Orechový trhanec
Orechový trhanec s hruškovým kompótom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup- Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky
vyšľaháme na penu. Múku zmiešame
s práškom do pečiva, práškovým cukrom,
so škoricou a s mletými orechmi. Pridáme žĺtky, rum, mlieko a vypracujeme cesto, do ktorého potom pridáme
vyšľahaný sneh.
- Do panvice alebo pekáča
(musia byť ohňovzdorné) dáme maslo, vylejeme
pripravenú masu a na miernom ohni
niekoľko minút pečieme dozlata.
- Potom dáme panvicu do rúry rozohriatej
na 175 °C asi na 20 minút. Po miernom ochladení
natrháme, posypeme práškovým cukrom a podávame s hruškovým
kompótom.
|