Orechový medovník

jojaart - bez fotkyjojaart, 4. novembra 2010

Cesto si pripravím den vopred a odložím ho do chladna.

60
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

420 g
2 ks
150 g
150 g
2 PL
1 čl
40 ml
500 ml
2 ks
150 g
1 ks
300 g
250 g
80 g
125 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z tuku,teplého medu,múky,cukru,vajec,smotany a sody si vypracujem hladké cesto,ktoré nechám v chlade do druhého dna. Cesto si rozdelím na dve časti a vygúľam na veľkosť plechu.Pomocou váľka si cesto prenesiem na vymastený a vysypaný väčší plech.

  2. 2

    Pripravím si orechovú zmes.Na rajnicu dám rozpustiť maslo,pridám cukor a med a krátko prevarím.Pridám posekané orechy a za stáleho miešania mierne prismažím.Ihned za horúca opatrne natriem na surový medový plát.Upečiem jeden plát s orechami a jeden holý. Vychladnuté pláty naplním,zaťažím a na druhý den pokrájam na trojuhoľníky.

  3. 3

    Plnka.Z mlieka,cukru.vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustú kašu,ktorú za občastného miešania vychladíme.Zašľaháme maslo a citronovú šťavu.

Diskusia k receptu

anina43
všetky zákusky s medom sú výborné a tento nemá chybu, ukladám a upečiem na Vianoce
marianne69
Toto moze byt vemi dobre,len kde tu plnku?asi na tie orechy a na to polozit druhy plat.
evanaaa
Je to niečo podobné ako Marlenka, taká medová torta a dobré. Ani ja som nevedela, kde sa kladie tá krémová plnka, nie je to v postupe, takže najprv plnka a na ňu orechy, nie?
evanaaa
Bolo by tiež dobré, aby sa suroviny delili- ktoré na cesto, na plnku, či polevu, lebo potom sa to pletie, kde čo patrí, každý to nemusí vedieť.
jojaart
Takže ešte raz.Vyvaľkám si cesto,pomocou váľka ho prenesiem na vymastený a vysypaný plech.To isté spravím s druhým cestom a nan za horúca si do rožku plechu dám za varechu orechovej zmesy a príborovým nožíkom to rozotriem a uhladím.Takto po častiach miniem všetky orechy.Po jednom plechu ich dám upiecť.Na vychladnutý čistý plát rorotriem všetku plnku,položím plát s orechami a zaťažím.Ked som vypisovala tabuľku tak som suroviny delila,no potom sa to všetko zlialo.Ospravedlnujem sa.
ela77
Môžem poprosiť aká smotana ide do cesta. Na varenie, šľahačka? kyslá asi nie. Chcem to skúsiť, vyzerá lákavo, niečo podobné som našla keď som si dala do googlu názov tvojho medovníka, lebo som chcela zistiť tú smotanu, ale v tom čes. recepte je to trocha inak a nie je tam smotana. Vďaka.
jojaart
Je jedno aká smotana,len nie kyslá.Včas núdze dám aj mlieko aj ked smotana je lepšia.
3sandra3
dobrý koláčik,,,, kombinácia orechov a medu je úžasná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia