Orechová torta

fany - fotkafany, 6. júla 2014
Orechová torta
Foto: fany

Klasická, veľmi chutná orechová torta

180 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

7 ks
160 g
350 g (preosiaty)
120 g
100 g
1 bal
1 bal
250 g
0,2 ml
6 pl




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme z mlieka a Zlatého klasu puding na krém( ten dlhšie chladne).

  2. 2

    Korpus: Bielky vyšľaháme na sneh, žĺtky s kr.cukrom vyšľaháme do husta a postupne pridávame prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešame a na striedačku s bielkami vmiešavame zľahka do žĺtkov. Masu vylejeme do tortovej formy a upečieme. Po upečení si tortu aj vo forme prevrátim na plech, aby bola pekná rovná. Takto necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Uvarený puding (varíme len mlieko so zlatým klasom) nechávame vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahneme kožu a puding rozmiešame šľahačom do hladka. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme olej, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom. Do krému primiešame orechy ( kúsok bieleho si necháme na zdobenie).

  4. 4

    Tortu rozrežeme, spodný plát ešte kým ho natrieme krémom potrieme nejakým kyselkavým džemom, alebo marmeládou a pokvapkáme rumom. Ztuhnutú tortu polievame čokoládovou polevou, alebo potrieme zvyškom krému.

Diskusia k receptu

jozka2
Fany,vykuzlila si krasnu torticku,urcite je aj taka dobra.V jednoduchosti je krasa.
valeri
Výborná, jednoduchá a pritom kráááásna. Dávam najvyšší počet bodov :-))
frezia68
Dostávam hlad a chúťky :-) jednoduchá,ale musí byť chutná. *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia