Opité kura na plechovke.

peter64 - fotkapeter64, 4. marca 2013
Opité kura na plechovke.
Foto: peter64

Suroviny

1500-2000 g
0,5 l
 alebo iné korenie
2 PL
3 PL
3 PL
1 PL alebo ocot
4 ks (strúčik)
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme osolíme alebo ho posypeme grilovacím korením. Pripravíme si marinádu všetky suroviny zmiešame a necháme asi dve minúty prehriať cesnak nakrájame na platky. Kurča vložíme do misy zalejeme pripravenou marinádou a necháme ostať 1-24 hod v chladničke občas to pretočíme. Na hlboký plech si dáme umytú a otvorenú plechovku piva na ktorú sme si nasadili kurča.S piva si odpijeme asi 1 dl a spravíme si druhí otvor na vrchu s nožom ešte pred nasadením kurčaťa na plechovku . Pečieme podľa potreby 75 minút na 180°C. Počas pečenia podlievame výpekom. Po upečení kurča s plechovky dáme dole a rozporciovali sme ho podávame s zemiakovou kašou a prílohou.

    Opité kura na plechovke. - obrázok 1

Diskusia k receptu

angast
ten " druhí " otvor spravíme odzadu , alebo odboku a či odspodu.
To by si mal presne napísať, aby sme v tom mali jasno. Kto
takto nepiekol určite to nebude vedieť. Môže to byť chutné kura.
tiginko
hmmm @angast , čo myslíš, čo sa stane, keď urobíš druhý otvor zo spodu? Niekto môže aj namietať, prečo odpijeme z piva a urobíme druhý otvor až po nasadení kuraťa na plechovku. Ešte že ja som dosť inteligentná a pochopila som postup (teda dúfam), aj keď je prekrútený. @Peter64 skúša našu bystrosť ;-)
milad
Nevadí vám ten plast, farby na plechovke, čo sa pri pečení uvoľnia do mäsa?!? Ja by som to robila na sklenenej fľaši.
evanaaa
Takže, tie otvory by mali byť dva na vrchu, vedľa toho pravého, a prvého, asi na to, aby sa lepšie odparovalo pivo, už som to pochopila, ale nie z tohto receptu, ale z toho z linku.
zdezda
:-) ja robievam kura postojačky v sklenenej bábovkovej forme, ktorá má stred bez otvoru a je výborné
milad
no, marikafil, myslím, že keby to bol čistočistý hliník, tak by nám hrozila demencia z uvoľňovania toho kovu. ( prečo sa dnes nevyrábajú mliekovary z hliníka, ani v jedálňach už nenájdeš hliníkové príbory?!?)Keby to nebolo potiahnuté mikrofóliou. A farby sú tam tiež. Možno skôr farby ako plasty.Paráda, keď sa pripečú na kurča. Toxín hore dole, veď ktovie koľko je ho v kurčati. Preto ten môj komentár. Nápad je to fajn, ale skutočne by som sa zamyslela, či plechovku nevymeniť za niečo iné.Hm?  www.kruhzivota.sk/material-jeho-tajomstva,...
alexdidi
Dobre sa kura pečie na fľaši od piva v ktorej je časť piva alebo len voda....
milad
alexdidi, to som vyššie navrhovala i ja, no ešte viac sa mi páči nápad od zdezda, v bábovkovej forme, zachytí to i šťavu, musím vyskúšať. Ešte k tej fľaši: ak sa tam nechá pivo( nie celé, stačí polovica), pri pečení zovrie a vylieza z fľaše, takže nám kuriatko zároveň polieva.Mňam
marauder
Uzasny recept, parkrat som robil, urobim aj zajtra, marinujem. @Peter64 : pobavil ši me gadžu! I z marinovaňim (1-24 hod) i zos gramatiku! Ocec zos Richnavi.
Ale vazne: Rura na 175, viac sa nepodlieva, 75 min. Pivo to zariadi.
@Pre fajnovky: tak to nastoknite na sklenenu flasu! Staci dat dole nalepky, aby hostia nemali na kurcati: To najlepsie, co doma mame.... :-) Plechovka je ten idealny priemer. Myslim na kurca, damy, neberte to osobne! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia