Orechovo–škoricový vianočný koláč
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Lístkové cesto najlepšie z 3 ks plátov vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech vymastíme maslom, na
dno plechu položíme prvý plát lístkového cesta, posypeme ho plnkou a pofŕkame maslom. Položíme druhý plát
cesta a postup zopakujeme. Položíme posledný plát cesta, potrieme ho žĺtkom a narežeme vrchné cesto.
- Ozdobíme ho polovicami orechov. Koláč pečieme pomaly asi pol hodiny. Potom ho rozrežeme na kúsky, ale necháme na plechu, do rezov vlievame lyžičkou rozpustený med. Medom môžeme pofŕkať aj povrch.
- Koláč dáme piecť ešte asi na 15 minút. Vrch musí byť karamelový. Plnka: všetky uvedené suroviny zmiešame.
|