Opekané fajnové bagety

sonulienka - fotkasonulienka, 7. júla 2013

Možno poznáte možno nie je to veľká fajnotka a jednoduchá.

30 minút
príprava

Suroviny

125 g




Postup

  1. 1

    Maslo si zmiešame s nasekanými bylinkami, cesnakom a soľou. Bagety pokrájame na kolieska.

    Opekané fajnové bagety - obrázok 1
  2. 2

    Kolieska ponatierame a prikladáme k sebe na alobal.

    Opekané fajnové bagety - obrázok 2
  3. 3

    Takto.

    Opekané fajnové bagety - obrázok 3
  4. 4

    Takto natrieme celú bagetu zakrútime do alobalu a dáme do rozohriatej rúry zapiecť asi na 10-15 minút. No a hotovo-zapečené a už aj popapané polovica.

    Opekané fajnové bagety - obrázok 4
  5. 5

    Je to veľmi dobré k vínku alebo len tak papať. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

luss44
toto je určite skvelé, bylinky a cesnak, mňam :)
používateľ nemá avatar
plk
plk
Poznam a doporucujem tiez. Ale tie bagety narezavam asi tak do viac ako 3/4 a nie cele, len po spodok) aby drzali - niekde som to kedysi videl.
A bylinkove maslo sa da zamiesat z cohokolvek, co mame prave poruke.
Fakticky :-) pekny, chutny a jednoduchy recept.
@mikony - bohuzial, s tymto ja neviem poradit. Mam staru plynovu ruru, ktora sa nastavit velmi neda. Davam to na plne pecky :-) a po 10 minutach prerezem alobal a pozriem.
sonulienka
ďakujem za komentíky, @mikomi ja mám teplovzdušnú rúru a zapekala som na 200 stupňov dala som to a neviem prečo sa to nezobrazilo.Napísala som 180-200 stupňov.Ale naozaj stačí 10 najviac do tých 15 minút viac nie. @plk narezávam to vždy až do konca a pekne keď je to naplnené mi to drží po kope a pri jedení to už nemusím dorezávať a každý si zoberie koliesko pekne len otvorím alobal a ide sa na to priamo s alobalu ako je na foto.
douglas
@sonulienka , krásny a výborný receptík. Poprvé som tento garlic bread jedla asi tak pred 20 rokmi. A chutí dodnes ;). Nech sa darí!
používateľ nemá avatar
plk
plk
@sonulienka - aha, zrejme sa to "zapecie", prilepi alebo ako to nazvat. U nas to lameme/odlupujeme. Skusim aj takto. Dakujem.
sonulienka
Stojí to za to nie je to náročné ale zato fajnové. Včera večer sme si pochutili pri vínku ja a moja polovička.Mala som sviatok a keď všetci poodchádzali tak sme si ešte toto vychutnali.
garanco
Dobrý nápad stojí groš - v tomto prípade len poďakovanie - za skvelý typ:-))
lusinkab
:-) toto ja milujem ak to robim tak sa potom len tak zaprasi :-)
janger
Verim, ze je to fajnotka. A k tomu este aj jednoducha priprava...
sonulienka
@janger to máš pravdu aj dnes robím znovu čakám návštevu tak okrem iného aj toto na prejedenie.Dnes som plnila maslo - petržlenovú vňať,kopor a cesnak tak som zvedavá na chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia