Šúľance s tekvicovou omáčkou

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ a postupne vmiešame aj múku tak, aby sme dostali správnu konzistenciu - nelepivé a dostatočne pevné cesto. Cesto v rukách vyvaľkáme na šúľance požadovanej veľkosti. Varíme v osolenej vode.
  2. Omáčka: Tekvicu ošúpeme a zbavíme ju semienok. Do hrnca dáme cukor a keď bude jemne karamelizovať, pridáme nakrájaný cesnak, olej a napokon tymian. Po chvíli vhodíme do hrnca aj nakrájanú tekvicu, jemne ju opražíme a potom zalejeme vodou. Tekvicu varíme domäkka, dochutíme soľou a korením. Omáčku rozmixujeme a môžeme zjemniť maslom.
  3. Tekvicové semienka nasucho opražíme so soľou.
  4. Uvarené šúľance opražíme na oleji alebo masle dozlata, zalejeme tekvicovou omáčkou a spolu premiešame. Naberieme na tanier a posypeme opraženými tekvicovými semienkami.