Orechový koláč
Orechový koláč s mascarpone krémom
Autor receptu: palma
12 porcií |
40 minút príprava |
50-60 minút na 160 °C |
Postup- V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridávame olej a premiešame.
Postupne pridávame múčnu zmes, mlieko a nakoniec nahrubo mleté orechy. Cesto jemne premiešame a vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 50 - 60 minút.
- Medzitým vyšľaháme mascarpone s cukrom v jednej miske, smotanu dotuha v druhej miske. Mascarpone so šľahačkou spojíme, jemne premiešame s vanilkovou pastou a štipkou soli. Odložíme do chladničky.
- Upečený a vychladnutý koláč natrieme džemom, na vrch dáme hrubú vrstvu krému z mascarpone. Môžeme ozdobiť sekanými orechmi a podávame.
|