Opekané čínske ryžové rezance

Opekané čínske ryžové rezance
Foto: kimlo
kimloKimlo, recept pridal: 6. decembra 2009 18:55Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.

2

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (4,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarco, 6. decembra 2009 o 20:41
    Presne takto to mám rád aj ja, ale radšej s čínskou kapustou :-) Pekná fotka, mimochodom.


  • sovka62, 7. decembra 2009 o 19:20
    Vyzerá to dobre. Mám rada jedlá s menším množstvom mäsa a toto by mohlo byť ono. Vyskúšam.


  • margareta29, 19. decembra 2009 o 16:17
    ked na to pozeram tak uz mam slinky je to krasa aj manzel velmy rad vari


  • sjuz, 2. januára 2010 o 18:05
    Opekané čínske rezance mám veľmi rada, tot určite vyskúšam. Podobne robím aj ja, dávam všaj aj cibuľu na pásiky do zeleniny. Ale to je detail :)


  • dunhill, 9. marca 2010 o 11:47
    rezance prazim zasadne zvlast! najprv dam olivovy olej,por na kolieska,trosku to orestujem a az potom tam pridam rezance a sojovu omacku a rezance rychlo opekam


  • memedik, 28. januára 2011 o 15:11
    Su fantasticke a hlavne rychlo hotove,ja ich robim najtenšimi špagetami ,všetkym velmi chutia....


  • verula, 2. februára 2011 o 20:48
    vyzera to super musim skusit dik ukladam do kk


  • mara44, 27. marca 2011 o 11:25
    páči sa mi to, ja to vyskúšam so sójovými kockami


  • pedrobn, 9. mája 2011 o 11:41
    ja pridavam pretlačeny cesnak 1-2 stručik,a a podla chuti 1-2 vajcia upražit ako klas.praženicu ale viac tak trošku do tmava a pridam to k rezancom


  • babkamt, 18. októbra 2011 o 14:48
    som rada,že som natrafila na tento recept.Nedávno som to jedla a zachutilo mi.


  • helca103, 13. novembra 2011 o 15:12
    určite vyskúšam , vyzerá veľmi dobre a chutne


  • foo, 5. januára 2012 o 21:11
    vyzerá to výborne, chválim :) ale ja osobne si kupujem mungo rezance, tzv. sklenené, nech viac vynikne to mäso


  • horacka79, 9. októbra 2012 o 12:14
    Dnes som ich robila na obed, výborné


  • baka123, 16. decembra 2012 o 21:12
    chodila som na ne v Trenčíne do čínskej reštaurácie, ale už nebudem, čo som videla tie kontroly ako dopadli, mám dosť, ale tieto si určite doma urobím


  • zdenulla, 6. januára 2013 o 14:49
    výborný recept! nemali sme čilli papričky, poslúžil aj zavarený baraní roh :) mňamka


  • adkaaa, 7. februára 2013 o 09:22
    mnam vzyeraju perfektne :)


  • henriet, 12. februára 2013 o 20:48
    musím vyskúšať :) vyzerajú fantasticky :)


  • tiginko, 22. marca 2013 o 12:01
    zajtra nemám veľa času vyvárať, tak reku nejaké čínske rezance, prišli mi tvoje vhod @kimlo , sú nenáročné na suroviny a čas. Ja do nich zamiešam ešte upečenú vajcovú omeletu resp. takmer pripečenú praženicu pokrájanú na prúžky, tak to máme radi...


  • olgal, 6. júna 2013 o 14:44
    dnes sme boli s dcérou u zubárky, zdržali sme sa ,tak som sa dala na čínske rezance.No je to paráda, ale sme sa natlačili ! Mňam toto by som mohla ak každý deň- rýchle a božské :-)


  • vikyb, 16. augusta 2013 o 09:20
    mas vyborne recepty


  • petra75, 23. októbra 2013 o 14:15
    no,ja som si recept poslovencila a dala som jednotacke dlhe rezance,namiesto porku cibulu a slovensku sojovku z Vitany,i tak je to mnaaam


  • helga50, 10. februára 2014 o 11:48
    Ja ich robím tiež tak, ale bez chilli a miesto kuracinky dám kačacie prsia oveľa sú lepšie :) + bambusové výhonky :)


  • simonenka, 25. apríla 2014 o 18:56
    mnaaaaam ;) urcite si spravime...


  • sara50, 30. augusta 2014 o 08:36
    Ja pridavam stručik cesnaku, vajičkovu omeletku pokrajanu na pasiky a keď mám, tak aj nejake huby, čerstvé alebo mrazené. Najlepšie sú podpňovky, ale aj kozáčiky sú mňam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist