Orechové malé tortičky

merylin - bez fotkymerylin, 3. februára 2013
Orechové malé tortičky
Foto: merylin

Tortičky pečiem rada , nedajú veľa práce nakoľko je v nich plnka - čokoládová DR.Oetkera , ktorá je veľmi rýchlo pripravená.Chutia mne aj mojím Zobraziť celý popisTortičky pečiem rada , nedajú veľa práce nakoľko je v nich plnka - čokoládová DR.Oetkera , ktorá je veľmi rýchlo pripravená.Chutia mne aj mojím známym, takže už len vyskúšať odporúčam.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

15 dkg
15 dkg
8 PL
1 ks
5 ks
0,5 dcl vlažná
Plnka:
2 dcl
2 - 3 PL
 na ozdobenie
 na vykrajovanie




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame žltka s cukrom, zároveň pridávame vlažnú vodu. Potom pridáme pomleté orechy , múku rozmiešanú s práš.do pečiva a nokoniec tuhý sneh z bielok. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech upiecť pri teplote 180 stupňov v elektrickej trúbe asi 35 minút.

    Orechové malé tortičky - obrázok 1
  2. 2

    Z korpusu ešte za tepla vykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska , ktoré necháme vychládnuť. Z krémového prášku Dr.Oetker si pripravíme plnku: Vysypeme prášok do misy, pridáme 2 dcl mlieka a 2- 3 lyžice veľké prášk.cukru. Vyšľaháme šľahačom.

    Orechové malé tortičky - obrázok 2
  3. 3

    Ked máme kolieska už ochládnuté , tak ich budeme plniť plnkou a to tak,že si môžeme 2 ,alebo aj 3 zlepovať dokopy a vzniknú nám malé tortičky, ktoré pooblievame čokoládovou polevou. Môžeme si ich aj celé dokola pooblievať ,ako kto chce. Ja som si zvolila tento postup ako je na obrázku.

    Orechové malé tortičky - obrázok 3

Diskusia k receptu

stacy77777
No veď hovorím,že si výmyselník....:D. pekne si to vymyslela,tiež používam občas túto plnku, aj mojim chlapom chutí.
gordonko
,,Maková panenko,, je to pekné , dobrý nápad nesrvírovať to takto malým deťom ,len mam otázku - kolko máš potom z toho odpadu ?????
evanaaa
Aj ten odpad by som zjedla, alebo zmrazila na punčovinu a ako radí aj @sonulienka. Ale tortičky sú pekné, môže pri nich zapracovať aj fantázia, čo sa týka plnky a zdobenia.
merylin
gordonko -- odpad ked zostane z nich tak sme pojedli a ako veľmi chutil a ešte aj ako píšu sonulienka, a evanaaa ,tak je to aj o tom že sa dá použiť na guličky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia