Ryžové rezance
Ryžové rezance

Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

mysiacik - fotkamysiacik, 12. decembra 2017
Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou
Foto: mysiacik
20 minút
príprava

Suroviny

 (alebo klasické)
5 plátkov (chudé)
2 ks
Marináda na mäso:
1/2 ČL
2 PL
3 PL
3 PL
Zelenina:
 malá
 malá
10 ks
 malá




Postup

  1. 1

    Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky ingrediencie na mäso, poriadne zmiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny:) samozrejme soľ a korenie si dáme podľa chuti.

  2. 2

    Po uplynutí doby môžme mäso hodiť na rozpálený olej a necháme opekať, pridáme asi malý pohárik vody a necháme dusiť. Ak je mäso skoro hotové, pridáme nakrájanú zeleninu (mrkvu na tenké rezančeky, cibuľku a pór na kolieska, šampiňóny na štvrtiny, brokolicu rozobratú na ružičky a kapustu na štvorce a cuketu na kocky). Ak sa nám zdá, že máme málo vody, môžme ešte pridať, voda a Solamyl z mäsa nám vytvorí šťavu akurát hustú (ak máte radi viacej šťavy, stačí doliať vody a zahustiť Solamylom) :) Zeleninku necháme chvíľu podusiť, nie však dlho, mala by byť ešte chrumkavá a samozrejme, mäsko hotové :) Odstavíme a necháme ešte aspoň 10 minút pod pokrievkou.

  3. 3

    Medzitým si spravíme rezance podľa návodu. Na ohni si rozohrejeme olej, pridáme rozšľahané vajíčka a soľ, spravíme praženicu, do ktorej pridáme hotové slíže. Na miernom ohni opekáme :) S hotovými rezancami, šup na tanier, kam už môžme servírovať mäsko so zeleninkou :D dobrú chuť. A komu nechutia, alebo nemusí ryžové rezance, može použiť klasické :D

Diskusia k receptu

strucik
:( No neviem. :( Nenadchlo ma to ani ako typ na úpravu cestovín, ani ako marináda na mäso. :( Je to také hranie sa na exotiku, ktoré ale s exotikou nič nemá. :(
jack
Jééj,ryžové rezance mám doma a rozmýšľala som kde a ako ich použiť.Ty my asi čítaš myšlienky,keď si to tu pridala;-)Vďaka za receptík,keď zrealizujem určite dám foto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia