Orange chicken

airama - bez fotkyairama, 24. júna 2016

Veľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý teda sladké veľmi neoblubuje a hlavne je to veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisVeľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý teda sladké veľmi neoblubuje a hlavne je to veľmi jednoduchý recept.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
z 2 ks
2 PL
6 PL
1 PL
2 a 1/2 PL
1/2 ČL nastrúhaný
1 strúčík
4 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu múky a 2 lyžíce škrobovej múčky, obalíme, pridáme vajce a premiešame.

  2. 2

    Mäso sprudka na slnečnicovom oleji smažíme dozlatista. Spojené mäso oddelíme. Po opečení mäso dáme na papierový obrúsok.

  3. 3

    Na dalšej panvici osmažíme krátko na 2 lyžiciach slnečnicového oleja zázvor, cesnek, kôru z pomaranča (asi sekúnd). Pridáme vymačkanú šťavu z pomarančov i s dužinou.

  4. 4

    1 dl vody premiešame s 1 lyžičkou škrobu a prilejeme do panvice. Zmes zhustne. Za stáleho miešania pridáme 6 lyžíc sójovej omáčky, 4 lyžice trstinového cukru. Necháme prejsť varom, v prípade potreby znovu dochutíme korením. Do zmesi pridáme mäso, obalíme, servírujeme s jasmínovou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia