Orechový koláč
Orechový koláč

Orechovo-škoricové slonie uši fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 14. októbra 2017
Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept)
Foto: monty469

Dobrý tip na sladké raňajky

10
porcií
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
20 g
85 g
1 bal.
50 g
230 g
2 ČL
2 PL
Na mazanie a posyp cesta:
80 g
3 hrste drvené
3 ČL
3 PL
 na vymazanie formy (alebo papier na pečenie)
 na potretie




Postup

  1. 1

    Do misy dáme hladkú múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl kryštálového cukru, zalejeme 50 ml vlažnej vody a necháme urobiť kvások. Pridáme ostatné suroviny a zamiesime cesto. Necháme ho vykysnúť cca 60 min.

    Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí a 1 menšiu guličku. Necháme odpočinúť 10 min prikryté na pracovnej doske. Medzitým pripravíme zmes z orechov, škorice a cukru. Do druhej nádoby si dáme rozpustené maslo.

    Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu vymažeme maslom. Každú časť rozvaľkáme na kruh s priemerom 11cm. Je dobré si rozvaľkať všetkých 10 ks. Do formy dáme tú malú guličku a na ňu uložíme prvý kruh, ktorý najprv ponoríme do masla a obalíme orechovo škoricovou zmesu. Postupne do kruhu uložíme všetky. Ukladáme tak, aby sa z polovice prekrývali.

    Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vo forme ešte podkysnúť 20 min, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 180° C 35- 40 min. Necháme vychladnúť.

    Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jednotlivé "uši" sa od seba krásne oddeľujú, a aj na druhý deň sú mäkkučké. Na raňajky boli super :-)

    Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A na záver náš spachtoš :-)

    Orechovo-škoricové slonie uši (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jack
No seváás montík.To kedy si stihla?V noci?Tie ušiská vyzerajú fajn.Niekedy skúsim aj ja.Posielam vám všetkým božtek a zvlášť montíkovi;-)
haji
Orechové slonie aj Montíkove ušká sú nádherné! Bezva receptík, takové raňajky si nechám líbit! Krásné pozdravení všem a pohlazeníčko Montymu!
afataga
Este dobre, ze sloni nemaju take usi, lebo by si ich obzierali :-), urcite vyborne a spachtos nema chybu.
monty469
@Jack (14.10.2017 08:41)

Je pravda, ze som ich piekla vecer, nech mame na ranajky. Vies, ze u nas sa ranajkuje uz o 6.00 rano ;-))
Dakujem ti velmi pekne
monty469
@Haji (14.10.2017 09:16)

Moja mila @Haji dakujem ti velmi pekne. Boli fakt vyborne. Rano sa po nich len tak zaprasilo :-))
1x haji
monty469
@Afataga (14.10.2017 13:55)

Dakujem ti velmi pekne. Veru mas pravdu , nie len sloni by si ich obzierali :-))
torticka
Dufam, ze aj Montik papal. Alebo si mu nedala z kolacika?
monty469
@Izabella929 (14.10.2017 20:39)

Izka dakujem ti velmi pekne. Vyzeralo to dobre po upeceni, ale dlho to nevydrzalo. Raz dva sa rozchytali :-)
sedlacka
Asi som blbá, ale ja nerozumiem tej malej guličke. Načo ju dávam pod prvý kruh? Prosím Vás, vysvetlíte mi to.
monty469
@Sedlacka (15.10.2017 15:35)

Dava sa tam preto aby ten prvy kruh bol vyvyseny a tym padom aj ostatne su vyssie. Maju lepsi sklon. Prajem ti pekny vecer
havino
ale ved nerob, ja sa na ne chystám, ale už kváskové chcem skúsiť, veľa ich chvália na pecni,pod názvom bábka, viem, že len dobré to je,voňavé, už som piekla podobné, len v inej forme, obdlžnikovej, spachtoš je chutný
monty469
@Havino (15.10.2017 22:11)
Dakujem ti velmi pekne. Vsak ja som tiez na fb dlho po nich pokukovala a tie kvaskove tiez chcem urobit, len na to musim mat viac casu. Ale pride na nich rad. A ta vona po celom dome, no to ani nehovorim :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia