Orechový závin

redakciaRedakcia, Bratislava, 8. júla 2009 22:54
Ďalšie jeho recepty »

Orechový závin

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi hodinu odpočinúť.

  2. 2

    Cesto potom rozdelíme na 5 dielov. Jednotlivé diely rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme. Plnka: Dáme zohriať mlieko, pridáme cukor, orechy, strúhanku, kôru z citróna, vanilkový cukor a trochu rumu a povaríme.

  3. 3

    Pozdĺžne poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme ich vysušiť. Po zaschnutí žĺtka natrieme záviny ešte raz, popicháme ich vidličkou a dáme upiecť.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist