Orechová torta
Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom
Autor receptu: lunter
6 porcií |
30 minút príprava |
45-60 minút na 175 °C |
Postup- Tofu, mlieko a cukor rozmixujeme. V miske zmiešame múku, mleté orechy, sódu bikarbónu. Pridáme ocot, tofu zmes a roztopený kokosový olej. Premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 45 - 60 minút.
- Vychladené kokosové mlieko dáme do misky, pridáme arašidové maslo, med a stužovač. Rozmixujeme.
- Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme ríbezľovým džemom a polovicou krému. Zvyšok krému použijeme na vrch torty. Ozdobíme orechmi.
- Ak na prípravu krému použijeme sladené arašidové maslo, znížime obsah medu.
|