Orechový závin

Orechový závin
redakciaRedakcia, recept pridal: 8. júla 2009 22:54Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi hodinu odpočinúť.

2

Cesto potom rozdelíme na 5 dielov. Jednotlivé diely rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme. Plnka: Dáme zohriať mlieko, pridáme cukor, orechy, strúhanku, kôru z citróna, vanilkový cukor a trochu rumu a povaríme.

3

Pozdĺžne poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme ich vysušiť. Po zaschnutí žĺtka natrieme záviny ešte raz, popicháme ich vidličkou a dáme upiecť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    butcher, 26. februára 2010 o 22:41
    a kde je plnka???


  • Vymazať

    evas13, 27. februára 2010 o 08:48
    Plnka je od kryštl. cukru až dolu. Všetko to spolu zmiešať, len mlieka treba pridávať po častiach, aby nebola plnka veľmi riedka.


  • Vymazať

    altyn, 27. februára 2010 o 20:31
    No už som sa bál že len ja som akože "blb".! Ľudia ! píšte tie recepty aj pre tých čo nevedia variť či piecť, inak to nemá význam!!! Odkiaľ mám vedieť že od kryštál. cukru nižšie je to plnka?! Možno až budem mať aké-také skúsenosti tak to nebude problém, no teraz ja, neskôr iný či iná nádejný kuchár-kuchárka bude mať ten istý problém ako ja či butcher.


  • Vymazať

    evas13, 28. februára 2010 o 08:57
    @altin.sk , keď budeš starší budeš to považovať za samozrejme, lebo si budeš vedieť mnoho vecí domyslieť ako sa to robí a tak sa radšej teraz opýtaj. Za opýtanie sa nič neplatí. Zatiaľ!


  • Vymazať

    majanka, 9. marca 2010 o 19:19
    Výborný koláčik, namiešala som ho aj s časťou špaldovej múky. Podarilo sa mi sice rozdeliť ho len na štyri diely, ale úspech mal päť hviezdičkový :)


  • Vymazať

    celero, 25. mája 2010 o 07:42
    Koláč určite vyskúšam. Vyzerá dobre, taká "klasika" :) Čo sa týka písania receptov, súhlasím s altynom. Pri receptoch si nerada domýšľam, mali by byť presné. Veď preto sú to recepty... S vekom to podľa mňa nemá nič spoločne.


  • Vymazať

    tinca, 25. mája 2010 o 08:13
    Ja plnky do závinov nevarím, len zalejem teplým mliekom, premiešam a plním. A pri pridávaní mlieka dajte pozor, pridávať len po lyžiciach, aby nezredla. Plnka má mať hustejšiu konzistenciu, aby sa dala natrieť na cesto a nevytekala.


  • Vymazať

    garanco, 2. februára 2011 o 08:42
    Orechovník môžem vždy! Mám niekoľko osvedčených receptov, plnku nevarím, orechy zmiešam s cukrom, rozsypem na cesto a injekčnou striekačkou kropím mliekom, aby bola plnka miesto pri mieste navlhnutá, ale aby mlieko nepretekalo, mám to osvedčené mnohoročnou skúsenosťou.


  • Vymazať

    myis, 26. marca 2011 o 00:36
    Zdá sa byť šikovný, na plnku mám vlastné vylepšenie, potriem cesto za-varenými strúhanými jablkami, posypem škoricovým cukrom a mletými o-rechami, ostatný postup už ten istý.


  • Vymazať

    maculienka123, 6. mája 2011 o 21:37
    vyzera dobre aj s makovou plnkou by bol uzasny


  • Vymazať

    3sandra3, 6. mája 2011 o 21:48
    fakt dobrý závin



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist