Orechová bábovka

margaretka28 - fotkamargaretka28, 12. marca 2012
Orechová bábovka
Foto: havino

Robím ju rada lebo na ňu nepotrebujem váhu.

Suroviny

1 téglik 250ml
1 téglik
1 téglik
1 téglik
0,5 téglika
2
1
1
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetko dať do misky a iba zamiešať varechou.Piecť vo vymastenej a hrubou múkou vysypanej forme na 150 stupňov asi 45 minút.

Diskusia k receptu

havino
upečená, zjedená, poslúchla som a nemiešala v robote,ani šľahačom, len tak rukou premiešala, teda varechou a s výsledkom som milo prekvapená, nadýchaná, svieža, jemná, recept ukladám a myslím,že by sa dal použiť aj ako korpus pod šľahačku,alebo pochúťkovú smotanu, neviem teraz, niečo vymyslím, pridala som do nej dosť citronovej kory, hrozienka v rume,ale múku som dala polohrubú, mam s nou lepšiu skúsenosť, odporúčam,ako velmi dobrú rýchlovku
margaretka28
@havino ,ahoj som rada že si ju vyskúšala a máš pravdu,je to vdačná rýchlovka a myslím,že s tým korpusom to je dobrý nápad,ved fantázii sa medze nekladú.
margaretka28
@havino , naozaj sa ti veľmi pekne vydarila,dakujem aj za foto,ale tu dole je ho škoda,ak by ti to nevadilo,poprosím redakciu aby ho dala k úvodu,nech to tam nie je také prázdne,čo ty na to?
havino
@margaretka28 samozrejme, nie je problem, ani nemusí byť moje meno tam písané, ozaj nie, kludne nech ho redakcia tam pridá, ak bude potrebné, napíšem a poprosím ich aj ja , ešte dodám, že pečiem kadečo, koláče, ktoré miešam poctivo, ako sa má, toto ma zaujalo výsledkom, že tak rýchlo sa dá zamiešať a nie je z toho zbitý piškot, orechy som dala lieskové, mala som pomleté, chutia lepšie
havino
@margaretka , išla som dnes piecť bábovku, tak som hľadala v KK a zvažovala, že idem opäť túto tvoju. Potom ma napadlo, čo som napísala tu v komentároch pred rokom a tu je výsledok. Cesto na plech, upečené som potrela džemom a krém je z čokolády a pochúťkovej smotany. V ceste kúsky orechov, hrozienok v rume, citrónovej kôry bohate, sa ohromne doplňa s týmto čokoládovým lahodným krémom. Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný koláč. Ešte smotanu nemám stuhnutú poriadne, lebo ja nedočkavec, rýchlo a zbesilo som to tu musela zavesiť. Výborné cesto, šťavnaté, vláčne.




margaretka28
@havino....to je nádhera, neviem sa vynadívať na ten obrázok úžasné niečo !!! Pekne si sa pohrala a výsledok je na jednotku s hviezdičkou ! Máš pravdu toto cesto je výborné a ty si mu nasadila korunu :-) Budem sa inšpirovať.
havino
zas s tou čokoládou zmiešanou s pochúťkovou smotanou
helanka
tento recept je vyborny aj na MUffins aj vtedy ak sa smotana zameni za kvalitny yogurt a suroviny len lahko zmiesat dokopy.
a p.havino: do vasich by som zahryzla v tomto momente!
jujoska
ty vahu sice nepotrebujes @margaretka , ale ja ju budem potrebovat, ked budem stale podla Varechy taketo dobroty vypekat
:D vyzera perfektne tvoja babovka a podla kladnych komentarov aj je
margaretka28
@havino vidím, že cesto sa v tvojej kuchyni udomácnilo a to ma veľmi teší.@helanka áno muffiny s jogurtom robievam aj ja a dakujem za komentár . @dorisa vyskúšaj, neobanuješ :-) @jujoska ja už váhu pre istotu neriešim :-) a dakujem za koment :-)
tiginko
ďalšia parádna orechová, jedna lepšia ako druhá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia