Opekané čínske ryžové rezance

Opekané čínske ryžové rezance
Foto: kimlo
kimloKimlo, recept pridal: 6. decembra 2009 18:55Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.

2

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarco, 6. decembra 2009 o 20:41
    Presne takto to mám rád aj ja, ale radšej s čínskou kapustou :-) Pekná fotka, mimochodom.


  • sovka62, 7. decembra 2009 o 19:20
    Vyzerá to dobre. Mám rada jedlá s menším množstvom mäsa a toto by mohlo byť ono. Vyskúšam.


  • margareta29, 19. decembra 2009 o 16:17
    ked na to pozeram tak uz mam slinky je to krasa aj manzel velmy rad vari


  • sjuz, 2. januára 2010 o 18:05
    Opekané čínske rezance mám veľmi rada, tot určite vyskúšam. Podobne robím aj ja, dávam všaj aj cibuľu na pásiky do zeleniny. Ale to je detail :)


  • dunhill, 9. marca 2010 o 11:47
    rezance prazim zasadne zvlast! najprv dam olivovy olej,por na kolieska,trosku to orestujem a az potom tam pridam rezance a sojovu omacku a rezance rychlo opekam


  • memedik, 28. januára 2011 o 15:11
    Su fantasticke a hlavne rychlo hotove,ja ich robim najtenšimi špagetami ,všetkym velmi chutia....


  • verula, 2. februára 2011 o 20:48
    vyzera to super musim skusit dik ukladam do kk


  • mara44, 27. marca 2011 o 11:25
    páči sa mi to, ja to vyskúšam so sójovými kockami


  • pedrobn, 9. mája 2011 o 11:41
    ja pridavam pretlačeny cesnak 1-2 stručik,a a podla chuti 1-2 vajcia upražit ako klas.praženicu ale viac tak trošku do tmava a pridam to k rezancom


  • babkamt, 18. októbra 2011 o 14:48
    som rada,že som natrafila na tento recept.Nedávno som to jedla a zachutilo mi.


  • helca103, 13. novembra 2011 o 15:12
    určite vyskúšam , vyzerá veľmi dobre a chutne


  • foo, 5. januára 2012 o 21:11
    vyzerá to výborne, chválim :) ale ja osobne si kupujem mungo rezance, tzv. sklenené, nech viac vynikne to mäso


  • horacka79, 9. októbra 2012 o 12:14
    Dnes som ich robila na obed, výborné


  • baka123, 16. decembra 2012 o 21:12
    chodila som na ne v Trenčíne do čínskej reštaurácie, ale už nebudem, čo som videla tie kontroly ako dopadli, mám dosť, ale tieto si určite doma urobím


  • zdenulla, 6. januára 2013 o 14:49
    výborný recept! nemali sme čilli papričky, poslúžil aj zavarený baraní roh :) mňamka


  • adkaaa, 7. februára 2013 o 09:22
    mnam vzyeraju perfektne :)


  • henriet, 12. februára 2013 o 20:48
    musím vyskúšať :) vyzerajú fantasticky :)


  • tiginko, 22. marca 2013 o 12:01
    zajtra nemám veľa času vyvárať, tak reku nejaké čínske rezance, prišli mi tvoje vhod @kimlo , sú nenáročné na suroviny a čas. Ja do nich zamiešam ešte upečenú vajcovú omeletu resp. takmer pripečenú praženicu pokrájanú na prúžky, tak to máme radi...


  • olgal, 6. júna 2013 o 14:44
    dnes sme boli s dcérou u zubárky, zdržali sme sa ,tak som sa dala na čínske rezance.No je to paráda, ale sme sa natlačili ! Mňam toto by som mohla ak každý deň- rýchle a božské :-)


  • vikyb, 16. augusta 2013 o 09:20
    mas vyborne recepty


  • petra75, 23. októbra 2013 o 14:15
    no,ja som si recept poslovencila a dala som jednotacke dlhe rezance,namiesto porku cibulu a slovensku sojovku z Vitany,i tak je to mnaaam


  • helga50, 10. februára 2014 o 11:48
    Ja ich robím tiež tak, ale bez chilli a miesto kuracinky dám kačacie prsia oveľa sú lepšie :) + bambusové výhonky :)


  • simonenka, 25. apríla 2014 o 18:56
    mnaaaaam ;) urcite si spravime...


  • sara50, 30. augusta 2014 o 08:36
    Ja pridavam stručik cesnaku, vajičkovu omeletku pokrajanu na pasiky a keď mám, tak aj nejake huby, čerstvé alebo mrazené. Najlepšie sú podpňovky, ale aj kozáčiky sú mňam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist