Orechové rezy Magdaléna fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 19. januára 2016

Minuloročná hojná úroda orechov mi umožňuje sa takto realizovať :) Zdrojom receptu je známa Coolinarika, oproti pôvodnému receptu som ubrala cukor a vynechala Zobraziť celý popis Minuloročná hojná úroda orechov mi umožňuje sa takto realizovať :) Zdrojom receptu je známa Coolinarika, oproti pôvodnému receptu som ubrala cukor a vynechala múku. Sladkosťami sa to tu len tak hemží, tak nech je v čom bŕľať :)

30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
220 g
1/2 balenia
150 g
štipka
Žĺtková poleva:
4 ks
50 g
1 lyžička
Krém:
10 cl
100 g
100 g
100 g
2 cl (rum)
50 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme cukor a vyšľaháme pevný sneh. Môžete použiť obyčajný cukor, mne tento melasový veľmi chutí, tak ho pchám všade. Ak ho použijete dajte si pozor na hrčky, rozmrvte ich.

    Orechové rezy Magdaléna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo rozpustíme a necháme chvíľu vychladnúť, orechy zmiešame s PDP, pridáme k snehu a premiešame, už nie vášnivo mixérom, stačí vareškou a postupne zapracujeme povolené maslo. V pôvodnom recepte bolo orechov 150 g a 70 g bola polohrubá múka, ja som dala iba orechy. Cesto rozotrieme na plech o rozmeroch 25 x 35 cm vyloženým papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov po dobu 17-20 minút

    Orechové rezy Magdaléna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám bytom šíri orechová vôňa, vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Predpečený koláč vytiahneme z rúry a na horúci natrieme vyšľahané žĺtka. Tí, ktorí pekávajú jarný žĺtkový rez vedia, že to ide bez problémov :) teplotu v rúre znížime na 130 stupňov a natretý koláč žĺtkovou penou vložíme naspäť do rúry na 13-15 minút.

    Orechové rezy Magdaléna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený koláč necháme vychladnúť a máme dostatok času na prípravu krému. To tiež nebude žiadna veľká veda. Mlieko zohrejeme a rozpustíme v ňom cukor, odstavíme a do horúceho vmiešame polámanú čokoládu, maslo a miešame. Rozpustenú čokoládu vylejeme do orechov, pridáme um a premiešame. Bude to trochu redšie, ako tradičný krém, ale pri natieraní na vychladnutý koláč to pekne stuhne.

    Orechové rezy Magdaléna (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ponatieraný koláč necháme v chlade stuhnúť, posypeme orechmi a pokrájame, alebo o to poprosíme @izabellku :) No je fajný, skúste a napíšte :)

    Orechové rezy Magdaléna (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zolik
tak tento zakusok sa mi velmi, velmi paci. sice je z tych drahsich ale su v nom iba same dobre veci. sladke peciem malo, ale tento pri slavnostnejsej prilezitosti vyskusam a preto sup do kk a za 5 aj za vyborny popis, krasne fotky a recept bez muky. vdaka a pekny vecer
havino
keby len pri maškrtení si na Teba spomeniem, ale aj na Tvoje recepty, čo mi chodia po rozume, no len ... totok je akoby kvázy orechové rezy so žltkovou polevou a bonus čokoládový krem s orechami,že? vyzerá veľmi chutne, ukladám si, lebo chuť si viem predstaviť a bez múky,ako aj Ty aj poradiť
stanci11
nádherný recept :) mám pocit že pre maminu na narodky to bude doslova to pravé orechové :) ďakujem!
1x myalab
afataga
to cesto sa mi velice pozdava, aj ja mam orechy, mne by stacila ta poleva a popr. navrch cokolada s orechami, alebo aj uz nic, ale myslim, ze by som sa neotravila z jedneho tvojho kuska :-)
elba
ja tiež pridávam ***** keby sa dalo tak aj viac v nedelu pečiem ako generálku na synove narodky vo februári už sa teším v pondelok na váhu
kecemis
Utesene. Len napichnut na vydlicku, zial ruka kratka, monitor hlboky.
janger
Orechove zltkove rezy mam velmi rada a tieto maju este aj "pokracovanie". Vyborne musia byt! A aj pekne su ☺.
motamita3
Idem v marci do volebnej komisii a už teraz sa ma pýtajú čo upečiem. Tak mi prišiel vhod Tvoj receptík, dík
kukulienka71
Keď som to povolenie dostala, tak som aj upiekla:-) múku som nechala, cukor ešte trocha znížila, aj maslo do cesta. Zajtra máme návštevu, toto bude jeden z viacerých zákuskov pre ňu. Ďakujem za recept, @zuzanka1367

zuzanka1367
@dzejsik , vďaka, @matomita3 pevne dúfam, že členovia komisie budú spokojní a po voľbách aj my pospolití ľud :) Téda @kukulienka vidím že si ma poslúchla :) si žienka činu, vďaka za foto, to je odmena. Nesklamal?
danda3
Zuzka, už ich mám uložené, vytlačené, už len upiecťm, keď bude príležitosť.☺
kukulienka71
No, @zuzanka1367 , včera len odkrojok som ochutnala, ešte bol tuhý. Dnes po odstátí fajnovo zmäkol zákusok, aj návšteve aj nám veľmi chutil. Odporúčam každému milovníkovi orechov a výborných zákuskov. P.S.: zaslúži si vyhrať;-)
airam7
Mňaaaam, už ho cítim na jazyku..... pečiem ho na nedeľu, už sa tešíííím.
Ďakujem za recept :-) .
kucharka
Robila som tento kolacik a je ozaj vyborny. Len som ho mala taky akysi velmi tmavy a cokoladovy. Dala som totiz tmavy muscovado cukor a cesto po upeceni bolo uplne tmave. A cukor prekryl chut orechov. Plnky bolo akosi velmi malo, ked ho nakrajam, skoro ju ani nevidiet.
Urcite ho este budem robit, len skusim s normalnym bielym cukrom a plnky asi urobim dvojitu davku. Dakujem za recept, aj ked ten moj " vysledok " vyzera inak ako tvoj na fotke...
amelia11
nepodaril sa, cesto sa vôbec nedvihlo, veľa masla, celé zle...
zuzanka1367
@amelia11 to ma mrzí, rozmery pekáča som dala také, aký pekáč som použila, koláč ani ja nemám nejako vysoký, jedinú galibu tam mohol urobiť ten sneh...
vali1
Prosím radu - koláč som upiekla, lenže!
Po primiešaní roztopeného masla sa mi cesto zrazilo, a nevyrástlo, je dosť tuhé - aj keď po dni zmäklo. Kde som urobila chybu? maslo bolo vychladnuté, primiešavala som ho opatrne, a aj tak... ale ináč chuťovo super!!
S pridaním roztopeného masla do snehovej hmoty som sa stretla po prvý krát....
zuzanka1367
Ja som ho tiež pridávala s rešpektom, našťastie sa mi s cestom nič nestalo, ono má byť také hutnejšie a po odstáti chutné aj viac dní. Požiadam o uvolnenie receptu a v úvode prepíšem postup, tak ,aby sa sneh primiešaval nakoniec a dúfam, že sa bude dobre piecť.
sovka62
Upiekla som ich asi pred mesiacom. Najprv som si prečítala všetky komentáre a skúsenosti a aby som predišla nemilým prekvapeniam, korpus som upiekla podľa svojho receptu na žĺtkové rezy, ten mám osvedčený. Pekávam ho zo šiestich vajec, ale prepočítala som to a upiekla z piatich, bála som sa že rezy budú príliš vysoké. Neboli, nabudúce upečiem zo šesť. Podľa názoru @kuch árky som polevu spravila rovno z dvoch dávok a na môj plech (väčší ako tvoj) to bolo akurát.
Zákusok bol výborný, hotový bez veľkej námahy, bolo ho veeeeľa a zožala som veľkú chválu, tú však posúvam tebe, spolu s vďakou za recept.
V sobotu, 27.8. sa bude naša vnučka lúčiť so slobodou, trochu netradične,
zvolala ženy nášho rodu a vydaté priateľky, aby sme jej udelili dobré rady a skúsenosti do manželstva. Požiadala ma, aby som jej priniesla nejaký zákusok. Tak bude repríza, tvoj recept opäť príde vhod. Lenže vnučka je alergická na orechy, tak namiesto nich použijem kokos. Korpus s kokosom mám odskúšaný, ako dopadne tá poleva, to sa ukáže. Tak mi drž palce, nech neutŕžim hanbu.
A nakoniec už len toľko: žĺtkové rezy sú výborné samy o sebe, ale s tou polevou na vrchu získali pevnosť, boli trochu pevnejšie, veľmi pekne držali tvar a chuť bola úžasná.
zuzanka1367
Milá @sovka62 ďakujem za Tvoje pekné slová, koláč je presne ako píšeš v podstate jednoduchý, polevou trochu vylepšený. Prajem Tvojej vnučke krásny a šťastný manželský život, podľa tej rozlúčky so slobodou je to vyzretý a pripravený človek na život :) Palce budem držať, ale pri Tvojej šikovnosti a skúsenostiach Ti to pôjde jedna radosť, len Ťa chcem poprosiť, aby si mi napísala ako ten kokosový koláč dopadol, rada by som ho odskúšala. Prajem pekný deň...
sovka62
Určite napíšem ak sa podarí pošlem aj fotografiu, prípadne recept na korpus. Pretože žĺtkové rezy robím trochu inak, na Vareche sú na ne iné recepty.
A ďakujem za prianie, posuniem vnučke.
1x jerica
sovka62
Vyskúšané aj s kokosom, pôvodne som myslela, že ich sem pridám ako samostatný recept. Chutili výborné, vyzerali pekne, zjedli sa raz dva, ani fotiť som nestihla. Lenže! Ten kokosový korpus bol síce výborný, ale drobil sa. Keď som ho krájala, rozmýšľala som či ho vôbec na tú slávu mám brať, alebo rýchlo upiecť niečo iné. Nestíhala som, tak som ho vzala. Trochu sa drobil, aj keď ho brali do ruky, ale zdalo sa, že nikomu okrem mňa to neprekážalo. Takže nakoniec to žiadna katastrofa nebola, ale myslím si, že by bol najlepší na "také domáce chrumkanie", nie na nejakú príležitosť.
zuzanka1367
Ďakujem za odozvu @sovka62 tak to býva, že najväčší kritici sme my samé a niekedy upozorníme aj na chyby, ktoré druhý nevidia, ja na také domáce žuvanie niekedy ten kokosový korpus vyskúšam, kokos mám rada.
sovka62
Skús, chuť mal naozaj vynikajúcu. Ten korpus robím zo 6 vajec, najprv sneh, potom dám do šľahača 250 g zmäknutého masla, 250 g práškového cukru. Keď sa vyšľahá, pridám 5 PL uvarenej čiernej kávy.a vyšľahám- Potom postupne striedavo pridávam 250 g polohrubej múky s PDP a 250 g mletých orechov. (kokosu). Nakoniec primiešam sneh. Natriem na vymastený, vysypaný plech (rozmery 40x32 cm aj s obrubou) a upečiem. Na upečený poleva zo 6 žĺtkov a 250 g práškového cukru. Ostatné podľa teba, ale môj plech je väčší, takže tú vrchnú polevu robím z dvoch dávok.
1x dana
sovka62
Výborný recept, piekla som ho už viackrát, vždy som sa zavďačila. Páči sa mi, že príprava ja jednoduchá, postupne sa pridáva na plech čo treba, žiadne šľahanie plnky a výsledok je výborný. Hodí sa pre väčšiu spoločnosť, nakrája sa ho naozaj veľa.
zuzanka1367
@sovka62 (27.11.2020 12:53)

Ďakujem za pripomenutie milá @sovka62 , načim je vyskúšať tu Tvoju kokosovú verziu a bude sladkosť na Mikuláša...chýbajú mi tu tieto podnetné diskusie...
1x zolik
zolik
@zuzanka1367 (27.11.2020 14:55)
Aj mne. A aj niektori podnetni Varechaci, ktori tuto stranku opustili.
ivka77118
Dnes som piekla, je vynikajúci. Do žĺtkovej peny aj do čokoládového krému som miesto cukru dala lyžicu medu. Naozaj výborný recept.
sovka62
@zuzanka1367 (27.11.2020 14:55)

A uz ho opat raz budem piect, tak som sa k receptu vratila a precitala som aj diskusiu. Tak pekne si vinsovala vnucke j svadbe, ze ti chcem napisat, ze tvoj vins sa plni. Po roku sa im narodila dcerka, teraz ma tri roky, a o dalsieho pol druha roka syn. Obaja vyrastli v Novych Zamkoch, ale rozhodli sa zit v Trnave, kde je vacsina nasej rodiny. Kupili si tu byt a z deticiek sa tesime vsetci spolu. Je pekne, ked sa vinse plnia.
ubka
@sovka62 (19.1.2021 12:49)

Super vyzerá tento koláčik :-) Na Váš podnet som čítala komentáre a rada by som vedela, či teda ten Vás kokosový je vhodný aj na slávnosť? Upiekla by som aj taky, aj taky...
zuzanka1367
@sovka62 (19.1.2021 12:49)

To sú dobré správy, som rada, že Vám v rodine chutí a ešte radšej, že sa Ti rodinka tak krásne rozrastá. Nech sú zdraví, to je najviac. Skúšala som tú kokosovú verziu, orechová chutila viac. Niekedy si aj ja pri niektorých receptoch prečítam príspevky, pre potešenie :) Ďakujem pekne @sovka62 za milý komentár.
ada13
Chcela by som ho urobiť,no neviem prísť na to,čo môže byť 1 cl mlieko a čo rumu. Inak ok. Prosím popísať , ďakujem.
zolik
tak tento zakusok sa mi velmi, velmi paci. sice je z tych drahsich ale su v nom iba same dobre veci. sladke peciem malo, ale tento pri slavnostnejsej prilezitosti vyskusam a preto sup do kk a za 5 aj za vyborny popis, krasne fotky a recept bez muky. vdaka a pekny vecer
havino
keby len pri maškrtení si na Teba spomeniem, ale aj na Tvoje recepty, čo mi chodia po rozume, no len ... totok je akoby kvázy orechové rezy so žltkovou polevou a bonus čokoládový krem s orechami,že? vyzerá veľmi chutne, ukladám si, lebo chuť si viem predstaviť a bez múky,ako aj Ty aj poradiť
stanci11
nádherný recept :) mám pocit že pre maminu na narodky to bude doslova to pravé orechové :) ďakujem!
1x myalab
afataga
to cesto sa mi velice pozdava, aj ja mam orechy, mne by stacila ta poleva a popr. navrch cokolada s orechami, alebo aj uz nic, ale myslim, ze by som sa neotravila z jedneho tvojho kuska :-)
elba
ja tiež pridávam ***** keby sa dalo tak aj viac v nedelu pečiem ako generálku na synove narodky vo februári už sa teším v pondelok na váhu
kecemis
Utesene. Len napichnut na vydlicku, zial ruka kratka, monitor hlboky.
janger
Orechove zltkove rezy mam velmi rada a tieto maju este aj "pokracovanie". Vyborne musia byt! A aj pekne su ☺.
motamita3
Idem v marci do volebnej komisii a už teraz sa ma pýtajú čo upečiem. Tak mi prišiel vhod Tvoj receptík, dík
kukulienka71
Keď som to povolenie dostala, tak som aj upiekla:-) múku som nechala, cukor ešte trocha znížila, aj maslo do cesta. Zajtra máme návštevu, toto bude jeden z viacerých zákuskov pre ňu. Ďakujem za recept, @zuzanka1367

zuzanka1367
@dzejsik , vďaka, @matomita3 pevne dúfam, že členovia komisie budú spokojní a po voľbách aj my pospolití ľud :) Téda @kukulienka vidím že si ma poslúchla :) si žienka činu, vďaka za foto, to je odmena. Nesklamal?
danda3
Zuzka, už ich mám uložené, vytlačené, už len upiecťm, keď bude príležitosť.☺
kukulienka71
No, @zuzanka1367 , včera len odkrojok som ochutnala, ešte bol tuhý. Dnes po odstátí fajnovo zmäkol zákusok, aj návšteve aj nám veľmi chutil. Odporúčam každému milovníkovi orechov a výborných zákuskov. P.S.: zaslúži si vyhrať;-)
airam7
Mňaaaam, už ho cítim na jazyku..... pečiem ho na nedeľu, už sa tešíííím.
Ďakujem za recept :-) .
kucharka
Robila som tento kolacik a je ozaj vyborny. Len som ho mala taky akysi velmi tmavy a cokoladovy. Dala som totiz tmavy muscovado cukor a cesto po upeceni bolo uplne tmave. A cukor prekryl chut orechov. Plnky bolo akosi velmi malo, ked ho nakrajam, skoro ju ani nevidiet.
Urcite ho este budem robit, len skusim s normalnym bielym cukrom a plnky asi urobim dvojitu davku. Dakujem za recept, aj ked ten moj " vysledok " vyzera inak ako tvoj na fotke...
amelia11
nepodaril sa, cesto sa vôbec nedvihlo, veľa masla, celé zle...
zuzanka1367
@amelia11 to ma mrzí, rozmery pekáča som dala také, aký pekáč som použila, koláč ani ja nemám nejako vysoký, jedinú galibu tam mohol urobiť ten sneh...
vali1
Prosím radu - koláč som upiekla, lenže!
Po primiešaní roztopeného masla sa mi cesto zrazilo, a nevyrástlo, je dosť tuhé - aj keď po dni zmäklo. Kde som urobila chybu? maslo bolo vychladnuté, primiešavala som ho opatrne, a aj tak... ale ináč chuťovo super!!
S pridaním roztopeného masla do snehovej hmoty som sa stretla po prvý krát....
zuzanka1367
Ja som ho tiež pridávala s rešpektom, našťastie sa mi s cestom nič nestalo, ono má byť také hutnejšie a po odstáti chutné aj viac dní. Požiadam o uvolnenie receptu a v úvode prepíšem postup, tak ,aby sa sneh primiešaval nakoniec a dúfam, že sa bude dobre piecť.
sovka62
Upiekla som ich asi pred mesiacom. Najprv som si prečítala všetky komentáre a skúsenosti a aby som predišla nemilým prekvapeniam, korpus som upiekla podľa svojho receptu na žĺtkové rezy, ten mám osvedčený. Pekávam ho zo šiestich vajec, ale prepočítala som to a upiekla z piatich, bála som sa že rezy budú príliš vysoké. Neboli, nabudúce upečiem zo šesť. Podľa názoru @kuch árky som polevu spravila rovno z dvoch dávok a na môj plech (väčší ako tvoj) to bolo akurát.
Zákusok bol výborný, hotový bez veľkej námahy, bolo ho veeeeľa a zožala som veľkú chválu, tú však posúvam tebe, spolu s vďakou za recept.
V sobotu, 27.8. sa bude naša vnučka lúčiť so slobodou, trochu netradične,
zvolala ženy nášho rodu a vydaté priateľky, aby sme jej udelili dobré rady a skúsenosti do manželstva. Požiadala ma, aby som jej priniesla nejaký zákusok. Tak bude repríza, tvoj recept opäť príde vhod. Lenže vnučka je alergická na orechy, tak namiesto nich použijem kokos. Korpus s kokosom mám odskúšaný, ako dopadne tá poleva, to sa ukáže. Tak mi drž palce, nech neutŕžim hanbu.
A nakoniec už len toľko: žĺtkové rezy sú výborné samy o sebe, ale s tou polevou na vrchu získali pevnosť, boli trochu pevnejšie, veľmi pekne držali tvar a chuť bola úžasná.
zuzanka1367
Milá @sovka62 ďakujem za Tvoje pekné slová, koláč je presne ako píšeš v podstate jednoduchý, polevou trochu vylepšený. Prajem Tvojej vnučke krásny a šťastný manželský život, podľa tej rozlúčky so slobodou je to vyzretý a pripravený človek na život :) Palce budem držať, ale pri Tvojej šikovnosti a skúsenostiach Ti to pôjde jedna radosť, len Ťa chcem poprosiť, aby si mi napísala ako ten kokosový koláč dopadol, rada by som ho odskúšala. Prajem pekný deň...
sovka62
Určite napíšem ak sa podarí pošlem aj fotografiu, prípadne recept na korpus. Pretože žĺtkové rezy robím trochu inak, na Vareche sú na ne iné recepty.
A ďakujem za prianie, posuniem vnučke.
1x jerica
sovka62
Vyskúšané aj s kokosom, pôvodne som myslela, že ich sem pridám ako samostatný recept. Chutili výborné, vyzerali pekne, zjedli sa raz dva, ani fotiť som nestihla. Lenže! Ten kokosový korpus bol síce výborný, ale drobil sa. Keď som ho krájala, rozmýšľala som či ho vôbec na tú slávu mám brať, alebo rýchlo upiecť niečo iné. Nestíhala som, tak som ho vzala. Trochu sa drobil, aj keď ho brali do ruky, ale zdalo sa, že nikomu okrem mňa to neprekážalo. Takže nakoniec to žiadna katastrofa nebola, ale myslím si, že by bol najlepší na "také domáce chrumkanie", nie na nejakú príležitosť.
zuzanka1367
Ďakujem za odozvu @sovka62 tak to býva, že najväčší kritici sme my samé a niekedy upozorníme aj na chyby, ktoré druhý nevidia, ja na také domáce žuvanie niekedy ten kokosový korpus vyskúšam, kokos mám rada.
sovka62
Skús, chuť mal naozaj vynikajúcu. Ten korpus robím zo 6 vajec, najprv sneh, potom dám do šľahača 250 g zmäknutého masla, 250 g práškového cukru. Keď sa vyšľahá, pridám 5 PL uvarenej čiernej kávy.a vyšľahám- Potom postupne striedavo pridávam 250 g polohrubej múky s PDP a 250 g mletých orechov. (kokosu). Nakoniec primiešam sneh. Natriem na vymastený, vysypaný plech (rozmery 40x32 cm aj s obrubou) a upečiem. Na upečený poleva zo 6 žĺtkov a 250 g práškového cukru. Ostatné podľa teba, ale môj plech je väčší, takže tú vrchnú polevu robím z dvoch dávok.
1x dana
sovka62
Výborný recept, piekla som ho už viackrát, vždy som sa zavďačila. Páči sa mi, že príprava ja jednoduchá, postupne sa pridáva na plech čo treba, žiadne šľahanie plnky a výsledok je výborný. Hodí sa pre väčšiu spoločnosť, nakrája sa ho naozaj veľa.
zuzanka1367
@sovka62 (27.11.2020 12:53)

Ďakujem za pripomenutie milá @sovka62 , načim je vyskúšať tu Tvoju kokosovú verziu a bude sladkosť na Mikuláša...chýbajú mi tu tieto podnetné diskusie...
1x zolik
zolik
@zuzanka1367 (27.11.2020 14:55)
Aj mne. A aj niektori podnetni Varechaci, ktori tuto stranku opustili.
ivka77118
Dnes som piekla, je vynikajúci. Do žĺtkovej peny aj do čokoládového krému som miesto cukru dala lyžicu medu. Naozaj výborný recept.
sovka62
@zuzanka1367 (27.11.2020 14:55)

A uz ho opat raz budem piect, tak som sa k receptu vratila a precitala som aj diskusiu. Tak pekne si vinsovala vnucke j svadbe, ze ti chcem napisat, ze tvoj vins sa plni. Po roku sa im narodila dcerka, teraz ma tri roky, a o dalsieho pol druha roka syn. Obaja vyrastli v Novych Zamkoch, ale rozhodli sa zit v Trnave, kde je vacsina nasej rodiny. Kupili si tu byt a z deticiek sa tesime vsetci spolu. Je pekne, ked sa vinse plnia.
ubka
@sovka62 (19.1.2021 12:49)

Super vyzerá tento koláčik :-) Na Váš podnet som čítala komentáre a rada by som vedela, či teda ten Vás kokosový je vhodný aj na slávnosť? Upiekla by som aj taky, aj taky...
zuzanka1367
@sovka62 (19.1.2021 12:49)

To sú dobré správy, som rada, že Vám v rodine chutí a ešte radšej, že sa Ti rodinka tak krásne rozrastá. Nech sú zdraví, to je najviac. Skúšala som tú kokosovú verziu, orechová chutila viac. Niekedy si aj ja pri niektorých receptoch prečítam príspevky, pre potešenie :) Ďakujem pekne @sovka62 za milý komentár.
ada13
Chcela by som ho urobiť,no neviem prísť na to,čo môže byť 1 cl mlieko a čo rumu. Inak ok. Prosím popísať , ďakujem.