Orechový trhanec

Orechový trhanec s hruškovým kompótom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na penu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, práškovým cukrom, so škoricou a s mletými orechmi. Pridáme žĺtky, rum, mlieko a vypracujeme cesto, do ktorého potom pridáme vyšľahaný sneh.
  2. Do panvice alebo pekáča (musia byť ohňovzdorné) dáme maslo, vylejeme pripravenú masu a na miernom ohni niekoľko minút pečieme dozlata.
  3. Potom dáme panvicu do rúry rozohriatej na 175 °C asi na 20 minút. Po miernom ochladení natrháme, posypeme práškovým cukrom a podávame s hruškovým kompótom.