Optimistické pšenoto

Autor receptu: andiss

Prečo optimistické? Cuketka, zelená paprika, olivový olej.. všetko zelenéé :-)) No a pšeno vraj výborne detoxikuje, takže ďalšie plus.

20 minút
príprava

Postup

  1. Táák začneme :-) Známe pšeno dostať už myslím vo väčšine supermarketov /Tesco,Billa/. Ja ho mám však z bio obchodíku. Začala by som tým, že si proso prepláchneme horúcou vodou 2-3 krát, aby stratilo horkastú chuť. Potom ho dáme variť. Na 60 gramov /pol šálky/ som dala jednu celú šálku vody. Varíme aai 8 minutiek, pokiaľ nezmäkne.
  2. Cuketu, papriku si nakrájame na menšie pásiky, aj kocky..je to vlastne jedno. Osmahneme na olivovom oleji a necháme dusiť. Hotové pšeno pridáme do panvice k zeleninke, 2-3 minútky ešte premiešame, aby sa spojili chute.
  3. Wualaaa, posypeme papričkou alebo inými bylinkami, zakvapneme olivovým olejom a môžme papkať. Dozjedenia !! ;-)