Opekané čínske ryžové rezance

Opekané čínske ryžové rezance
Foto: kimlo
kimloKimlo, recept pridal: 6. decembra 2009 18:55Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

22 komentárov k receptu
  • jarco, 6. decembra 2009 o 20:41
    Presne takto to mám rád aj ja, ale radšej s čínskou kapustou :-) Pekná fotka, mimochodom.


  • sovka62, 7. decembra 2009 o 19:20
    Vyzerá to dobre. Mám rada jedlá s menším množstvom mäsa a toto by mohlo byť ono. Vyskúšam.


  • margareta29, 19. decembra 2009 o 16:17
    ked na to pozeram tak uz mam slinky je to krasa aj manzel velmy rad vari


  • sjuz, 2. januára 2010 o 18:05
    Opekané čínske rezance mám veľmi rada, tot určite vyskúšam. Podobne robím aj ja, dávam všaj aj cibuľu na pásiky do zeleniny. Ale to je detail :)


  • dunhill, 9. marca 2010 o 11:47
    rezance prazim zasadne zvlast! najprv dam olivovy olej,por na kolieska,trosku to orestujem a az potom tam pridam rezance a sojovu omacku a rezance rychlo opekam


  • memedik, 28. januára 2011 o 15:11
    Su fantasticke a hlavne rychlo hotove,ja ich robim najtenšimi špagetami ,všetkym velmi chutia....


  • verula, 2. februára 2011 o 20:48
    vyzera to super musim skusit dik ukladam do kk


  • mara44, 27. marca 2011 o 11:25
    páči sa mi to, ja to vyskúšam so sójovými kockami


  • pedrobn, 9. mája 2011 o 11:41
    ja pridavam pretlačeny cesnak 1-2 stručik,a a podla chuti 1-2 vajcia upražit ako klas.praženicu ale viac tak trošku do tmava a pridam to k rezancom


  • babkamt, 18. októbra 2011 o 14:48
    som rada,že som natrafila na tento recept.Nedávno som to jedla a zachutilo mi.


  • helca103, 13. novembra 2011 o 15:12
    určite vyskúšam , vyzerá veľmi dobre a chutne


  • foo, 5. januára 2012 o 21:11
    vyzerá to výborne, chválim :) ale ja osobne si kupujem mungo rezance, tzv. sklenené, nech viac vynikne to mäso


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 10 komentárov)
  • horacka79, 9. októbra 2012 o 12:14
    Dnes som ich robila na obed, výborné


  • baka123, 16. decembra 2012 o 21:12
    chodila som na ne v Trenčíne do čínskej reštaurácie, ale už nebudem, čo som videla tie kontroly ako dopadli, mám dosť, ale tieto si určite doma urobím


  • zdenulla, 6. januára 2013 o 14:49
    výborný recept! nemali sme čilli papričky, poslúžil aj zavarený baraní roh :) mňamka


  • adkaaa, 7. februára 2013 o 09:22
    mnam vzyeraju perfektne :)


  • henriet, 12. februára 2013 o 20:48
    musím vyskúšať :) vyzerajú fantasticky :)


  • tiginko, 22. marca 2013 o 12:01
    zajtra nemám veľa času vyvárať, tak reku nejaké čínske rezance, prišli mi tvoje vhod @kimlo , sú nenáročné na suroviny a čas. Ja do nich zamiešam ešte upečenú vajcovú omeletu resp. takmer pripečenú praženicu pokrájanú na prúžky, tak to máme radi...


  • olgal, 6. júna 2013 o 14:44
    dnes sme boli s dcérou u zubárky, zdržali sme sa ,tak som sa dala na čínske rezance.No je to paráda, ale sme sa natlačili ! Mňam toto by som mohla ak každý deň- rýchle a božské :-)


  • vikyb, 16. augusta 2013 o 09:20
    mas vyborne recepty


  • petra75, 23. októbra 2013 o 14:15
    no,ja som si recept poslovencila a dala som jednotacke dlhe rezance,namiesto porku cibulu a slovensku sojovku z Vitany,i tak je to mnaaam


  • helga50, 10. februára 2014 o 11:48
    Ja ich robím tiež tak, ale bez chilli a miesto kuracinky dám kačacie prsia oveľa sú lepšie :) + bambusové výhonky :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist