šachovnica. Nakoniec krém vidličkou premiešame, tak aby vznikla mramorová vzorka. Na krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom. Dáme dobre vychladiť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cara, 7. januára 2010 o 08:57
    toto je skor zname ako kinder kolac


  • rajcinka, 7. januára 2010 o 09:03
    Ja neviem, ale ja ho mám takto v mojich receptoch


  • prezyvka, 7. januára 2010 o 20:55
    podľa mňa, je to najlepší zákusok na svete, ale ja tam dávam 200 g nutely a 150 g posekaných orechov a 2 šľahačky v prášku, lebo tie dlhšie vydržia


  • rajcinka, 8. januára 2010 o 08:33
    To je už podľa chuti, ale my moc umelú šľahačku nemusíme, tak preto klasika


  • 1ariana, 10. januára 2010 o 20:11
    Ja som ho piekla včera, ale po ochutnaní sa mi zdá, že som ho už piekla. Možno som mala recept na zákusok kinder bueno. Inakje skutočne veľmi chutný a nedá sa mu nič vytknúť. Tiež dávam prednosť klasickej šľahačke, aj keď prášková vydrží dlhšie. V prípade tejto lahôdky to ale nie je treba, lebo u nás sa rýchle zje.


  • odetka, 5. februára 2010 o 20:48
    Skvelý recept, dnes som ho urobila už po druhýkrát.. celej rodine veľmi chutí..


  • jana321, 20. septembra 2010 o 19:26
    aj ja ho poznám ako kinder koláč a je výborný u nás všetkým chutí.


  • orchidea, 22. novembra 2010 o 17:06
    Tak to je skutočná lahôdka, vyskúšala som a bolo to výborné, určite upečiem zase a to už čoskoro. Krásny a výborný recept.


  • rajcinka, 22. novembra 2010 o 17:13
    to ma teší
    Ivet


  • kacickajaja, 25. januára 2011 o 14:47
    Je božský.


  • cica2, 6. februára 2011 o 20:05
    fíííha, vyzerá supér! Vďaka za receptík:)


  • rajcinka, 7. februára 2011 o 08:37
    a je aj veľmi dobrý......... potom povedz


  • 3sandra3, 20. marca 2011 o 19:50
    pekný koláčik, dnes som ho jedla u mojej sestry, je vynikajúci


  • neskuseny, 15. mája 2011 o 16:48
    Po Vašich komentároch sme sa spolu s priateľkou rozhodli vyskúšať tento recept a sme veľmi nespokojný s výsledkom.
    Začali sme plnkou to bolo ešte v pohode. Ale už pri ceste bol problém. Píšete PRIDÁVAME CUKOR K SNEHU problém AKÝ CUKOR???? Keď všetok sa dal do pudingu?
    Ďalší problém bol pri pečení. Vôbec nepíšete aká má byť hrúbka cesta. A pri 160 C a 10 min. pečenia nebol vôbec upečený. To ste piekli v akej trúbe???


  • rajcinka, 16. mája 2011 o 08:23
    Zdravím, no problém je v tom, že každá skúsená kuchárka dá cukor podľa pudingu. V tom vôbec nevidím problém. Keď tam ide 2 1/2 sáčika zlatého klasu tak tam ide práškový cukor podľa návodu. Ešte sa mi nestalo, že by niekto nebol spokojný.... No čo už. A cesto sa mi vždy podarilo. Možno máte iný šporák. Ono je každý šporák dobre otestovaný svojou gazdinkou, tak sa to niekedy nedá presne napísať.


  • neskuseny, 17. mája 2011 o 12:21
    Zlaty klas neni vobec v recepte uvedeny. Je tam vanilkovy puging a to je podla mna rozdiel.
    Inac otazka znela aky cukor do snehu a nie do pudingu.
    Dost by ma zaujimalo ci sa cesto niekomu upieklo za desat minut na 160 C.


  • rajcinka, 17. mája 2011 o 12:50
    zdravím. Ja tento recept robím dosť často. Vždy sa mi upečie.Niekedy dám puding, niekedy zlatý klad. Vôbec v tom nevidím problém........Ani v cukre nie je v tomto prípade rozdiel.


  • angiek, 17. mája 2011 o 15:28
    rajcinka, v navode pisete, ze davate 9 PL cukru do mlieka na plnku, tak kolko ide do cesta s bielkami? to by aj mna zaujimalo, dakujem


  • hubarka35, 17. mája 2011 o 18:40
    no žienky milé presne ten istý receptik ako pridávala @sandratamer-jedna výnimka ona tam má aj bbkeksy a volá sa kinder koláč....a do toho pudingu je v rozpise 9pl práškového cukru,čo tu nieje-či chýba....no a puding si myslim je jedno či vanilkový alebo zlatý klas....


  • rajcinka, 18. mája 2011 o 08:26
    Asi 2 pl


  • ejmy911, 30. novembra 2012 o 14:17
    Mna by zaujimala aka muka-hladka,či polohruba??Dakujem :)


  • gubics, 12. decembra 2012 o 08:52
    Aby nevznikli nedorozumenia, recepty by sa mali písať tak, aby to to pochopil aj začiatočník.(Ako tu vysvitlo z komentárov,tak to nepochopili) Pre nás staré gazdinky, (to staré som myslela ako skúsené,aby som niekoho neurazila), nemôže byť problém otázka, ktorú tu reklamoval "neskúsený". A čo sa týka rúry, tam by bolo potrebné uviesť, či je to teplovzdušná alebo iná rúra, lebo nepečú rovnako, a tiež by som dala poznámku, že piecť do skúšky vpichu.


  • evanaaa, 13. decembra 2012 o 22:19
    Veru, je v tom trochu chaos, ale stačilo by, ak by boli suroviny rozdelené a písané tak, aby bolo vidno, ktoré idú do cesta, ktoré do krému, atď. Lebo ozaj nevidieťm koľko cukru ide do snehu, keď je tam len jedna dávka a tá ide do pudingového krému. Do šľahačky už zrejme nejde žiaden cukor.


  • rajcinka, 14. decembra 2012 o 07:06
    Ja v tom nevidím žiadny chaos. Treba vedieť niečo aj robiť.


  • lubka272, 27. decembra 2012 o 18:52
    Ja by som to tiež rozdelila ako píše evanaaa


  • gionima, 8. januára 2013 o 13:06
    no chutne vyzera a vyskusam :) tiez som len nevedela kolko cukru do bielku ale tusim si tu uviedla v komentaroch 2 pl tak uz sa tesim na vysledok ..


  • gionima, 8. januára 2013 o 13:11
    tak som si pozrela aj iny recept a je to 9 pl lyziciek .


  • pee1pee, 6. marca 2013 o 10:43
    juj....ten vyzerá výborne...ten upečiem na narodeninovú oslavu svojej tety....už sa naňho teším...


  • veve39, 6. marca 2013 o 17:03
    kolacik vyzera velmi dobre, recept je skutocne neuplny, neudava presny obsah cukru (kolko cukru at do snehu), ako uz bolo autorke viackrat napisane - je problem recept doplnit/opravit ?


  • mracik9, 7. marca 2013 o 17:39
    @veve39 ,čítaj,určite nato prídeš,9 bielkov a 9 pl cukru


  • jitka123, 9. marca 2013 o 12:47
    ahoj, poradi mi nekdo kdo jiz pekl tento zakusek? nevis si rady: dam varit trochu mleka s cukrem a zloutkama - jak dlouho? co s tim potom? zamicham do pudingu vanilkoveho i kakaoveho? diky


  • jitka123, 9. marca 2013 o 12:49
    uz jsem pochopila :o)) do mleka s cukrem a zloutkama zamicham i vanilkovy puding a dam varit do zhoustnuti, pak pulku odeberu a pidam kakao.. snad jsem to uz dobre pochopila, tak jdu na to..


  • bimbozmt, 24. marca 2013 o 09:35
    A to mam prevarene mlieko s tymy zltkami potom zmiesat s vychladnutymi pudinkami ci ako?


  • kamilisko, 26. marca 2013 o 14:25
    tento koláčik je vynikajúci ...


  • hany2, 4. apríla 2013 o 11:18
    aka múka tam ide?


  • kukulienka71, 2. októbra 2014 o 00:33
    tak tento recept si určite neuložím, autorka ho dosť odflákla, aj keď fotka vyzerá úžasne!


  • rajcinka, 2. októbra 2014 o 07:03
    tak ten komentár ste si mohla odpustiť.........................


  • kukulienka71, 2. októbra 2014 o 07:17
    @rajcinka , k tomu komentáru som dospela po prečítaní receptu a všetkých k nemu prislúchajúcich komentárov...myslím, že pridať sem recept znamená určitú zodpovednosť, keď ukážete nielen svoje dielo v podobe chutného a krásneho zákuska, ale odprezentujete ho v takej podobe, aby bol zrozumiteľný, jasný a zopakovateľný bez pochybností zo strany ďalších varecháčov, medzi ktorými je veľa úplných začiatočníkov. Dúfam, že ste ma pochopili:-)


  • tiginko, 2. októbra 2014 o 09:36
    Fúha @kukulienka , keď si sa rozhodla robiť čistky vo všetkých odfláknutých receptoch od roku páne 2010, tak amen s nami ... máme sa na čo tešiť :-)


  • kukulienka71, 2. októbra 2014 o 10:13
    @tiginko , to malo byť vtipné? ak hej, tak :-D Inak, prepáč, zabudla som, že ja nesmiem vyjadriť svoju nevôľu, ak sa mi niečo nepáči, lebo sa to nazve čistkou:-D to tu môžu robiť len vyvolení, tebe blízki:-P


  • daguska, 2. októbra 2014 o 10:19
    Tento zákusok je naozaj vynikajúci.Vyskúsané.


