Morčacia pečeň na víne

Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.

2
porcie
20 minút
príprava
15+20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Morčacie pečene som umyla, osušila.
  2. Údenú slaninu som nakrájala na kocky a opiekla. Pre lepšiu chuť som pridala aj 3 kolieska údenej klobásy.
  3. Pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
  4. Pridala som horčicu, mletú červenú papriku.
  5. Pridala som pečeň.
  6. Podliala som červeným vínom, pridala som kečup, mleté čierne korenie. Pečienky potrebujú len krátku tepelnú úpravu. Keď sa víno odparilo a šťava zhustla, boli hotové.
  7. Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a v osolenej vode uvarila do mäkka.
  8. Uvarené zemiaky som scedila, pridala som maslo, smotanu a dobre vyšľahala. Pridala som vajce a múku. Pridala som nakrájanú petržlenovú vňať.
  9. Zemiakové cesto som dala do cukrárskeho vrecka a na plech som striekala pusinky.
  10. Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a pusinky sa piekli 20 min.
  11. Hotové jedlo som uložila na taniere a podávala so zeleninovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.