Orechové guľôčky

andrearaw - fotkaandrearaw, 17. júla 2014
Orechové guľôčky
Foto: andrearaw
1 - 2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

50 g
50 g
20 g
70 g (alebo iné sušené sladké ovocie: figy, ďatle, slivky...)
 (môže, aj nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Namočíme si orechy na niekoľko hodín do vody. Potom prepláchneme a umixujeme na kašu spolu so sušeným ovocím a ostatnými ingredienciami. Pridávame všetko podľa chuti :)

  2. 2

    Zo vzniknutej kaše vytvarujeme guličky.

Diskusia k receptu

zolik
Tvoj recept sa mi velmi paci, hned ma napadlo advetne, alebo predadvetne obdobie. Taketo "jednohubky" su vzdy vrelo vitane. Ale vysvetli mi prosim Ta @andrearaw preco macas orechy niekolko hodin vo vode? Sa priznam "bez bolesti" s tymto som sa este nestretla, a ani ma to nestretlo. Ale ja sa stale ucim (to je moje kredo) a necham sa poucit. Dakujem vopred za vysvetlenie.
jozka2
veeelmi dobre,ale namacala by som aj mandle a vzapati ich osupala,totiz po namoceni supka ide dole bez problemov,nutricna hodnota sa zvysuje v tomto pripade tym,ze sa orechy aj mandle zaktivizuju k rastu a taktiez zacina proces mliecneho kvasenia tym, ze nabotnaju vo vode,su stavnate a dobre sa s nimi pri raw receptoch pracuje.
jozka2
ak mozem,chcela som este napisat,ze ak chceme aby sa dosiahol celkovy efekt je dobre ich namacat cez noc a nie iba na niekolko hodin.
zolik
prosim o vysvetlenie (citim sa jak blbec-neznalec) co su raw recepty? alebo idem radsej googlit?
andrearaw
Jozka tymi namocenymi orechmi som myslela aj mandle (i ked mandle nie su orechy vraj). Supku z nich nikdy nedavam dole a tiez suhlasim s tym, ze na noc je lepsie namocit, ale mala som dnes na ne chut, tak boli namocene len 4 hodky cca..:D
Zolik skus vygooglit, je to na dlhsie vysvetlenie a na nete je okolo toho velmi vela clankov :)
neposed
vyborny recept a hlavne variabilny, vdaka Ti zan. Mam intoleranciu na obilne zrno, mlieko a tak takyto recept potesi. A co je este dolezite, suroviny sa neznehodnocuju pecenim. Uz je ulozeny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia