Orechový koláč
Orechový koláč

Orechový koláč

marianne - fotkamarianne, 12. júla 2017
Orechový koláč
Foto: marianne

Pred 25 rokmi som ho našla pod názvom Drahý orechový koláč. Má luxusnú chuť. Pekávam ho výnimočne, keď mám chuť na niečo Mega Zobraziť celý popisPred 25 rokmi som ho našla pod názvom Drahý orechový koláč. Má luxusnú chuť. Pekávam ho výnimočne, keď mám chuť na niečo Mega orechové. Fotka ako vždy narýchlo, bola čakačka naň...

40-45 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
1 PL
200 g
150 g
50 g diétne
6 ks
2 ČL




Postup

  1. 1

    Na panvici roztopíme maslo, pridáme 100 g na jemno posekaných vlašských orechov a pod pokrievkou opražíme. Posypeme 1 PL práškového cukru a necháme skaramelizovať. Preložíme z panvice na studený tanierik.

  2. 2

    Zvyšné vlašské aj lieskové orechy zomelieme. Sucháre valčekom na cesto rozdrvíme. Celé vajcia vyšľaháme, pridáme cukor, pomleté orechy a sucháre zmiešané s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme posekané skaramelizované orechy.

    Orechový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu premiešame a vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Povrch urovnáme a pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 40-45 minút. Potom ešte 10 minút dopekáme vo vypnutej rúre. Ale každá rúra pečie inak, treba to ustriehnúť. po vychladnutí polejeme koláč čokoládovou polevou. Môžeme dozdobiť orieškami.

    Orechový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Před mnoha léty jsem dělala podobný dort - griliášový. Tam se dělala i máslová plnka s griliáší. Tvůj koláč musí být výborný, bo je to samý ořech a to já ráda. Díky za receptík!
torticka
Skoda, ze tohto roku zase nebudeme mat orechy, zamtzli. Tento kolacik je vyborny, ale aj hriesne drahy.
marianne
@diev čatá ďakujem za nakuknutie, robila som ho aj bez tých 50g dietných suchárov a nebolo ani poznať, že tam nie sú. Takže aj bezlepkáči môžu pokiaľ ich vynechajú. A cukru sa dá tiež ubrať, lebo je sladký dosť. @torti čka mala som ešte zavarené orechy od sviatkov, posledný pohár,tak som ich chcela minúť, raz za rok sú aj v pekle hody..:-)
1x haji
havino
tak to je echt orechovač, ale uložím si ho, bez múky a je fajne vysoký, akurátne
stanci11
Tyyyjo, Tak len co som tento koláčik videla jediné mi preblesklo hlavou...narodky moje mamy..ona je orechová neskutočne,, tak upečiem, ozdobím a stavím sa že bude mať úspech viac než torta ;)
torticka
Opytam sa Ta, ako si zavarala orechy. Ale povedala si cistu pravdu o tom pekle.@Marianne (12.7.2017 20:02)
Pekny zvysok dna.
popoluska340
Zaujal ma receptik,a citam ,ze suchare tam idu,hmm.Citam dalej,a ze aj bezlepkaci si mozu pochutit,tak hned som si ho ulozila,za mesiac mam meniny,tak upeciem,a aj ja ochutnam.Musi byt vyborny,ked upeciem,tak aj odfotim torticku.
marianne
Dievčatá ďakujem, veď nedalo sa skôr dnes....@torticka úplne nekomplikovane, to ja nerada...orechy do sedmičkovej flaše , zavriem viečkom a ak ich mám viac fliaš orechov šupnem ich na plech s vodou do vyhriatej rúry na 10 minutiek...ak málo fliaš tak klasika v hrnci s vodou na pár minút. Len v rúre to netreba prehánať, aby nezhnedli. @stanci11 , @popoluska340 vyskúšajte, je fakt dobrý......@havino vďaka:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia