Orechové štangličky (fotorecept)

Autor receptu: babina49

Tento recept mám od svojej mamy.Získal si takú obľubu,že ho u nej pečieme skoro každý víkend. Je veľmi jednoduchý a rýchly.

Postup

  1. Najskor si k mletým orechom pridáme kryštáľový cukor (podľa chuti),vanilkový cukor,nastrúhanú citrónovú koru a prilievame trochu vriaceho mlieka,aby sa to spojilo.S tým mliekom opatrne,treba ho tam naozaj máličko,lebo potom je to riedke.Plnku nechame vychladnúť.
  2. Lístkové cesto si rozdelíme na polovice a každú rozvaľkáme na veľkosť 28x35. Pokrájame ho na štyri pásy,široké 7 cm a stredom každého pásu pomocou lyžice a noža vrstvíme orechovú plnku. Plnku si rozdelíme na polovicu a každá polovica je určená na štyri pásy cesta.Netreba tej plnky dávať veľa,potom pri pečení vytečie.Plnku si najskor dám na všetky štyri pásy cesta,aby sa mi nestalo,že nevystane a až potom začnem stáčať pásy.Orechovú plnku nemusíme "uhládzať", stočením cesta sa to urovná.
  3. Každý pás cesta rozkrojíme na 5-6 kusov a ukladáme na mokrý plech a pečieme v horúcej rúre.Len sa ma nepýtajte ako dlho...Ja nikdy nepozerám na hodiny...
  4. A hotové obalím v práškovom a vanilkovom cukre.Sú naozaj chutné.