Orechové mesiačiky

renka73 - fotkarenka73, 7. decembra 2012
Orechové mesiačiky
Foto: renka73
20 minút
na 180 °C

Suroviny

330 g
100 g
160 g
3
Plnka:
3 na sneh
štipka
160 g
210 g




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto, rozvaľkáme a dáme na plech s papierom na pečenie. Cesto je najlepšie dať na papier a rozvaĺkať. Potrieme džemom a natreme plnku. Pečieme v predhriatej rúre.

    Orechové mesiačiky - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: z bielkov a soli spravíme sneh. Pridáme cukor, orechy a slabučko premiešame.

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť. Vykrajujeme vykrajovátkom mesiačiky. Kto nemá kludne aj rožteky. Neostávajú žiadne okrajky. Všetko sa dá krásne povykrajovať.

Diskusia k receptu

huck
Recept mi po ingredienciach a postupe veľmi pripomína Londýnske rezy, len vtedy to nie sú mesiačiky:)
V tomto momente ma napadlo, že by bolo dobré pri mesiačikoch orechy zamenit strúhaným kokosom. Inak koláčik je chutný, trvácny - skrátka Prvá liga!
renka73
Londýnske rezy nemám recept :( kokos tam môže byť mňam,lebo kokos ja môžem :)
lorain20
Vcera som robila podobny recept, do cesta som dala 1 PL medu a rezy na druhy den boli super. Nabuduce vykrojim mesiaiky
valeri
je to výborný zákusok, ale ja ho tiež robievam pod názvom londýnske rezy. Recept mám zo starej ( a to bolo už jej tretie vydanie ) knihy MÚČNIKY do Márie Hajkovej. je to výborná kniha, kde sú okrem receptov aj mnohé cenné rady, hlavne pre začínajúce kuchárky.
elisticka
mnam u nas su velmi oblubene:-)) tiez ako londynske rezy... ale takto su zaujimavejsie:-))
martamm
Vyzerá to zaujímavo, na skúšku určite upečiem, všetko s orechmi je suprové...
lakocinka
to vyrezá veľmi lákavo, až sa mi slnky zbehli a ten osviežujúci lekvárik ... ukladám
helca103
ja robím podobné len sa inak volajú a ja ich krájam na rezy,ale chuť je výborná
3sandra3
mňam,,, to je dobré.... a vydržia do Vianoc? Teda ak ich nikto nezje....
orchidea
páči sa mi tvoj recept, takéto pekné rožteky musia byť aj výborné, orechy a lekvár je dobrá kombinácia...ukladám si
astheart
Kniha Moučníky od Márie Hájkové je nejlepší "československá" kuchařka, která kdy byla o moučnících vydána. Vyšla i několikrát česky. Všichni v rodině vlastníme jedno vydání!
abend
@renka73 , prosím pri akej teplote sa má piecť tento Tvoj super zákusok? Ďakujem za odpoveď




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia