Orechový veniec

tetrisss - fotkatetrisss, 19. decembra 2015
Orechový veniec
Foto: tetrisss

Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo kalorická a zdravá. Samozrejme do receptu môžete použiť jemný Zobraziť celý popisNakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo kalorická a zdravá. Samozrejme do receptu môžete použiť jemný tvaroh, najlepšie z polkilového balenia vo vedierku z L ...a.

10
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
250 g
300 ml
2 lyžice
21 g
0,5 dcl
štipka
1 ks
Plnka:
300 g
2 PL
1,5 dcl
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, necháme vykysnúť. Do misy si dáme múku, tvaroh, soľ, premiešame, prilejeme kvások, vajce, zamiešame a nakoniec dáme olej. Poriadne cesto vypracujeme, najlepšie robotom. Necháme vykysnúť, znova premiesime a zas necháme vykysnúť, spolu asi hodinu.

  2. 2

    Na plnku zamiešame orechy, cukor, korenie, pridáme mlieko a nakoniec bielok.

  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, roztiahneme do obdĺžnika , potrieme tekutým maslom, natrieme, no skôr uložíme, plnku, opatrne zavinieme, cesto je krehkejšie ako klasika a najlepšie uložíme do tortovej formy s bábovkovým spodkom, ktorú predtým vymastíme olejom. Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť, potrieme zvyšným žĺtkom a pečieme. Mne sa zdalo cesta trochu veľa a tak som oddelila ešte asi pätinu cesta a urobila z nej šesť moravských koláčov.

  4. 4

    Po upečení necháme vychladnúť, vlažné vyklopíme a posypeme cukrom. Inak ak ste zvyknutí na sladké koláče, cukor môžete pridať aj do cesta aj do plnky.


Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia