Orechový lángoš (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Po klasickom lángoši trocha zmeny nikdy nezaškodí :-) Orechy v ceste naslano,je jedna vynikajuca kombinacia.Odporucam,je vyborny ;-P

8ks
porcií

Postup

  1. Najprv si pripravime orechy.Potrebujeme 1dcl uz pomletych orechov a 1dcl drvenych orechov.Ja som si rozdrvila orechy tak,ze som nabrala do 1decoveho pohara lupane orechy a potom som ich v jednom sacku s kladivom rozdrvila.Pouzila som vlazske orechy..
  2. Do jednej misky dame muku,sol,orechy a premiesame to cele dobre lyzicou...
  3. ...pridame vajce,jogurt a kvasok..Kvasok si spravime tak,ze do 1dcl vlaznej vody dame 1kl cukru a kvasnice.Nemusia nam vybehnut,hned mozte naliat do muky..
  4. ..dobre premiesame-premiesime cele..Po trosky ako budeme vidiet,tak pridame este vodu,aby sa nam vytvorilo polomäkke cesto,celkom normalne ako na obycajny langos :-) Ja som potrebovala este 0,75dcl vody..
  5. ...nakoniec cesto este pomocou muky vymiesime do bochnika..
  6. ..cesto prelozime do cistej misky,dame do igelitoveho sacku a odlozime do chladnicky.Cesto si mozte pripravit aj niekedy vecer a odlozit ho do chladnicky na noc,podla toho,kedy ho chcete piect.Ale cestu postaci aj zopar hodin v chladnicke.Ja som ho mala tam 4hodiny,rano som zamiesila a na obed uz piekla langos :-)
  7. ..za 4h nakyslo uplne krasne ;-P
  8. ..Teraz si naolejujeme ruky a odtrhavame z cesta kusky cesta.Velkost necham na vas,zalezi od toho,ake velke chcete mat langose..
  9. ..v ruke si to cesto trocha napravime do bochnika.A to tak,ze si to cesto zoparkrat prehodime z jednej ruky do druhej ;-))
  10. ..ja som robila standartnu velkost,vysli mi 8 bochnikov :-)
  11. ..bochniky nenechame kysnut,ale hned s nimi pracujeme dalej..Znova si naolejujeme ruky a kazdy bochnik takto v rukach ponatahujeme,roztiahneme opatrne na tenko..
  12. ..a vlozime do panvice s rozpalenym olejom a pecieme z oboch stran na strednom ohni.Olej dajte podla seba,ja nikdy nedavam vela oleja,nemam rada,ked mi v tom langos plava :-/ Davam asi 5-6mm oleja do panvice,to uplne staci :-) Langose vyberame na kuchynsky papier,aby odsal prebytocny tuk.Ak chcete mozte osolit,ale najprv radsej ochutnajte,lebo do langosa islo uz 2kl soli,takze mozno budu presne dobre slane ;-)
  13. Langose su chutne,take orechove ;-D Su mäkke a cesto maju tiez vyborne.Po vychladnuti dame do sacku,kde vydrzia mäkke a vlacne aj do druheho dna :-) Podavame samotne,alebo dobrou polievkou ;-P