  • rajcinka, 2. októbra 2014 o 10:33
    Ten koláčik naozaj často robím, len stále som nepochopila, čo je na tom recepte zlé? Nezviknem nič odflákať.... Tak ak som niekoho urazila, tak prepáčte, ale aj kritika je názor........


  • kukulienka71, 2. októbra 2014 o 11:41
    @rajcinka len sú tam nezrovnalosti v recepte, čo sa týka surovín, chýba množstvo cukru do snehu. Nie je to zrejmé ani rozdelením surovín na cesto a plnku, ani v postupe nie je doplnené, koľko cukru tam má ísť do snehu. V popise na plnku zas chýba krok, že do mlieka so žĺkami sa prileje mlieko s pudingovým práškom a tak sa to uvarí spolu na plnku.
    Bolo to v komentoch vyššie vytýkané, náprava nejak nenastala, preto som reagovala tak. Škoda, lebo to môže byť fakt výborný zákusok.


  • leomax, 2. októbra 2014 o 14:51
    @rajcinka , Tvoj koláčik je určite výborný. Svedči o tom aj tá skutočnosť, že za päťročnej histórie varechy sa Tvoj recept z pomedzi niekoľkých desiatok tisíc receptov umiestnil medzi prvou dvadsaťpäťkou. Uložilo si ho do KK už viac, ako 1200 varecháčov. Preto si nezaslúži Tvoj recept žiadny negatívny komentár, naopak, gratulujem Ti!
    A @kukulienka prepáč, ale tvoj komentár mi pripadá ako závisť.


  • rajcinka, 2. októbra 2014 o 15:02
    skús upeč - je super


  • marcel83, 2. októbra 2014 o 15:57
    Mne sa tiež ten zákusok páči. Gratulujem k umiestneniu :)

    Sú tu tzv. "prefekcionisti/ky". Mňa tiež dakedy dááávno zvozili za to, že som pri klobásach neuviedol, koľko papriky som do nich dal, koľko rasce, soli, korenia a pod. Napísal som "podľa chuti" - osudová chyba :D.

    Podľa mňa keď niekto nevie variť, nepomôže mu ani svätená voda, kto variť vie, vie si pomôcť. Sem-tam aj hlavou. Tí, menej zdatní, to musia mať "polopatisticky" na papieri, inak sa z toho "nevysomária". Ideálne v 45. bodoch s fotkami...


  • rajcinka, 2. októbra 2014 o 16:00
    to je super komentár a názor, ďakujem


  • jozka2, 2. októbra 2014 o 20:42
    @rajcinka ,tvoj recept mam uz davnejsie ulozeny,ale cestne poviem treba aj skusenemu rozpocitat Cukor,kde kolko.je to jednym slovom nejasne napisane a ktomu je tu vela komentov hned od zaciatku,ktori sa dovolavaju,nie kritikou,ale tym,ze chcu piect a nevedia ako.Myslim,ze to zavazuje autora receptu doplnit ak je nezrozumitelne napisany tak aby ho chapali vsetci.Kolacik je dobry,len si ma trocha zaskocila poslednym komentom,namiesto aby si to upresnila,stavias sa do utoku.Verim,ze Marcel ho nepiekol,ale ak by skusil musel by svoj nazor zmenit a aj rada dalsich.Najlepsie urobis ak ho upresnis hlavne pre zaciatocnikov.vdaka.


  • jozka2, 2. októbra 2014 o 20:46
    Este by som chcela dodat,ak sa ho rozhodnes doplnit bolo by dobre aj rozdelit ingred,na cesto a na plnku,ulahci to sposob pripravy inym.Vdaka


  • jozka2, 3. októbra 2014 o 10:31
    Velmi dobre marcel,ze si to tu pridal,lebo je to uplne recept na kinder kolac s tym rozdielom,ze kunder ma zrozumitelne napisany popis a tento od rajcinky je domotany.Ma uvedene 9 pl akoze pri ceste,ale pri plnke nema vobec uvedene a tam zase uvadza 9 pl.Divim sa,ze nevyhral cenu kinder kolac,ktory nie je tak krasne prevedeny,ale rovnako dobry a hlavne zrozumitelny popis postupu.


  • rajcinka, 3. októbra 2014 o 10:37
    všetci dokonalí................ ja som tento koláčik robila od mojej dcéry a nepoznala som ho ako žiadny kinder koláč. Dajte mi už pokoj a neotravujete ma s vašimi kometármi.


  • jozka2, 3. októbra 2014 o 10:39
    mas pravdu,len trebalo doplnit gramaz a mala by si pokoj.


  • kukulienka71, 3. októbra 2014 o 12:08
    @marcel83 , vďaka za link, idem si ten koláčik uložiť:-) @jozka2 , myslela som, že ty nie si závistlivá:-)))


  • jozka2, 3. októbra 2014 o 12:29
    ha,ha,ha,uloz si ten kolac podla linku aky udal @Marcel ,tam je presny popis.Zda sa mi,ze ani autorka nevie,kde kolko cukru ide.Vsetky recepty od nej su presne pisane tak moderne ako by sme zili uz 22 storoci.Nikde ziadne foto iba kratky postup a pomoz si clovece aj pan boh ti pomoze a mas to, vsetci su dokonali.......,len recept nie je.


  • marcel83, 3. októbra 2014 o 12:31
    Pridal som link, lebo je to ten istý recept a tam je rovnaký postup. Akurát že tam Matahari1974 uviedla, že dala 9 pl cukru a rajcinka nenapísala množstvo a hneď su "kuchári" z toho mimo, lebo bez tej informácie nevedia ten koláč upiecť. Preboha. Veď to viem aj ja, že koľko tam cca cukru ide /a že tam vôbec neaký ide/ a to som chlap. Podľa mňa sa nič nestane, ak dám namiesto 9 PL len osem, alebo sedem...


  • kukulienka71, 3. októbra 2014 o 12:43
    @jozka , :-)))))), to si trafila presne klinec po hlavičke! @marcel83 , viem, že ty si taký frajer, že aj bez receptu uvaríš-upečieš:-D


  • jozka2, 3. októbra 2014 o 12:51
    Marcel musim ti oponovat.V kinder mas vlastne 9+9 pl a tu mas IBA 9 pl,to ja by som delila tych 9 medzi cesto a plnku,zistila by som,ze to nesedi ,lebo tam je 9 vajicok/na kazde 1 pl/co sedi tak sa robi piskota ak sa nevazi a do plnky by som dala Cukor podla chuti.Moj nazor je,ze autorka fotku zobrala od dceri a postup preto dokomolila.Inac si to neviem vysvetlit,ked po tolkych ziadostiach o upresnenie receptu to do teraz neurobila ani v diskusii,ale sa zacala ohanat -vsetci mudri....Velmi dobre,ze si ten link pridal,ale s pecenim nemas skusenosti,preto spytaj sa svojej pani ako by tomu ona rozumela a uvidis,ze mam pravdu.Kucharcina je alchimia.


  • marcel83, 3. októbra 2014 o 12:52
    Som rád, že vkladáš do mňa dôveru ;)
    Inak, keď vymyslíš svoje vlastné jedlo, tak ho prakticky varíš-pečieš bez receptu ;)

    Jozka ani ja som k roláde nedával fotky, ako vykosťujem kura, ako meliem mäso,... Fotky nie sú všetko ;)


  • rajcinka, 3. októbra 2014 o 12:57
    asi to bude tým, že som šikovná a pečiem 40 rokov.............................


  • marcel83, 3. októbra 2014 o 13:03
    Jozka v 2. bode je jasne napísane, že tých 9 pl ide do pudingovej plnky, takže logicky mi došlo, že to deliť nemôžem, ale musím pridať do snehu iný cukor /ktorý v rozpise nieje/. Je pravda, že tam napísaný mohol/mal byť.


  • kukulienka71, 3. októbra 2014 o 13:26
    @marcel , konečne si pochopil;-))


  • angiek, 3. októbra 2014 o 14:18
    @rajcinka ked ste taka sikovna tak by ste mohli upravit rozpis surovin, lebo ste na moju otazku spred dvoch rokov nedali odpoved...


  • k599, 3. októbra 2014 o 15:33
    @angiek , podľa mňa Vám @rajcinka odpovedala svojským spôsobom, bez oslovenia.
    Tu: 18. mája 2011 o 08:26
    Asi 2 pl


  • angiek, 3. októbra 2014 o 15:55
    @k599 ok dakujem


  • lizatko, 8. októbra 2014 o 17:51
    Nechapem ako vobec moze niekto uverejnit recept, ked si neda tu namahu jednoducho napisat: SUROVINY NA KORPUS
    a extra SUROVINY NA PLNKU !!!


  • vikinta, 15. októbra 2014 o 15:41
    Ahoj @rajcinka a aká múka tam ide ???



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist