Orechová tortička

smajliqa - fotkasmajliqa, 20. marca 2014
Orechová tortička
Foto: smajliqa

bola robená z lásky pre mamičku k MDŽ. je učiteľka hudobnej, preto tie noty a husľové kľúče :) ľúbim ťa mami :) orechovú miluje Zobraziť celý popisbola robená z lásky pre mamičku k MDŽ. je učiteľka hudobnej, preto tie noty a husľové kľúče :) ľúbim ťa mami :) orechovú miluje najviac na svete.

50 minút
na 150 °C

Suroviny

krém:
500 ml
6 PL
250 g (margarín)
200 g
  (rum)
Korpus :
5 ks
300 g
10 PL
200 g
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    korpus: žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne vmiešame kávu, múku s pdp, vanilku. nakoniec vmiešame orechy striedavo so snehom s bielkov. upečieme vo vysypanej a vymastenej tortovej forme.

  2. 2

    vychladnutý korpus prerežeme, pofŕkame rumom, ja som dala naozaj veľa rumu. nieje nič horšie ako suchý korpus. natrieme džemom, použila som domáci slivkový, a nakoniec naplníme krémom. zvyšný krém natrieme na boky torty, ozdobíme orechami, čokoládou. ja som si urobila noty a husľové kľúče + celé vlašské orechy.

  3. 3

    krém: mlieko s múkou povaríme na kašu, necháme vychladnúť. maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach zašľaháme kašu. dochutíme rumom, kávou, kakaom... ja som zvolila orechy,,,, cca 150 g. bolo to vynikajúce. kto miluje orechy, príde si na svoje.

Diskusia k receptu

elysa
chutná torta, mamka musela mať riadnu radosť...5*
babicka
Pekná tortička.Mám veľmi rada orechové,ukladám do KK!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia