Opekané čínske ryžové rezance

kimloKimlo, 55 ročný muž, Stará Turá, ale rodený záhorák, predtým Velké Leváre, 6. decembra 2009 18:55
Ďalšie jeho recepty »

Opekané čínske ryžové rezanceFoto: kimlo

Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné.

4
porcie
10 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.

  2. 2

    Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).

ohodnoť recept:
Hlasovalo 12 ľudí (4,9 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist