Opitý koláčik s kráľovskou polevou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Najprv vymiešame maslo s cukrom, postupne pridáme vajcia a primiešame všetky suché suroviny. Na záver pridáme rum, koňak, mandľovú arómu a melasu a všetko spolu premiešame.
- Cesto nalejeme na plech a pečieme 30 minút pri 180 °C. Po upečení, ešte kým je koláč horúci, ho prelejeme vínom. Na pekáč natiahneme fóliu, aby sa koláč sparil, a necháme ho postáť 2 – 3 hodiny.
- Kráľovská poleva: Z bielkov vyšľaháme hustú penu, pridáme šťavu z jednej limetky a práškový cukor, šľaháme ďalej, až kým sa všetko nespojí. Nakoniec pridáme mandľovú arómu a vodu z ružových lupienkov.
- Keď je koláč sparený, vykrojíme z neho krúžky a navrch dávame polevu. Okolo koláča nalejeme šľahačku, ktorú sme ručne vyšľahali – ale nie príliš dotuha. Môžeme ozdobiť sezónnym ovocím.
|