Šúľance s tekvicovou omáčkou
Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po
vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ a postupne vmiešame aj múku tak, aby
sme dostali správnu konzistenciu - nelepivé a dostatočne pevné cesto. Cesto v rukách vyvaľkáme
na šúľance požadovanej veľkosti. Varíme v osolenej
vode.
- Omáčka: Tekvicu ošúpeme a zbavíme ju semienok. Do hrnca dáme cukor a keď bude
jemne karamelizovať, pridáme nakrájaný cesnak, olej
a napokon tymian. Po chvíli vhodíme do hrnca aj nakrájanú tekvicu, jemne ju opražíme a potom zalejeme
vodou. Tekvicu varíme domäkka, dochutíme soľou
a korením. Omáčku rozmixujeme a môžeme zjemniť maslom.
- Tekvicové semienka nasucho opražíme so soľou.
- Uvarené šúľance
opražíme na oleji alebo masle dozlata, zalejeme tekvicovou omáčkou a spolu premiešame. Naberieme na tanier a posypeme opraženými tekvicovými semienkami.
|