Opité kurča

kamjanka - fotkakamjanka, 30. augusta 2011
Opité kurča
Foto: kamjanka

Toto kurča je môj vymyslený recept, pretože klasické kurča je dosť suché a u nás má každý rád veľa šťavy, ale keďže nemôžeme veľmi Zobraziť celý popisToto kurča je môj vymyslený recept, pretože klasické kurča je dosť suché a u nás má každý rád veľa šťavy, ale keďže nemôžeme veľmi mastné, riešime to takto.

5
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 250 °C

Suroviny

15oo g
1 fľaša
2 čajové lyžičky




Postup

  1. 1

    Kurca rozporcujeme natrieme olejom zmiesanym so solou, korenim, skoricou, tymianom.

  2. 2

    Dame do pekaca zakryjeme alobalom a pecieme 20minut.

  3. 3

    Odokryjeme zalejeme celym pivom, pecieme este 30 minut a pocas pecenia polievame pivom.

Diskusia k receptu

angelheart
Oooo, tak takéto kuriatko by malo u nás úspech, ukladám. Aj my máme radi viac šťavy
tatranka
To kuriatko je určite veľmi chutné.Mám špeciálne recept na opité kura.Polieva sa tmavým pivom a chuť aj farba kuraťa sa zmení.Potom chutí ako kačica,trošinku je šmrncnuté tak na horkasto.Tvoje kurča bude podobné.Je krásne vypečené.
3sandra3
Mne sa tiež páči tvoj recept na pečené kurča. S pivom som to neskúšala zatiaľ, ukladám si do kk a vyskúšam
45678
...a ja že budem chudnúť :-)
no nebudem, super recept!
olga42
Aj tak je dobre kurča na plech vysypať 1 kg soli a dat na to kurča a dat piect.Kamianka tvoj recep ukladám do KK.
sovka62
S čiernym pivom pečiem, ak sa mi podarí dostať ku kurčaťu, ktoré je z domáceho chovu. Do brušnej dutiny mu vložím zo dve pokrájané jablká a výdatne polievam čiernym pivom. Keďže domáce kura je zvyčajne mastnejšie, pri takejto príprave chutí ako kačka a robievam k nemu červenú kapustu a knedle.
kamjanka
ano pocas celeho pecenia a ak chcete este chutnejsie,tak podlievajte ciernym pivom znacky modra luna,to pivo je cucoriedkove,je super vonave
douglas
Inspirovala som sa Tvojím receptom a poviedlo sa. Výborné jedlo a konečne dostatok šťavy pre každého! :). Mäsko som z pekáča vybrala a do šťavy dala zemiaky nakrájané na štvrťky a nechala zapiecť. Tymiánu máme hodne a tak som ním nešetrila. Škoricu som nepridávala, skôr pridám med, až budem piecť kuriatko s čiernym pivom. Ďakujem za inšpiráciu.
medulienka122
milá kamjanka, práve som dovarila a zjedla opité kurča, ja som viac opitá, ako tie kuracie stehná:-))..ten neskutočný krčmový puch, čo sa valil z rúry, ...ale sú ozaj fantastické, len ja sa okamžite, len čo opravím to more chýb, idem USPAŤ..:-))) všeeetkých vás mám rada....)))
grappa
Poznám tento recept a kuriatko je výborné... Ja robím podobné, ale pridávam tam ešte hrozienka, cibulu a trošku slaniny ... Celý recept napíšem neskor...
antaia
... prave po jedle, bolo to vyborne! S nemeckym ciernym pivom. Ja som k tomu pila ale cervene vino. Viac takychto receptov, prosim. Clovek to da iba do pece a caka :-)
kamjanka
Davam tam skoro cele pivo,celé v prípade,že mi pri varení nepomáha priatel.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia