Orechovo-mrkvové trojuholníčky

Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 24. decembra 2015
Orechovo-mrkvové trojuholníčky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
45 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 šálky
4 čl
4 šálky
2 šálky
2 šálky
1 čl
1 šálka
4 ks
Citrónová poleva:
300 g
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame hnedý cukor s vajíčkami, olejom, múkou, škoricou a kypriacim práškom. Premiešame a pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a orechy.

  2. 2

    Ak je cesto tuhé, pridáme trocha mlieka (pre lepšiu chuť môžeme pridať aj šľahačkovú smotanu).

  3. 3

    Cesto pečieme v rúre, skúsime prepichnúť špajľou, ak je suchá, koláč je upečený. Na vychladnutý koláč nanesieme polevu, ktorú sme pripravili z citrónovej šťavy, vody a cukru. Necháme zaschnúť a vykrajujeme ľubovoľné tvary.

Diskusia k receptu

1maria1
Nechápem prečo je taký tenký keď je tam toľko ingrediencii.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia