Optimistické pšenoto

Optimistické pšenoto
Foto: andiss
andissAndiss, recept pridal: 1. februára 2014 21:26Ďalšie jeho recepty

Prečo optimistické? Cuketka, zelená paprika, olivový olej.. všetko zelenéé :-)) No a pšeno vraj výborne detoxikuje, takže ďalšie plus.

Suroviny

20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Táák začneme :-) Známe pšeno dostať už myslím vo väčšine supermarketov /Tesco,Billa/. Ja ho mám však z bio obchodíku. Začala by som tým, že si proso prepláchneme horúcou vodou 2-3 krát, aby stratilo horkastú chuť. Potom ho dáme variť. Na 60 gramov /pol šálky/ som dala jednu celú šálku vody. Varíme aai 8 minutiek, pokiaľ nezmäkne.

2

Cuketu, papriku si nakrájame na menšie pásiky, aj kocky..je to vlastne jedno. Osmahneme na olivovom oleji a necháme dusiť. Hotové pšeno pridáme do panvice k zeleninke, 2-3 minútky ešte premiešame, aby sa spojili chute.

3

Wualaaa, posypeme papričkou alebo inými bylinkami, zakvapneme olivovým olejom a môžme papkať. Dozjedenia !! ;-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martinis, 1. februára 2014 o 22:29
    Ten názov (ako aj recept) sa mi páči :-) Pšeno som si už skôr kúpil v dm, ale skúšal som ho len minulý týždeň. Milujem obilniny každého druhu a pšeno nie je výnimkou, bolo výborné, raz dva pripravené. Dokonca som ho ani poriadne neprepláchol a nebolo vôbec horké. Pekný, zeleninový, jednoduchý recept, výborná by bola aj hrsť hrášku a balkánsky syr navrch. Alebo olivy. Tá údená paprika je skvelá na navodenie údenej arómy, u nás ju takmer vôbec nedostať, ale v Londýne ju mali v každom obchode.


  • mijaita, 2. februára 2014 o 06:15
    @martinis a vidis, nez jsem si precetla tvuj komentar, tak jsem chtela psat, ze bych vynechala tu uzenou papriku :-) Ja hodne rada pšenici, kupuju špaldovou. Je výborná do salátů, nebo samotná s máslem, nebo tady, jen jako priklad pouziti » varecha.pravda.sk/recepty/psenica-s-kuracim-masom-na-vine...

    @Andiss mě tvuj recept se také líbí, uvařím s máslem, papriku vynechám. Což není na závadu jistě, stále to zůstane "optimistické" :-) A protože pšenici vařím vždy víc tak mám ještě na mrazáku, cuketu s paprikou také mám, bude to brzo. Hezký recept!


  • mijaita, 2. februára 2014 o 06:18
    Teď jsem pochopila, že "pšeno" není pšenice! :-) Ale já to z pšenice určitě připravím!


  • darinocka, 2. februára 2014 o 07:49
    Pšeno = jáhly ;*)


  • mijaita, 2. februára 2014 o 11:55
    @darinocka to je presne to, co ja nerada! Zato pšenici miluju. konecnem vysledku jen vymnim jahly z psenici . Dik za preklad! :-)


  • andiss, 2. februára 2014 o 12:32
    @martinis veru, ja som ju objavila v Marks&Spencer potravinách, hehe.

    @mijaita určite sa to pšeno dá zameniť aj za bulgur alebo kuskus, komu už čo chutí :-)
    som rada, že sa recept páči ;-)


  • mijaita, 3. februára 2014 o 15:41
    @andiss kdybych nemela na mrazaku psenici, asi bych hned tak nevarila, ale hodil se mi tvuj recept! Dobry jsem mela obed. Myslela jsem, ze je tam i brokolice. U tebe neni, ja ji dala ale nevadi, samozrejme. S tou psenici vyborne. Spis mi tam moc nejde ta paprika. Ale to nevadi, skvela inspirace, diky!




  • andiss, 3. februára 2014 o 18:56
    :-) ja dakujem za tip, ked budem mat, pridam aj brokolicu. Cim viac zelenej a chutnej zeleninky, tym lepsie :-)


  • jenni, 4. februára 2014 o 10:28
    aký krásny recept :) rýchly, nie zložitý a iste chutný. pšeno mám doma už dlhší čas a doteraz som z neho nič nepripravila. ďakujem za tip, zajtra bude skvelý obed :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist