Orechová bábovka

Orechová bábovka
veronika353Veronika353, recept pridal: 7. marca 2010 11:52Ďalšie jeho recepty

Vyzkoušela jsem víc receptú na bábovky, ale vždy jsem se vrátila k tomuto, který je u nás nejvíc oblíbený.Na Vareche jsem takový nenašla a tak ho přidávám.

Suroviny

30
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme Palmarin,cukor, žĺtky a citrónovú šťavu. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko a orechy. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.

2

Testo dáme do formy a pečieme asi 45 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 7. marca 2010 o 14:16
    Určite vyskúšam...milujem orechovú bábovku :-)


  • makovicka, 7. marca 2010 o 18:00
    ja mám takú podobnú pre lenivejšie kuchtičky - na šálky meranú, je dobručká


  • cistinka, 7. marca 2010 o 18:55
    makovička...daj recept na varechu...ja som niekedy hodne lenivá :-)


  • janadelfi, 8. marca 2010 o 09:19
    Tak toto vyzerá ako pravá babičkovská bábovka zo starých filmov....
    Ja osobne orechy nemusím (zlý zážitok z detstva...) ale pokiaľ niesú v koláčoch, alebo tortách a iných tepelne upravených veciach tak ich zjem...


  • afataga, 23. mája 2011 o 13:35
    Veronika dnes som pridala orechovu babovku, je vyborna a malo pracna co je pre mna dolezite :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist