Optimistické pšenoto

Optimistické pšenoto
Foto: andiss
andissAndiss, recept pridal: 1. februára 2014 21:26Ďalšie jeho recepty

Prečo optimistické? Cuketka, zelená paprika, olivový olej.. všetko zelenéé :-)) No a pšeno vraj výborne detoxikuje, takže ďalšie plus.

Suroviny

20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Táák začneme :-) Známe pšeno dostať už myslím vo väčšine supermarketov /Tesco,Billa/. Ja ho mám však z bio obchodíku. Začala by som tým, že si proso prepláchneme horúcou vodou 2-3 krát, aby stratilo horkastú chuť. Potom ho dáme variť. Na 60 gramov /pol šálky/ som dala jednu celú šálku vody. Varíme aai 8 minutiek, pokiaľ nezmäkne.

2

Cuketu, papriku si nakrájame na menšie pásiky, aj kocky..je to vlastne jedno. Osmahneme na olivovom oleji a necháme dusiť. Hotové pšeno pridáme do panvice k zeleninke, 2-3 minútky ešte premiešame, aby sa spojili chute.

3

Wualaaa, posypeme papričkou alebo inými bylinkami, zakvapneme olivovým olejom a môžme papkať. Dozjedenia !! ;-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martinis, 1. februára 2014 o 22:29
    Ten názov (ako aj recept) sa mi páči :-) Pšeno som si už skôr kúpil v dm, ale skúšal som ho len minulý týždeň. Milujem obilniny každého druhu a pšeno nie je výnimkou, bolo výborné, raz dva pripravené. Dokonca som ho ani poriadne neprepláchol a nebolo vôbec horké. Pekný, zeleninový, jednoduchý recept, výborná by bola aj hrsť hrášku a balkánsky syr navrch. Alebo olivy. Tá údená paprika je skvelá na navodenie údenej arómy, u nás ju takmer vôbec nedostať, ale v Londýne ju mali v každom obchode.


  • mijaita, 2. februára 2014 o 06:15
    @martinis a vidis, nez jsem si precetla tvuj komentar, tak jsem chtela psat, ze bych vynechala tu uzenou papriku :-) Ja hodne rada pšenici, kupuju špaldovou. Je výborná do salátů, nebo samotná s máslem, nebo tady, jen jako priklad pouziti » varecha.pravda.sk/recepty/psenica-s-kuracim-masom-na-vine...

    @Andiss mě tvuj recept se také líbí, uvařím s máslem, papriku vynechám. Což není na závadu jistě, stále to zůstane "optimistické" :-) A protože pšenici vařím vždy víc tak mám ještě na mrazáku, cuketu s paprikou také mám, bude to brzo. Hezký recept!


  • mijaita, 2. februára 2014 o 06:18
    Teď jsem pochopila, že "pšeno" není pšenice! :-) Ale já to z pšenice určitě připravím!


  • darinocka, 2. februára 2014 o 07:49
    Pšeno = jáhly ;*)


  • mijaita, 2. februára 2014 o 11:55
    @darinocka to je presne to, co ja nerada! Zato pšenici miluju. konecnem vysledku jen vymnim jahly z psenici . Dik za preklad! :-)


  • andiss, 2. februára 2014 o 12:32
    @martinis veru, ja som ju objavila v Marks&Spencer potravinách, hehe.

    @mijaita určite sa to pšeno dá zameniť aj za bulgur alebo kuskus, komu už čo chutí :-)
    som rada, že sa recept páči ;-)


  • mijaita, 3. februára 2014 o 15:41
    @andiss kdybych nemela na mrazaku psenici, asi bych hned tak nevarila, ale hodil se mi tvuj recept! Dobry jsem mela obed. Myslela jsem, ze je tam i brokolice. U tebe neni, ja ji dala ale nevadi, samozrejme. S tou psenici vyborne. Spis mi tam moc nejde ta paprika. Ale to nevadi, skvela inspirace, diky!




  • andiss, 3. februára 2014 o 18:56
    :-) ja dakujem za tip, ked budem mat, pridam aj brokolicu. Cim viac zelenej a chutnej zeleninky, tym lepsie :-)


  • jenni, 4. februára 2014 o 10:28
    aký krásny recept :) rýchly, nie zložitý a iste chutný. pšeno mám doma už dlhší čas a doteraz som z neho nič nepripravila. ďakujem za tip, zajtra bude skvelý obed :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist