Orechové trojuholníky

naja - fotkanaja, 15. marca 2013
Orechové trojuholníky
Foto: naja

Tip: Trojuholniky sa daju aj zamrazit a podla potreby vybrat a konzumovat :-)

32
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 Cajova lyzicka
130 g
2 bal.
2
120 g
6 PL
Oblozenie:
300 g
300 g
3 bal.
6 PL
300 g
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    300g hladkej muky, 1 mala lyzicka prasku do peciva, 130g cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, 2 vajcia, 120 g masla. Vsetky suroviny zmiesame a vypracujeme na cesto, ktore vyvalkame na plech (31 x 36 cm (merana vnutorna plocha)) z papierom. Este neupecene cesto potrieme 6 velkymi lyzicami (cez sytko pretlacenymi) marhuloveho dzemu.

  2. 2

    300g masla, 300g cukru, 3 balicky vanilkoveho cukru, 6 velkych lyzic vody. Vsetky suroviny dame do hrnca a zohrejeme.

  3. 3

    Zohriate suroviny zmiesame zo zmesov orechov. 300g posekanych mandli, 100g posekanych vlasskych orechov, 200g pomletych lieskovcov. Zmes natrieme na cesto z lekvarom. Pecieme pri 190 °C asi 20-30 min.

  4. 4

    Este teple pokrajame na trojuholniky. Vychladnute trojuholniky pokvapkame cokoladou.

    Orechové trojuholníky - obrázok 4
  5. 5

    Takto sa do dat tiez servirovat - ako torta :-) .. pecene je to na pleche

    Orechové trojuholníky - obrázok 5

Diskusia k receptu

laurisia
No super, a teraz čo? Toto alebo tie medové rezy? Mi tu robíte chute .... a ja by som mala chudnúť :-)
frezia68
Toľko orechov,to musí byť dobrota.Na plechu akej veľkosti si to robila? Ďakujem :-)
používateľ nemá avatar
hag
hag
Orechy a marhuľový lekvár - to musí byť mňamka
janikbj
to poznám a vrelo odporúčam vyskúšať všetkým. našla som ten recept kedysi v rakúskej kuchárskej knižke a dávala som ho i na inú stránku s receptami, mal veľký úspech. robievam tieto trojuholníčky na Vianoce, zatvorené v dóze v chlade vydržia aj 3 týždne
cesminaz
Nadherny kolacik ;-DD ukladam a urcite vyskusam,manzel sa potesi...miluje orechy...a tu ich ma kopu sveliake "SUPER" vdaka
hubata
@naja , orechových receptov nie je nikdy dosť a tento je vynikajúci! Ukladám do KK, vďaka za pekné foto a popis.
babidka
Tolko orechov - vyborne ! Potrebujem si obcas "predpiect" kolaciky a tieto su take akurat . Idem ich dnes urobit a zamrazit .Ked pride navsteva - to budem sikovna kucharka :-)))
lubelola
chutný zákusok a hlavne ,že aj po rozmrazení je tiež dobrý
katka78
Vedela som, že varecha nesklame a nájdem tu aj môj obľúbený "nussecken". Dokonca už bol aj uložený v KK a zabudnutý samozrejme popri všetkých ďalších receptoch. Pri najbližšej príležitosti ho vyskúšam. Chcela by som sa ťa @Naja spýtať na konkrétne maslo v Nemecku, s akou značkou si spokojná? Nielen na pečenie, ale aj na jedenie. Ja som skúšala viaceré 82% (Frau Antje, Kerrygold a iné, ktorých názvy si nepamätám), ale nechutia mi, majú pre mňa takú margarínovú podchuť. Necítim v nich to "smotanové maslo". Jediné, čo mi ako-tak chutilo bolo paradoxne jogurtové maslo Meggle. Máš prosím nejakú konkrétnu značku v DE, ktorá je chuťou najbližšie slovenským maslám? Ďakujem :-)
conscientia
@Katka78 dnes mám voľno, tak sa do všetkého montujem: za DE Landliebe, Mustergold a ten Kerryhold - ja som sa ním živila roky a chutilo mi. Ale to je, samozrejme, len subjektívny prístup.

katka78
@Conscientia (31.8.2017 12:21) Len "montuj", každú radu vítam! Landliebe som určite neskúšala, nejako ma odradil obal, ale poznačím si ho teda, vďaka :-)
katka78
Vďaka za recept @Naja , koláč upečený a vychválený do nebies. Zopár kúskov som do mrazničky odložila na horšie časy, ale zbytočne, lebo sme ich chodili vyjedať, až nezostal ani jeden. Čo dodať? Chválim, odporúčam a predovšetkým ďakujem za recept!
*predsa len jedna poznámka: cukru stačí menej, aj ja som ubrala a pokojne nabudúce ešte trochu môžem, lebo aj lekvár je sladký dosť.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia