Orechový lángoš fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 21. apríla 2015
Orechový lángoš (fotorecept)
Foto: cesminaz

Po klasickom lángoši trocha zmeny nikdy nezaškodí :-) Orechy v ceste naslano,je jedna vynikajuca kombinacia.Odporucam,je vyborny ;-P

8ks
porcií

Suroviny

500 g
1 dcl
1 dcl
1 dcl
1 ks
25 g
2 ČL
1,5 - 2 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime orechy.Potrebujeme 1dcl uz pomletych orechov a 1dcl drvenych orechov.Ja som si rozdrvila orechy tak,ze som nabrala do 1decoveho pohara lupane orechy a potom som ich v jednom sacku s kladivom rozdrvila.Pouzila som vlazske orechy..

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do jednej misky dame muku,sol,orechy a premiesame to cele dobre lyzicou...

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridame vajce,jogurt a kvasok..Kvasok si spravime tak,ze do 1dcl vlaznej vody dame 1kl cukru a kvasnice.Nemusia nam vybehnut,hned mozte naliat do muky..

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..dobre premiesame-premiesime cele..Po trosky ako budeme vidiet,tak pridame este vodu,aby sa nam vytvorilo polomäkke cesto,celkom normalne ako na obycajny langos :-) Ja som potrebovala este 0,75dcl vody..

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...nakoniec cesto este pomocou muky vymiesime do bochnika..

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..cesto prelozime do cistej misky,dame do igelitoveho sacku a odlozime do chladnicky.Cesto si mozte pripravit aj niekedy vecer a odlozit ho do chladnicky na noc,podla toho,kedy ho chcete piect.Ale cestu postaci aj zopar hodin v chladnicke.Ja som ho mala tam 4hodiny,rano som zamiesila a na obed uz piekla langos :-)

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ..za 4h nakyslo uplne krasne ;-P

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..Teraz si naolejujeme ruky a odtrhavame z cesta kusky cesta.Velkost necham na vas,zalezi od toho,ake velke chcete mat langose..

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ..v ruke si to cesto trocha napravime do bochnika.A to tak,ze si to cesto zoparkrat prehodime z jednej ruky do druhej ;-))

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ..ja som robila standartnu velkost,vysli mi 8 bochnikov :-)

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..bochniky nenechame kysnut,ale hned s nimi pracujeme dalej..Znova si naolejujeme ruky a kazdy bochnik takto v rukach ponatahujeme,roztiahneme opatrne na tenko..

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ..a vlozime do panvice s rozpalenym olejom a pecieme z oboch stran na strednom ohni.Olej dajte podla seba,ja nikdy nedavam vela oleja,nemam rada,ked mi v tom langos plava :-/ Davam asi 5-6mm oleja do panvice,to uplne staci :-) Langose vyberame na kuchynsky papier,aby odsal prebytocny tuk.Ak chcete mozte osolit,ale najprv radsej ochutnajte,lebo do langosa islo uz 2kl soli,takze mozno budu presne dobre slane ;-)

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Langose su chutne,take orechove ;-D Su mäkke a cesto maju tiez vyborne.Po vychladnuti dame do sacku,kde vydrzia mäkke a vlacne aj do druheho dna :-) Podavame samotne,alebo dobrou polievkou ;-P

    Orechový lángoš (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

kukulienka71
cezminka, ty si jedna z mála, ktoré ma tu na Vareche vedia prekvapiť vždy niečím novým:-O a keďže máš moju dôveru, som na tieto lángoše moc zvedavá!
havino
no teda, ja tiež kukám, pre mňa od teba zas niečo nové a zaujímavé, šikulka si
manya
zaujímavý recept, ukladám a vyskúšam;
jarunka
Zaujimave langose, mozu byt dobre, inked si tu chut neviem predstavit.
afataga
mozu byt dobre, mas nejaku velmi specialnu misku na obr.6 a 7 :-)
cesminaz
@kukulienka :-) dakujem.Snazim sa pridavat take recepty,co tu este nie su..tak asi tym to bude :-) Vyskusaj kludne,su velmi chutne.Natahuj ich podla toho,ake velke mas bochniky.Vyskusaj prvy langos a podla toho uz odhadnes tie druhe :-) A pritom aj tak niekto ma rad tensie a niekto take pufi :-) Daj potom vediet,ked ich vyskusas.. @havino @manya dakujem pekne :-) @jarunka chut je vyborna :-) @marika21 :-) @afataga :-) vdaka.Kukam kukam na foto 6 a 7...no nic zvlastneho tam nevidim :-( Co si myslela tou specialnou miskou? :-)
afataga
lebo tam vyzera, akoby z nej kus chybalo, ale pozrela som este raz a to je folia :-), tak som nic nepovedala :-)
klukodvody
Neznám ,nevím ,koukám a jen se divím co všechno jde .Zase budu doma za hvězdu .Díky za recept ukládám do k.k. a *****
cesminaz
@afataga ..tak na toto,ze ty to myslis by som asi v zivote neprisla :-) ...to by som si mala kde "prezentovat" dolamane misky :-)))
izabella929
@cesminaz , dobre si to vymyslela.-) minule keď som robila morčacie prsia v orechovom cestíčku, myslela som presne na toto...orechy sú veľmi chutné v spojení s cestom a toto bolo cestíčko, ale mne to veľmi chutilo, takže chuť tvojich lángošov si dokážem predstaviť...skvelé...)
garanco
Orechy mám rada v mnohých jedlách, teraz ich určite zapracujem aj do langošov. Pekný recept - dobre si to vymyslela !!!
jozka2
Uplne si viem ich chut predstavit,obcas som mala chlieb peceny s orechami a este tam boli aj hrozienka niekedy,nevedela som sa ho najest,ale zlate casy skoncili.*****
cesminaz
@izabelka dakujem za mile slova :-) mas pravdu,orechy v ceste naslano su vyborne.U nas sa pouzivaju orechy velmi casto naslano do jedal :-) Tak som si pomyslela,preco nie do langosu??!! ...a bolo to vyborne ;-P Take orechove cesto,velmi chutne :-) @garanco dakujem :-) len vyskusaj,su vyborne! @jozka2 ..chlebik znie velmi lakavo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia