Orechová bábovka

Orechová bábovka
veronika353Veronika353, recept pridal: 7. marca 2010 11:52Ďalšie jeho recepty

Vyzkoušela jsem víc receptú na bábovky, ale vždy jsem se vrátila k tomuto, který je u nás nejvíc oblíbený.Na Vareche jsem takový nenašla a tak ho přidávám.

Suroviny

30
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme Palmarin,cukor, žĺtky a citrónovú šťavu. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko a orechy. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.

2

Testo dáme do formy a pečieme asi 45 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 7. marca 2010 o 14:16
    Určite vyskúšam...milujem orechovú bábovku :-)


  • makovicka, 7. marca 2010 o 18:00
    ja mám takú podobnú pre lenivejšie kuchtičky - na šálky meranú, je dobručká


  • cistinka, 7. marca 2010 o 18:55
    makovička...daj recept na varechu...ja som niekedy hodne lenivá :-)


  • janadelfi, 8. marca 2010 o 09:19
    Tak toto vyzerá ako pravá babičkovská bábovka zo starých filmov....
    Ja osobne orechy nemusím (zlý zážitok z detstva...) ale pokiaľ niesú v koláčoch, alebo tortách a iných tepelne upravených veciach tak ich zjem...


  • afataga, 23. mája 2011 o 13:35
    Veronika dnes som pridala orechovu babovku, je vyborna a malo pracna co je pre mna dolezite :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist